Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai szezámmagos csirke 2. recept

hozzászólások (103)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Nátrium
Foszfor
Kálium

TOP Vitaminok

B3 B6 B5 E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
46.3 g

zsír

Összesen:
17.7 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g
Koleszterin:
128 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3.4 g
Kalcium:
51 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
65 mg
Foszfor:
508 mg
Kálium:
826 mg
Nátrium:
1936 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
67 µg

szénhidrát

Összesen:
103.5 g
Összes cukor:
75 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
243.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
3 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
22 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
16 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
19 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
92.6 g

zsír

Összesen:
35.5 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
13 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
11 g
Koleszterin:
256 mg

ásványi anyagok

Összesen:
6.8 g
Kalcium:
104 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
134 mg
Foszfor:
1019 mg
Kálium:
1654 mg
Nátrium:
3871 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
138 µg

szénhidrát

Összesen:
206.9 g
Összes cukor:
151 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
486.2 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
8 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
44 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
3 mg
Összes folát:
31 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
37 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
4 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
9.9 g

zsír

Összesen:
3.8 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
27 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
10 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
13 mg
Foszfor:
107 mg
Kálium:
176 mg
Nátrium:
412 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
15 µg

szénhidrát

Összesen:
22.1 g
Összes cukor:
16 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
52 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
1 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
4 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
4 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (103)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csoken
csoken Wed, 2015-08-12 12:02

Isteni finom azzal együtt is, hogy abban a szent pillanatban, ahogy az olajba került, lefolyt róla az összes bunda, így az étel lényege kicsit elveszett. Azért kihalásztam a bundadarabokat is, ami finom lett, bár inkább valami furi zselére hasonlított. :) Nem tudom, hogy mit bénáztam el ennyire, utólag gondoltam, hogy esetleg a husit is be lehetett volna forgatni mondjuk keményítőbe, majd így a bundába. Azért még kap egy esélyt, mert tényleg nagyon finom. :)

bobszliksz
bobszliksz Sat, 2015-02-28 18:07

drága szép sziveim
a recept majdnem megfelel a kínai büfékben előállított ételnek de nem kell agyon cifrázni a tésztába liszt keményitő sütőpor szódabikarbóna étolaj és viz kell.maximum egy kis pirosaranyat tesznek bele hogy a tészta ne legyen szintelen.A kínaiak egy bizonyos általuk kinai sütőport használnak amit a szódabikarbóna és sütőpor helyettesít nálunk.A máz étolaj cukor citromlé ecet és pirosarany ill ha csípősen szeretnénk akkor erőspistát rakunk bele,pici fokhagymát lehet belerakni de nem mindenhol szokás ill ezzel is megkülönböztetik a golyócskát a csirkecsikoktól.Bocsi hogyha valakit megbántottam volna nem kritika ként írtam le ezeket de pár száz kiló ilyen és hasonló csirkét sütöttem egy forgalmas étteremben hát gondoltam megosztom a titkot ami nem titok.és valóban nem kínai étel.A sherry étterem láncra ha rá mentek kitűnő recepteket osztanak olyanokat amit ők is használnak .Mindenkinek jó főzőcskézést és sok sikert kívánok

mlaca
mlaca Sat, 2015-01-10 16:27

Nagyon finom, ízlett az egész családnak. Nekem adott mennyiségekkel híg lett a tészta, kellett még hozzáadnom lisztet és keményítőt, viszont a szósz tökéletes volt. Köszi a receptet!

kincsecske
kincsecske Sun, 2014-04-06 15:33

sziasztok
kipróbáltuk ezt a receptet és az egész családnak ízlett volt akinek (nagyon ízlett) valakinek pedig nem annyira köszönöm annak aki fel rakta ezt a receptet

dettykeksz
dettykeksz Wed, 2013-10-02 16:27

Sziasztok!

Ma van az 5. évfordulónk a párommal, és már egy hónapja kitaláltam , hogy ezzel szeretném őt meglepni, először nem is találtam igazán jó receptet, majd ez nagyon megtetszett. Elolvastam a hozzászólásokat, eléggé vegyes :D de remélem, hogy nekem sikerülni fog:)

Cica1967
Cica1967 Sat, 2013-05-04 19:46

Isteni lett, köszi! Egy gondom volt csak vele, hogy a tészta massza csaka fele csirkére volt elég, gyorsan be kellett kevernem még egyszer ennyit. Igaz relatív az 1 csirke mell, lehat az fél kg, de 7Odkg is csontozva. :)

gellertanya
gellertanya / gellertanya Thu, 2013-04-25 11:21

Szia! Nagyon finom lett, de rájöttem, miért van problémám a nosalty-s receptekkel. Az előkészítési idő tervezhetetlen. Vagyis, ennél a receptnél például, összességében egy órát álltam a tűzhely mellett. Folyamatosan dolgoztam, és sem az előkészítési, sem az elkészítési idő nem felelt meg a valóságnak. És nem arról van szó, h kezdő lennék. :)
Szerencsére, a végeredmény kárpótolt, minden esetre, legközelebb nem reggel, indulás előtt készítem el. :)

_Marcsi
_Marcsi Sat, 2012-10-20 16:12

Nekem nagyon megtetszett a recept, még egy kis történet is van hozzá. Nem is csalódtam benne, nagyon finom lett. Először féltem, mert olvastam olyanokat, hogy túl sötét lett a tészta a sütésnél, vagy pedig beton krémeket kapott. De hát nekem nagyon finom lett, és minthogy nem forrósítottam túl az olajat, így a tészta épp megfelelő színű lett, és a szószok is tökéletes állagúak lettek. Talán az, aki használhatatlan sűrű krémet kapott, ott ronthatta el, hogy a keményítőbe keverte a folyadékot, és nem fordítva. Én is amikor a tányérba tettem a keményítőt, és úgy tettem rá a folyadékot, összeállt. Egy biztos, még sokszor meg fogom csinálni ezt a receptet.

Sancho
Sancho Fri, 2012-09-28 16:33

A szaké nem kínai, hanem japán. Különben a két konyha sose szerette egymást.

Sancho
Sancho Sat, 2012-09-29 18:33

Nem neked írtam, úgyhogy az olvasást, meg a két konyha egymáshoz való szeretetét sajnos tapasztalatból tudom. Kár a gőzért! "Köszönjük, tudjuk.
Előbb olvass, aztán beszélj." ezt hiába írtad!

Sancho
Sancho Sat, 2012-09-29 19:08

"1 ek szaké/ száraz fehérbor/ száraz sherry"
Az olvasást neked is ajánlanám! Itt van ez fennebb!
Mindenkit lekezelsz. Lehetnek recepteid, de azért ne légy nagyképű! Ennyi!

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2012-10-03 19:52

Bagoly mondja. :-)
A szaké irodalmát pedig fusd át, ha már nagyon okos akarsz lenni...

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2012-10-11 08:06

Sancho ilyen. :-)
Mindenképpen meg van győződve mindenről. Hagyjuk meg ebben a hitében. :-)))

Sancho
Sancho Wed, 2012-10-03 20:29

Kott, kott! Voltam Japánban, voltak onnan is vendégeim. Inkább utazz. Amit tudok, nem wikipédiai leskelődésből tanultam.

witch
witch / witch Fri, 2013-01-11 14:36

Hat ez fantasztikus, hogy Te milyen szerencses vagy!
Biztos vagyok benne, ha tehetne, mindenki utazna, hogy
egy etelt megkostolhasson. Sajnos nekem is csak a
wikipedia a forrasom, mert azt meg tudom fizetni mig
egy Japan vagy Kinai utat nem igazan.

inf3rno
inf3rno / inf3rno Tue, 2013-01-29 08:24

Ezek után már én is utánaolvastam, és kínában tényleg nincs szaké, vagy csak rossz helyen kerestem... Számomra az derült ki, hogy a kínai rizsbor (huang csiu) teljesen más, mint a szaké. A szaké színtelen, a huang csiu meg sárgás színű és az alkohol tartalma is alacsonyabb, ill. tök más technológiával készül a kettő.

Tánya88
vNóra / Tánya88 Sun, 2011-10-02 23:10

Szuper recept, nagyon finom lett nekünk is :) Annyi, hogy a bunda tényleg kevésnek bizonyult, de a szójaszósz elfogyott, ezért a következő bunda már anélkül készült és nekünk úgy jobban bejött :) De ez csak egyéni :) A szósz is pont tökéletes lett, jól belakmároztunk, kösziii :)

Jeszti
Jeszti Fri, 2011-09-23 08:39

A családnak nagyon ízlett, igazán finom vacsora lett belőle, de a tészta kevés lett, szinte dupla adag kellett.

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Fri, 2011-09-09 14:47

Hali! Nekem sem sikerült. Kinézetre pontosan ilyen szép lett mint a képen, de a szósz az valami mocskosul töményre sikeredett....elbénáztam...... Én inkább megveszem havonta egyszer.... Maradt szójaszószom, keresek valami receptet, amire elhasználhatom. Nem sikerülhet mindig minden! :-(
:-)))

Én-.-
Én-.- Sun, 2011-08-21 18:01

Én nem tudom, hogy a mennyiségekkel, az alapanyagokkal vagy a recepttel volt e a gond ,de nekem nem sikerült. Sőt egyáltalán nem hasonlít az az eredetire sem a tésztája, sem az íze! Próbáltam korrigálni a hozzászólók tapasztalatai szerint,de sehogy sem lett olyan ,mit amilyennek lennie kellett volna. A tészta nem dagadt meg, a ragadós trutyi meg fura ízű lett. Már többször vettem igénybe internetes recepteket ,mindig sikerrel ,de ezzel nem tudok mit kezdeni...ezt még a kutya sem eszi meg.

Ilcsy
Ilcsy Mon, 2011-06-20 11:54

bocimano!
Nagyon köszíííí! :D sehol nem találtam a tölteléket. a tésztáját vagy mijét ragacsos rizslisztből kell csinálni és én tang yuan- nak találtam meg. Remélem sikerül megalkotni. Ha majd elakadok írok. Mégegyszer köszi.. szia!!!

kamahe
kamahe Sun, 2011-06-12 13:25

Köszönöm a receptet!

Annyi baja volt, hogy egy csirkemell kevésnek bizonyult! :)

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2011-05-17 19:01

Úgy látom én voltam itt az utolsó...régebben.Ezt a husit gyakran elkészítem és nagyon szeretjük.Puszi érte:Bogi

kriszta néni
Kriszta néni / kriszta néni Sat, 2011-02-26 20:31

Hát szóval.........erre se jöttem volna rá magamtól...mármint hogy a kínaialk is európához igazodnak...bár ne tennék!Mert amennyit ettünk már a gyors kínai büfékbe és jópofán gondoltuk ez tuti kínai! jÓ a story..jól kinyomoztad....gondolom te sem vagy kezdő szakács!Nagyon ízlik a családnak.....köszi

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2011-02-28 16:15

Kedves Kriszta néni!
Köszönöm a kedves szavakat, de akár hiszi, akár nem bizony teljesen kezdő szakács vagyok. :-)
Csak szeretek ezeknek a dolgoknak a végére járni. ;-)
Üdvözlettel
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-25 11:19

Szia!
Már régóta nézegettem a receptedet, nagyon guszta volt a képen! Ma végre elkészítettem:)
Nagyon-nagyon finom! Máskoris megcsinálom!
Köszönöm a receptet!

gyíkszemű
gyikszemu / gyíkszemű Sun, 2011-01-30 20:04

Szia Gargoyle! A recepted isteni, tegnap elkészítettem. Annyi változtatással, hogy én a sima búzaliszt helyett rizslisztet használtam. Fent írtad, hogy akkor lesz ropogós a bunda, ha alacsony glutént tartalmaz a liszt, a rizsliszt pedig nem tartalmaz glutént. Tehát nagyon ropogott:)
Ja, lehet, hogy ezt már valaki megírta a hozzászólásokban, sajna nem volt időm mindet elolvasni.
Még egyszer köszi! Ajánlani fogom.

Midori
Milus / Midori Sun, 2011-01-23 12:36

Kipróbáltam a receptet. a szósszal nincs is gond. de a tészta recept használhatatlan. sütéskor pár másodperc alatt megbarnul, a hús nyers maradt. Ez egy nagyon nem jó recept. ráment egy csomó idő, alapanyag az előkészítésre, és a végén egy használhatatlan ételt kaptam. pedig mindent a leírás szerint csináltam.

inf3rno
inf3rno / inf3rno Sat, 2013-02-02 11:57

Én kipróbáltam sima sörtésztával, azzal nincs gond, csak nem lesz ropogós, hanem puha marad. Szerintem ez keményítő hozzáadásával orvosolható.

Arra gondoltam, hogy szakítok ezzel az olajban sütéssel, mert végülis ugyanazt a hatást el lehet érni palacsinta + grillhús + mézes szósz kombinációval, viszont nincs ennyi macera vele, és kevesebb olaj is fogy hozzá. Nem jön be az olajban sütés...

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-01-23 15:00

Midori, sajnálom, de abból, amit leírsz egyértelmű, hogy egyszerűen csak túl forró volt az olaj. Ezt mindenkinek otthon saját magának, a saját tűzhelyén, serpenyőjében kell kitapasztalni, a recept ilyenkor csak egy útmutató, a "mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva" épp ezért nem jelent semmit. Én nem tudom neked megmondani, hogy a Te gáztűzhelyeden, a Te serpenyődben mikor éred el azt a hőfokot, hogy szépen megsül és nem megég.
Én nem egyszer készítettem már el, sosem volt vele ilyen gondom. Amikor először sütöttem, nekem is ilyen lett, de csak az első adag, mert egyszerűen levettem a lángot és úgy sütöttem tovább. Tehát, ilyen problémám nekem is volt, de ez nem jelenti azt, hogy a recept a rossz. Ha az lenne, a többi embernek sem sikerült volna.
Azért ne add fel ilyen könnyen. Tapasztald ki, nálad milyen hőfokon kell sütni, mennyire lehet forró az olaj. A tészta csak úgy önmagában nem "kormol", csak akkor ha elégetik.
üdv:
Eszter

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Mon, 2011-01-17 08:24

Sziasztok! Nekem édes szójaszószom van itthon, nagyon sűrű és nagyon sötét színű. Nekünk egyébként nagyon ízlik. Szóval nekem is azonnal sötétbarna lett, ahogy beletettem az olajba, a legkisebb gázrózsán és az takarékon volt, úgy sütöttem mert nekem is megégett volna. Pénteken ez volt a zaba :) az Eszter féle kínai, csak szezámmag nélkül.

767
csirkemell filé 40 dkg
szójaszósz 2 ek
szaké 10 ml
szezámolaj 2 csepp
finomliszt 2 csapott ek
étkezési keményítő 2 csapott ek
víz 2 ek
sütőpor 0.4 tk
szódabikarbóna 0.4 tk
napraforgó olaj 0.5 ek
víz 100 ml
csirke alaplé 100 ml
rizsecet 3 ek
étkezési keményítő 2 csapott ek
cukor 150 g
szójaszósz 3 ek
szezámolaj 2 ek
chiliszósz 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd