Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konfitált császárhús recept

hozzászólások (6)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kálium
Cink

TOP Vitaminok

B6 B1 B3 D

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
90.7 g

zsír

Összesen:
201.5 g
Telített zsírsav:
72 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
83 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
22 g
Koleszterin:
425 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3 g
Kalcium:
75 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
111 mg
Foszfor:
946 mg
Kálium:
1663 mg
Nátrium:
201 mg
Cink:
7 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
113 µg

szénhidrát

Összesen:
11.4 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
361.6 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
23 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
3 mg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
10 µg
E vitamin:
2 mg
D vitamin:
6 µg
C vitamin:
21 mg
Összes folát:
12 µg
K vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
544.5 g

zsír

Összesen:
1209.3 g
Telített zsírsav:
432 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
498 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
128 g
Koleszterin:
2550 mg

ásványi anyagok

Összesen:
18 g
Kalcium:
451 mg
Vas:
16 mg
Magnézium:
666 mg
Foszfor:
5671 mg
Kálium:
9980 mg
Nátrium:
1207 mg
Cink:
46 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
682 µg

szénhidrát

Összesen:
68.6 g
Összes cukor:
16 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
2169.5 g

vitaminok

Összesen:
0.3 g
Tiamin - B1 vitamin:
11 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
5 mg
Niacin - B3 vitamin:
140 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
19 mg
B6 vitamin:
19 mg
B12 Vitamin:
14 µg
A vitamin (RAE):
66 µg
E vitamin:
9 mg
D vitamin:
38 µg
C vitamin:
123 mg
Összes folát:
70 µg
K vitamin:
9 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
13.4 g

zsír

Összesen:
29.8 g
Telített zsírsav:
11 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
12 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
62 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
11 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
17 mg
Foszfor:
139 mg
Kálium:
246 mg
Nátrium:
29 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
16 µg

szénhidrát

Összesen:
1.7 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
53.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
1 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
1 µg
C vitamin:
4 mg
Összes folát:
1 µg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

animoni
animoni / animoni Fri, 2010-11-05 09:22

Szia!

Igen,IGEN! Ott az a krumpli! Kérlek,kérlek tudnál küldeni egy fényképet ennek a fajta krumplinak a szeletelőjéről!!! Tudom, hogy ennek egy speciális fajta kell és azt is tudom, hogy nekünk is van ilyenünk valahol, de mivel kis koromba ettem ilyet utoljára, csak a krumplira emlékszem, hogy így nézett ki!!!
email: animoni@vipmail.hu

Köszönöm!
Üdv:animoni

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2010-11-05 10:55

Kedves animoni!
Persze, hogy átküldöm! Haza megyek, lefényképezem és küldöm a megadott mailre. Remélem még nem lesz késő.
Én hullámgyalunak hívom, annyi a titka, hogy minden húzásnál elfordítjuk 90 fokkal. Ettől lesz rácsos. Az enyémben két szintre lehet tenni a betétet, a szélesebb részen olyan hullámosat is tudok készíteni, ami nem lyukas, csak hullámos. Ujjakra nagyon kell vigyázni, könnyen meg van a baj.
Üdv.: G. Éva

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Fri, 2010-11-05 09:05

Gratulálok az ételhez! Látod, ez a legjobb példája annak, hogy nem csak a csúcskonyhákon kell az ilyesmit alkalmazni, bár megjegyzem, ők is a régi öregektől vették át...:D Juci

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2010-11-05 10:42

Kedves Juci!
Köszönöm az elismerést. Igazad van, az öregektől tanulni nem szégyen, hanem bölcsesség! Jó lenne, ha még az alapanyagok minőségét is örökölhetnénk...az lenne az igazi! A tápos műhúsra, a fóliás zöldségekre gondolok, amit az üzletekben lehet kapni. A házi, takarmánnyal etetett állatok húsa és a kis göcsörtös, sáros, isteni ízű zöldségek helyett. Az már nem lesz a régi...sajnos.
Üdv.:G. Éva

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Fri, 2010-11-05 09:03

Nálunk ezt hívják lesütött húsnak. Gyerekkoromban, disznóvágáskor rendszeresen készítettük, így tartósítottuk a húst,és az én kedvemért a sült kolbászt is. Ez még a hűtőládák térhódítása előtt volt. (Idén tavasszal készített anyukám - nosztalgiából és mert persze nagyon szeretjük;), tegnap ez volt az ebédem:) amint a példa is mutatja, hónapokig eltartható így a hús, a kolbász. A lényeg, hogy kellő mennyiségű zsírral öntsük le, és az légmentesen zárja az alsó húsos réteget. Hűvös helyen kell tárolni. Így töpörtyűt is tettünk el....tavasszal öntött salátával igazi csemege volt:)
Tündér

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2010-11-05 10:31

Szia Tündér! Ez így igaz, a régi ízek feledhetetlenek. Bár azt nem tudom, hogy mennyi ideig abálták zsírban régen, de az íz hasonlóan finom.
És a töpörtyű, hmmm..., most, hogy említetted nagyon megkívántam.:) Ez lesz a következő akcióm!:)
Üdv.: G. Éva

2246
sertéshús 2.5 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 2 fej
zöldpaprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 1 teáskanál
bors 1 ek
babérlevél 2 db
mangalica zsír 100 dkg