Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Königsbergi húsgombócok 2. recept

hozzászólások (8)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Szelén
Foszfor
Cink

TOP Vitaminok

B12 B3 A Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
32 g

zsír

Összesen:
39.9 g
Telített zsírsav:
22 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
13 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
245 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4.2 g
Kalcium:
75 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
42 mg
Foszfor:
374 mg
Kálium:
609 mg
Nátrium:
3122 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
43 µg

szénhidrát

Összesen:
19.3 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
224.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
8 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
250 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
Összes folát:
29 µg
C vitamin:
5 mg
K vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
128.1 g

zsír

Összesen:
159.5 g
Telített zsírsav:
86 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
47 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
11 g
Koleszterin:
979 mg

ásványi anyagok

Összesen:
16.9 g
Kalcium:
303 mg
Vas:
11 mg
Magnézium:
170 mg
Foszfor:
1500 mg
Kálium:
2437 mg
Nátrium:
12488 mg
Cink:
16 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
177 µg

szénhidrát

Összesen:
77.1 g
Összes cukor:
11 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
898.1 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
31 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
3 mg
B12 Vitamin:
13 µg
A vitamin (RAE):
1000 µg
E vitamin:
5 mg
D vitamin:
5 µg
Összes folát:
117 µg
C vitamin:
21 mg
K vitamin:
9 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3 g

zsír

Összesen:
3.7 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
23 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
6 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
2 mg
Foszfor:
34 mg
Kálium:
57 mg
Nátrium:
292 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
4 µg

szénhidrát

Összesen:
1.8 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
21 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
23 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
Összes folát:
2 µg
C vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Makonda
Makonda Thu, 2011-10-20 14:52

A Königsberger Klopse-t én is készítem, a húsmassához szoktam még egy kanál mustárt hozzáadni és a mártásba mindig kápribogyót teszek, az adja meg a különleges ízét. Probáljátok ki!

evajahnke
java46 / evajahnke Fri, 2011-11-18 12:08

Férjem königsbergi keleti porosz, határozottan tiltakozik a Capri ellen: azt mondja, Poroszországban soha nem termett Capri bogyó, így nem is tettek a szószba. Mustárt szabad a szószba, az is pikáns ízt kölcsönöz.

evajahnke
java46 / evajahnke Sun, 2010-11-21 20:20

Én is köszönöm igazán kedves válaszod. Én is remélem, nem lesz csalódás a fogás. Szeretettel üdvözöllek. evajahnke

evajahnke
java46 / evajahnke Sat, 2010-11-20 20:45

Már megint nem említettem, bocsánat! Tehát: az 1/8 liter víz a húsmasszába tartozik, de ki is lehet hagyni

.Méhecske.
Méhecske / .Méhecske. Sat, 2010-11-20 19:57

Tetszik az étel, de nem értek néhány dolgot:
az 1/8 liter vízzel mit kell kezdeni? Mert alig több, mint 1 deci vízben hogy fő meg fél kilónyi gombóc?
Milyen hagymát kell tenni a vízbe? Az nem szerepel a hozzávalókban, csak az, amit a hússal kell eldolgozni.
....?

evajahnke
java46 / evajahnke Fri, 2010-11-26 12:02

Sajnálom, hogy az elkészítési leírásban az 1/8 liter vizet nem említettem. Ki is lehet hagyni.

Egyik vízbe sem kell semmilyen hagymát tenni. De, ha nagyon szeretnél, a húslevesbe (én mindig zöldséglevest használok), tehetsz egy fej vöröshagymát. Az csak javítja, testesebbé teszi az ízeket!

577
darált sertéshús 250 g
darált marhahús 250 g
zöldség alaplé 2 l
víz 1.25 dl
babérlevél 1 db
tojás 2 db
1 teáskanál
vöröshagyma 2 közepes fej
alaplé 1 l
babérlevél 1 db
vaj 40 g
finomliszt 3 evőkanál
citromlé 1 fél citromból nyert
fehérbor 50 ml
habtejszín 200 ml