Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos pizzás csiga recept

hozzászólások (3)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Szelén
Foszfor
Kalcium

TOP Vitaminok

K Folát A E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
12.2 g

zsír

Összesen:
13.6 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
20 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.5 g
Kalcium:
134 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
37 mg
Foszfor:
143 mg
Kálium:
302 mg
Nátrium:
926 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
14 µg

szénhidrát

Összesen:
33.6 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
47.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
19 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
12 µg
C vitamin:
3 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
65 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 12 adag *

fehérje

Összesen:
146.2 g

zsír

Összesen:
163 g
Telített zsírsav:
67 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
37 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
13 g
Koleszterin:
241 mg

ásványi anyagok

Összesen:
18.6 g
Kalcium:
1616 mg
Vas:
25 mg
Magnézium:
445 mg
Foszfor:
1721 mg
Kálium:
3608 mg
Nátrium:
11142 mg
Cink:
12 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
10 mg
Szelén:
177 µg

szénhidrát

Összesen:
403.7 g
Összes cukor:
33 g
Élelmi rost :
44 g

víz

Összesen:
574.1 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
19 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
235 µg
E vitamin:
17 mg
K vitamin:
151 µg
C vitamin:
43 mg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
783 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
10.2 g

zsír

Összesen:
11.4 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
17 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.3 g
Kalcium:
114 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
32 mg
Foszfor:
122 mg
Kálium:
252 mg
Nátrium:
776 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
12 µg

szénhidrát

Összesen:
28.2 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
40.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
16 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
11 µg
C vitamin:
3 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
54 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lousha
Lousha / Lousha Thu, 2016-06-23 20:19

Kedves Károly, amit leírtál, az nem kovász. A kovászban nincs bolti élesztő, maga "gyártja le", semmi más nem kell bele, csak liszt és víz, illetve adható hozzá a legelső alkalommal egy kiskanál kefir, attól gyorsabban megindul. Természetesen így sokkal tovább tart, mire alkalmas lesz a kenyér megkelesztésére, nem elég neki 6-8 óra, sokkal inkább két hét körüli idő, mire "felnevelünk" egy kovászt. De ha egyszer megerősödött, onnantól már mindig van friss, sütésre alkalmas kovászunk.
Ha érdekel a dolog, és szívesen kipróbálnád így is a sütést, a receptjeim között találsz egy részletes leírást kovásznevelésre.
További jó sütést-főzést! :)

Angyal Károly
Angyal Károly / Angyal Károly Thu, 2016-06-23 20:15

A kovászra klikkelve nem igazán jó a magyarázat, csak részben igaz.
100 gramm kovászt így készíthetünk otthon:
65 gramm liszt (attól függ mit szeretnénk sütni) jelen esetben BL80-as kenyérliszt.
35 gramm langyos víz
5 gramm élesztő
Mivel az élesztő kevés mennyiségű célszerű a 35 gramm langyos vízben feloldani.
Az három összetevőből kissé lágy tésztát készítünk, majd 6-8 órán keresztül érni hagyjuk letakarva. És innentől már igaz, hogy a kovász érése közben, tej és ecetsavas erjedés megy végbe.

300
kovász 100 g
kenyérliszt BL80 250 g
teljes kiőrlésű liszt 150 g
sikér 10 g
aszkorbinsav 1 g
14 g
főzőtejszín 150 ml
cukor 2 g
víz 90 g
sűrített paradicsom 190 g
csípős paprikakrém 10 g
víz 70 ml
paprikás szalámi 150 g
olajbogyó 30 g
trappista sajt 150 g
5 g
cukor 3 g
fokhagymapor 10 g
bors 5 g
oregánó 15 g
repceolaj 25 g