Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Knédli káposztával és tarjával recept

hozzászólások (11)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Szelén
Mangán
Foszfor

TOP Vitaminok

Folát C K E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
40.8 g

zsír

Összesen:
32.4 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
73 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.3 g
Kalcium:
70 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
43 mg
Foszfor:
181 mg
Kálium:
419 mg
Nátrium:
4585 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
39 µg

szénhidrát

Összesen:
89.8 g
Összes cukor:
9 g
Élelmi rost :
6 g

víz

Összesen:
196.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
93 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
16 µg
C vitamin:
19 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
31 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
245.1 g

zsír

Összesen:
194.4 g
Telített zsírsav:
77 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
30 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
12 g
Koleszterin:
440 mg

ásványi anyagok

Összesen:
31.8 g
Kalcium:
417 mg
Vas:
21 mg
Magnézium:
264 mg
Foszfor:
1092 mg
Kálium:
2519 mg
Nátrium:
27511 mg
Cink:
8 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
5 mg
Szelén:
238 µg

szénhidrát

Összesen:
538.9 g
Összes cukor:
51 g
Élelmi rost :
40 g

víz

Összesen:
1181.3 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
12 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
7 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
553 µg
E vitamin:
7 mg
K vitamin:
97 µg
C vitamin:
119 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
184 µg
D vitamin:
3 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
8.4 g

zsír

Összesen:
6.6 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
14 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.1 g
Kalcium:
14 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
8 mg
Foszfor:
37 mg
Kálium:
86 mg
Nátrium:
938 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
18.4 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
40.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
19 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
3 µg
C vitamin:
4 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
7 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

iby meszarosova
iby meszarosova Tue, 2015-02-24 15:53

van hozzászólásom, a knédli 1 órát kel, de addig dinszteli a savanyú káposztát fedő alatt???
akkor a káposzta szét fől, a káposztának elég kb. 20 perc, akkor izletes, ha kicsit al dente marad.

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Wed, 2015-02-25 13:18

Szerintem ez ízlés kérdése, na meg az sem mindegy, hogy milyen az alapanyag. Egyébként mire lemosom a dagasztás után a kezemről a lisztet, tésztát; felvágom a káposztát, hagymát, lepirítom stb. és ténylegesen oda jutok, hogy elkezdjem párolni a káposztát bőven eltelik 15-25 perc. De mindenesetre köszönöm a javaslatod, kipróbálom majd kevesebb ideig párolni, kíváncsi vagyok az eredményre.
Üdv: Norbi

Mercuska
Mercuska Tue, 2014-12-02 22:29

Több, mint 20 éve főzök, de ezt a receptet egyszerűen nem értem! 4. "A knédlitésztából hosszúkás hurkát formázunk, majd 3-4 centinként felvágjuk, " vagy "esetleg gömbölyűre formázhatjuk" 6. A knédlit felszeletelve tálaljuk" Akkor most mikor szeleteljem és hány centis darabokra? Hogyan főzzem: 3-4 centis szeletekben vagy ahogyan a képen látható: 1-2 cm-es szeletekben? Gombócoljam és szeleteljem? Áááá..... és ez a szilikonos dolog meg a gőz, de ne emeljük fel a fedőt..... elsőre horror, de ha látnám, biztosan egyszerűbb.....

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Wed, 2014-12-03 14:33

Kedves Mercuska, látom nagy bajban vagy, pedig nincs mitől tartani, nem bonyolult elkészíteni a knédlit.
A megkelt, nyers tésztát formázod egy nagy vastag hurkává, amit felvágsz 3-4 centinként, így fogod megkapni a gombócokat, amelyek kissé szögletesek ezért ezeket a darabokat gömbölyűre formázhatod, de nem muszáj. Gőzölés közben még jócskán megdagadnak; a kész gőzgombócokat (knédli) ezután felszeletelve szokás tálalni, mivel öklömnyi nagyságúak, vagy nagyobbak, ne úgy képzeld el, mint a zsemlegombócot, vagy nokedlit. A gőzölést nem tudom jobban elmagyarázni, sajnos tényleg nem szabad leemelni a fedőt és szükség lesz valamilyen gőzölő betétre, amelyre tesszük a nyers tésztát.
Remélem tudtam segíteni, üdv,
Norbi

ingici
ingici Tue, 2014-03-11 09:47

Fentartásokkal álltam neki,de elsőre sikerült és hihetetlen finom,megéri kipróbálni :)))

dina17
dina17 / dina17 Wed, 2013-06-05 13:48

Szia!
Elhatároztam, hogy megcsinálom ma ezt a finomságot. De nem értem, hogy ez mit jelent: kevés húszsírban kis kérget pirítunk rá. még kezdő vagyok, ugyhogy a segítségedet kérnem :)
Üdv.

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Wed, 2013-06-12 11:55

Szia!
Mi szoktunk zsírban főzni húst, amit ezután kidermesztünk húsostul. Ennek a zsírja a húszsír, nagyon finom ízű, de itt a receptben bármilyen zsíron, zsiradékon piríthatod a husit (serpenyőben) a lényeg, hogy szép színe legyen és kicsit ropogjon a külseje.
Üdv, Norbi

823
finomliszt 60 dkg
víz 300 ml
20 g
cukor 20 g
élesztő 20 g
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 2 teáskanál
sertészsír 2 ek
cukor 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
savanyú káposzta 70 dkg
sűrített paradicsom 2 ek
füstölt-főtt tarja 1 kg
sertészsír 1 ek