Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos káposzta Marcsiseftől recept

hozzászólások (26)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Kálium
Vas
Kalcium

TOP Vitaminok

K C Folát A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
4.5 g

zsír

Összesen:
0.8 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.7 g
Kalcium:
156 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
45 mg
Foszfor:
86 mg
Kálium:
581 mg
Nátrium:
808 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
18.2 g
Összes cukor:
7 g
Élelmi rost :
6 g

víz

Összesen:
213.6 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
99 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
138 µg
A vitamin (RAE):
126 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
152 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
27.2 g

zsír

Összesen:
5 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
10.1 g
Kalcium:
940 mg
Vas:
20 mg
Magnézium:
268 mg
Foszfor:
516 mg
Kálium:
3488 mg
Nátrium:
4850 mg
Cink:
5 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
5 mg
Szelén:
19 µg

szénhidrát

Összesen:
109.2 g
Összes cukor:
41 g
Élelmi rost :
36 g

víz

Összesen:
1281.4 g

vitaminok

Összesen:
0.6 g
C vitamin:
594 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
9 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
830 µg
A vitamin (RAE):
756 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
914 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1.6 g

zsír

Összesen:
0.3 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
53 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
29 mg
Kálium:
199 mg
Nátrium:
277 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
6.2 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
73.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
34 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
47 µg
A vitamin (RAE):
43 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
52 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Richter Irenke
Richter Irenke Mon, 2016-08-29 17:21

Én a kenyérnek varrtam egy kis zsákot gézből. Így nem mozsálódik beke a kenyér.

Hoborc
Hoborc Mon, 2014-08-25 11:00

Én nem gyalulom le a képosztát, hanem négy-hat felé vágom hosszában, így is nagyon szépen átérik, és lehet ropogtatni.

Cicmic
Cicmic Thu, 2014-04-10 09:34

Kedves Marcsi!

Már én is szeretném kipróbálni ezt a receptet, de a közeli napokban felhős lesz az ég :((, inkább várok még vele. 5 literes üvegbe teszem majd, a többi üvegem befőttnek jó inkább. De addig is kérdezem, hogy házi éleszős, kenyérsütőgéppel készült kenyérvég is jó lesz az üvegbe? Ha később krumplival csinálom, akkor 1 egész krumplit kell bele tenni, vagy felszeletelve? Hány nappal tart tovább így a káposzta érése? Ha kenyeret és krumplit is tennék bele egyszerre, akkor hamarabb kész lenne? Előre is köszi! Cicmic

denisz13
denisz13 Tue, 2017-05-23 23:34

Evek ota csak krumplival keszitem par szeletet teszek a tetejere ..nem elesztos es egyben marad , sokkal jobb.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2014-04-10 14:18

Kedves Cicmic.
Nagyon finom ez a kovászolt káposzta de én nem sietném el a dolgot. Ha nem az egyenlítő közelében élsz, a siker érdekében várd meg míg tartósan 25 C fok felett lesz a hőmérséklet. Jártam már úgy , hogy kitettem a napra a kovászolni valót, két napig szépen érett, majd hirtelen lehűlt a levegő és az uborkám pöttyedt lett. A káposztának kell legalább egy hét tartós meleg. 1. A házi élesztős kenyér jó bele. 2, burgonyával még nem készítettem. Ha krumplival készíted szeleteld vastagra . Az érési idő az időjárástól függ, nem a kenyértől és a krumplitól. Sok sikert, júliusban várom a hírt az eredményről. Üdv. Marcsi

Wilson bá
Wilson bá / Wilson bá Fri, 2013-09-06 22:01

Kedves Marcsi!
Nem tudok jelzőt rá, ezért azt írom csak, isteni lett! :-) Holnap főzök is belőle valami finomat.
Sok ilyen jó receptet kérünk még.. :-) !
Üdv: Wilson bá.

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Fri, 2013-08-16 21:10

Kedves Marcsi!
Már kb 3 hete elkészült a kovászolt káposzta, ami isteni finom lett de eddig a hűtőben pihent. Ma viszont gondoltam egyet és megcsináltam székelykáposztának. Annyira ízlett a családnak, hogy mindjárt ki is találták, hogy vegyek a piacon igazi vékony szálas gyalult káposztát, és azt kovászoljam le, és majd a hűtőben el lesz addig még újra székelykáposzta lesz a menü, mert ezzel a káposztával sokkal finomabb volt mint a bolti dobozos savanyú káposztával.
Köszönet a receptért!!!
Üdv: Erika

Wilson bá
Wilson bá / Wilson bá Fri, 2013-07-19 11:12

Kedves Marcsi!

Már tavaly elmentettem ezt a recepted és most végre 2 üveggel elkészítettem.., nagyon várom, milyen lesz, bár eddig az összes recepted, amit megcsináltam, kivétel nélkül nagyon finom volt!
Köszönöm ezt is! :-)

wilson bá.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2013-07-20 06:01

Kedves Wilson bá!
Köszönöm az elismerésedet.
Drukkolok, hogy jó idő legyen és beérjen a káposztád, aminek felhasználásához sok sikert kívánok.
Kellemes hétvégét kívánok!
Marcsi

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2012-10-18 15:29

Kedves Marcsisef! Koszonom a jo otletet. Uborkat en is szoktam kovaszolni, de ez most nagyon tetszik. Megkerdeznem, hogy ebbol lehet toltott kaposztat is kesziteni?
En is szeretem a receptjeidet!
Udv. Veronika

Sancho
Sancho Fri, 2012-09-28 11:29

Ez jó. Én is így készítem, folyamatosan, egész nyáron. A kenyeret megpirítva teszem rá, akkor nem ázik szét annyira.

Bertalucia
Bertalucia Fri, 2012-07-27 21:25

Szia!

Talán buta kérdés, de látszik a káposztán amikor elkészült, mert ugye az ubin szemmel látható.

Üdv Bertalucia

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2012-07-28 07:25

Kedves Bertalucia!
Igen. Látszik a káposzta színén, ahogy az uborka színén is látszik.
A káposzta színe ha megérett sárgába hajló, de nem árt megkóstolni.
Az érett káposzta íze, állaga majdnem olyan mint kovászos uborkáé.
Kellemesen savanykás roppanós.
Sok sikert az elkészítéséhez.
Üdv: Marcsi

rekusi
rekusi / rekusi Mon, 2012-07-02 22:56

Kedve Marcsi!
Ez valami nagyszerű!
A kovászosubit nem győzöm gyártani magamnak és a szívem szakad meg amikor vége az uborkaszezonnak!
Holnap kipróbálom.

Tőzsér Judit
Tőzsér Judit Sun, 2013-06-09 13:05

Én minden évben teszek el kovászos uborkát télire. Az uborkát,amikor szezonja van,napon elkészítem, de 1-2 nappal hamarabb beszedem Leöntöm a levét,leszűrőm a kenyér maradékától gézen keresztül.Leöblítem az uborkát is tiszta vízzel,majd visszarakom az üvegbe. A leszűrt levet felforralom,megvárom amíg kihűl,és ráöntöm az uborkára. Lekötözöm,és irány a spájz! Tavaszig finom marad.Nem kell tartósító sem bele,de ha teszel az sem baj.Ici-pici nátrium benzoátot lehet.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2012-07-03 15:34

Kedves rekusi.
A szíved ne szakadjon meg, ellenben kovászolj káposztát, cukkinit, patisszont, zsenge tököt. Nem bánod meg!
Az eredményről, kérlek tájékoztass!
Sok sikert.
Üdv.: Marcsi

rekusi
rekusi / rekusi Fri, 2012-07-06 12:15

Kedves Marcsi!
Az eredményről csak annyit, hogy tegnap amikor megkóstoltam imába foglaltam a neved! :) (Jó, az előbb nem fogalmaztam pontosan- fél üveggel megenni az nem kóstolás...)

Most hallottam egy ismerőstől, hogy ő zöldbabot is szokott kovászolni.

Ezer hála az ötletért!
Réka

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Fri, 2012-07-06 16:38

Kedves Réka.
Tegnap egész nap csuklottam miközben Te az Ave Mariát énekelted. Őrülök, hogy ízlett a kovászos káposzta és köszi dicséretet.
Kellemes hétvégét kívánok.
Üdv.: Marcsi

szfrancy
Hamcsa / szfrancy Sun, 2012-07-01 15:21

Kedves Marcsi!

Kenyér helyett krumplivak is működhet? Én az uborkát is azzal szoktam, nekünk jobb úgy, mint kenyérrel.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2012-07-01 16:17

Kedves szfrancy.
Ha az uborka "működik" krumplival akkor a káposzta is "működni" fog burgonyával!!!
Azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy tovább kell érlelni!!!!
Üdv.: Marcsi

Viola1953
Viola1953 Sun, 2012-07-01 12:09

Kedves Marcsisef!
Én is így készítem, nagyon-nagyon szeretem. Szoktam egyébként levelet is kovászolni, lefejtem
a fejről és 4 db-ot belehajtogatok az üvegbe, fűszerezem és így tovább, a végén ráteszem a
kaprot, a kenyérvéget és felöntöm a sós meleg vízzel.
Szeretem a receptjeidet.
Üdvözlettel: Ágnes

87
káposzta 1.5 kg
1 ek
kapor 1 csokor
bors 10 szem
babérlevél 3 db
fokhagyma 2 gerezd
római kömény 1 kávéskanál
kenyér 1 szelet