Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus padlizsánkrém recept

hozzászólások (9)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Kálium
Magnézium
Foszfor

TOP Vitaminok

Folát E B5 B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
2.6 g

zsír

Összesen:
3.4 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
26 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
35 mg
Foszfor:
63 mg
Kálium:
574 mg
Nátrium:
6 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
15.9 g
Összes cukor:
9 g
Élelmi rost :
7 g

víz

Összesen:
237.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
7 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
56 µg
A vitamin (RAE):
2 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
8 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
10.2 g

zsír

Összesen:
13.8 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g

ásványi anyagok

Összesen:
2.8 g
Kalcium:
105 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
141 mg
Foszfor:
252 mg
Kálium:
2296 mg
Nátrium:
22 mg
Cink:
2 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
63.5 g
Összes cukor:
37 g
Élelmi rost :
30 g

víz

Összesen:
949.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
27 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
225 µg
A vitamin (RAE):
10 µg
E vitamin:
8 mg
K vitamin:
34 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.9 g

zsír

Összesen:
1.3 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
10 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
13 mg
Foszfor:
23 mg
Kálium:
208 mg
Nátrium:
2 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
5.8 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
86.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
3 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
20 µg
A vitamin (RAE):
1 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
3 µg

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Sat, 2015-01-17 20:33

...költség 600Ft? Bár beküldve kb. másfél éve...
Max. nyáron. Ilyenkor inkább 1500Ft. ( 2015.01.17. )
"A padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük"
Minek?
7-800 fok nem szárít le 3 csepp vizet?
Z.

zitta ramona
zitta ramona Tue, 2014-07-22 16:03

Szia petra meg mindenki :) !
En a vinetet a gaztuzhely langon sutom meg ..ugyanugy szenne...,megtisztitom es a gyumolcset "megpotyolom" nagyon finomra,a hagymat a legetoleg legaprobra vagom esolajba megpiritom amig megpuhul,ossze keverem a vineta gyumolcsevel majonezet keszitek hozza es izles szerint sozom.....imadom!!!

Szatyi
Szatyi Sun, 2014-07-20 20:57

Szerintem mindig az a finom ahogy TE szereted :-) Mifelénk(Erdélyben),csinálják fokhagymásan vagy nélküle,majonézzel vagy csak olajjal.Felénk sima napraforgó olajjal csinálják mert az oliva olajtól egy kicsit változik az íze.Annyit szeretnék a recepthez hozzáfűzni,hogy a 1,5 ek.olaj nagyon kevés 1kg.padlizsánhoz.Addig kell tenni az olajat amíg fényesedni nem kezd,legalábbis én így csinálom immár 30 éve :-)

dioevi
dioevi Sun, 2014-07-20 17:59

Biztos ez is finom, de ha nem haragszol én ( majonézzel és fokhagymásan ) és sztem sokan mások is úgy csinálják ahogy megszokták mondjuk otthon ,azzal együtt ,hogy talán nem az "eredetit" esszük...Ne vedd magadra !

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2014-07-20 14:46

Fokhagyma nem kell bele, és fémmel ne nyúlj hozzá, mert megbarnul, és nem lesz szép fehér.Bors ha lehet fehér bors legyen, és az olaj, olíva olaj, úgy a fincsi.De ha még a hagymát lereszeled, az még jobb.
Én sokat csináltam már, eredeti recept szerint.

anna1957
anna1957 Sun, 2014-07-20 14:43

Szia! Szerintem kell bele fokhagyma,legalàbbis èn mindig adok hozzà,mèg egykis mustàrt is.Mi nagyon szeretjuk majonèzesen is.

Domokos Éva
Domokos Éva Sun, 2014-07-20 16:43

igen, pontosan, Én is igy készitem, most is azt fogok késziteni, és nagyon eteti magát.

Koni08
Koni08 Thu, 2014-05-22 11:58

Szia Petra! Köszi, hogy megosztottad velünk :) Kérdésem az lenne, hogy fokhagyma kell-e bele? Bevallom őszintén, még nem készítettem magam, de az íze olyan általában, mintha lenne benne. köszi!

94
padlizsán 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 ek