Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis palacsinta recept

hozzászólások (32)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Kálium
Szelén
Foszfor

TOP Vitaminok

B6 C Folát B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
10.2 g

zsír

Összesen:
12.3 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
7 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.5 g
Kalcium:
33 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
57 mg
Foszfor:
175 mg
Kálium:
856 mg
Nátrium:
1369 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
22 µg

szénhidrát

Összesen:
80.5 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
6 g

víz

Összesen:
156.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
37 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
46 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
4 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
41 g

zsír

Összesen:
49.1 g
Telített zsírsav:
14 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
21 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
10 g
Koleszterin:
29 mg

ásványi anyagok

Összesen:
10 g
Kalcium:
131 mg
Vas:
9 mg
Magnézium:
228 mg
Foszfor:
698 mg
Kálium:
3427 mg
Nátrium:
5476 mg
Cink:
4 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
87 µg

szénhidrát

Összesen:
321.8 g
Összes cukor:
7 g
Élelmi rost :
24 g

víz

Összesen:
624.9 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
148 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
11 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
185 µg
E vitamin:
7 mg
K vitamin:
16 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3.1 g

zsír

Összesen:
3.8 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
2 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
10 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
17 mg
Foszfor:
54 mg
Kálium:
261 mg
Nátrium:
417 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
6 µg

szénhidrát

Összesen:
24.6 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
47.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
11 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
14 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
1 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Control
Control Mon, 2012-05-28 12:23

Nálunk is krumplilángos a neve, jobb híján vastag teflonban sül, jó sok tejföllel és reszelt sajttal esszük, nagyon finom.

finomatfőznék
finomatfőznék Wed, 2012-04-04 17:56

Ó, ez a krumplilángos !!!!!!!! Anyu is bableves mellé készíti, platnin süti, kenőtollal keni, isteni finom!!!

Maryanne13
Maryanne13 Sun, 2012-03-18 13:48

Sziasztok!
Mifelénk még melegen megforgatják cukorban és úgy eszik, édesen. Gyermekkor-íze van... :)

kisÉvi
kisÉvi Thu, 2012-03-08 17:37

Tegnap ilyet sütöttünk a Nagymamámmal...ipari mennyiségben.:) Az egész családom oda van a krumpli lepényért, -mert mi így nevezzük. Sparhelten sütöttük, kenőtaluval zsírral megkentük, majd meghintettük még egy kis sóval. Mára egy darab sem maradt...
A tésztát Nagymamám csak úgy találomra szokta gyúrni. Kérdeztem tőle az arányokat, de nem tudta pontosan. Annyit mondott, hogy érzéssel kell készíti, és annyi liszttel, amennyit a krumpli megkíván. Nem szokott külön zsiradékot tenni a tésztába.
Szubjektív véleményem: kacsazsírral megkenve a legfinomabb...

Angyalsandorne
Angyalsandorne Fri, 2012-02-17 18:45

Szia!
Örülök,hogy rátaláltam erre a receptre.Tavaly Bogácson jártam és ott ettem.Ott is a platni tetején sütötték.Ki fogom próbálni.
Üdv Ica

kereckeyné
kereckeyné Mon, 2011-08-29 15:12

  A mama fél cm vastagra nyújtotta, és pohárral kiszaggatva vastepsiben a sütőben sütötte. Én is szoktam, de nem bírjuk abbahagyni amíg van belőle.

vonzakata
vonzakata Sat, 2011-03-26 17:18

hot pan elektromos serpenyőben zsíradék nélkül süthető, és így nagyon hasonlít a nagymama lángosához.

cserti jutka
cserti jutka Sun, 2011-03-13 05:48

Mar nagyon regen keresem az olah pakacsinta receptjet. Nem hiszem, hogy ez lenne mert az olah palacsinta szerintem elesztos volt egy kicsit es a krumpli valahogy tolteleknek volt a kozepebe teve , ujra kinyujtva es igy reteges lett. Ha megkapom a receptet Nagyvaradrol megigerem, hogy megosztom veletek

Nachtigall
Nachtigall Sat, 2011-03-05 15:38

Mifelénk is krumplilángos a neve, elfeledett receptnek hittem, de örülök, hogy itt megtaláltam!

kecsandi
kecsandi / kecsandi Fri, 2011-01-28 15:37

Attól, ahogy a rezsón vagy mi is annak a régi kályhának a neve, aminek a tetején sütötték, sül-ég a tészta! Ezek szerint a teflon serpenyőben nem büdös?:-)

bcsaba73
Buktakukta / bcsaba73 Fri, 2011-01-28 15:55

Sparhelt,olyan van igen. De ha sül rajta valami ami finom amikor elkészül,az korántsem büdös.
Legalább is nekem nem. A krumplinak eleve jó illata van sülés közben. :)

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2011-01-28 15:41

Sparhet?Még füstölt is ahogy égett a liszt rajta!Ettől még finomabb volt.....!

kecsandi
kecsandi / kecsandi Fri, 2011-01-28 15:01

Istenem! Mennyit könyörögtem nagymamámnak gyerekkoromban ezért az ételért! Nem szerette sütni, mert büdös, mikor sül! Olvasztott zsírral kentük meg és úgy ettük! Hm... Be fogok szerezni egy vaslapot a tűzhelyemre!

sidina
Sidina / sidina Thu, 2011-01-27 17:47

Nálunk is krumli lángosnak hívják. Az én nagyim is sparheten sütötte ú azaz íz...
Én most teflonserpenyőben sütöm de az igazi mégis csak a nagyié volt.
Egyszerű szegényes és laktató. Mifelénk sertés zsírral szokás megkenni és meghinteni sóval, de szerintem ízlés és fantázia kérdése.

vezsu
vezsu / vezsu Tue, 2010-10-26 15:45

Nálunk ez a bableves kísérője...és majd meg halok utána, komolyan...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-15 11:44

A képen látható palacsinta, valóban krumplis palacsinta (hozzám közeli településen "Oláh-palacsinta" a neve). Serpenyőben kevés zsiradékban kell kisütni, borsosan vagy tejfölösen szokták kínálni.

Az a fajta tészta, melyről -kinézetre hasonló, mint amit a képen látunk- többen is írják, hogy szárazon a tűzhely platniján sütötték, az más : levesnek való tésztát, amikor nyújtották, vágtak belőle egy csíkot, a platnin megpirították és sózva, olajozva ették, a neve: pászka.

onyxnomi
onyxnomi Mon, 2010-09-27 12:28

Sziasztok,
Az én nagymamám is a platnin sütötte, laska névre hallgatott és valóban kenőtollal zsírozta. Azota sem ettem olyan finomat:(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-07 00:10

Ezt a "krumplis palacsintat" ( en mar csak igy nevezem). A nagypapam testvere sutotte nekunk.
Igaz hogy Szilva lekvarral toltotte meg a palacsintat
Nagyon finom, Koszike a receptet, sokat kerestem es most talaltam meg :)

kerezsi.szilvia@freemail.hu
kerezsi.szilvia@freemail.hu Sun, 2010-08-01 15:36

Én Nagyváradi vagyok és ez az a palacsinta amit otthon a nagyváradi rogériuszi piacon szoktunk venni és isteni .Már megsütöttem én is nem is egyszer és mennyei ize van .NAGYON NAGYON JÓ

sztella
sztella Thu, 2010-07-29 09:51

Krumplis lángosnak ismerem és a kis családom is nagyon szereti,én házi baracklekvárral imádom.Nagyon finom.

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-04-16 14:46

Óóó, ezt ismerem! Krumplilovnika néven. Már én is fel akartam tölteni, de Te gyorsabb voltál. :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-03-21 18:42

Nagyon jól hangzik a recept. Talán még most hozzáfogok, és hirtelen ötlettől
vezérelve enyhén sós, fokhagymás tejföllel fogjuk enni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-03-20 20:29

Na ez az! Mifelenk ezt hivjak krumplis langosnak. Igen, a nagymamak gyartjak ipari mennyisegben, 50-60 darabokat :D

bcsaba73
Buktakukta / bcsaba73 Sat, 2010-03-20 14:45

Anyukám is nagymamámtól tanulta,aki Erdélyben élt. Az igazi nevére már nem emlékezett. Lehet szárazon sütik,de ő picit kikeni a serpenyőt. :)

Anfema
Anfema Sat, 2010-03-20 14:25

Sziasztok!

Mifelénk ennek az ételnek a neve laska.(krumplilaska) Mrs Smith jól él az emlékeidben. :) Szárazon sütik, akár öntöttvas serpenyőben, akár a régi "sparherdek platniján". Miután megsült kenőtollal zsírozzák. Egyszerű és nagyszerű. Igazán tökéleteset a nagymamák tudnak készíteni. :)Hali

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-03-20 13:09

Óó! Mamika nevű nagymamám készítette ezt nekünk gyerekkoromban! Nagyon szerettem!:) Emlékeimben úgy rémlik, mintha szárazon sütötte volna öntöttvas serpenyőben, de nem száz százalék. A pirultabb részekért odavoltam!:) Fincsi! Üdv: Mrs Smith

bcsaba73
Buktakukta / bcsaba73 Sat, 2010-03-20 12:43

Szia
Nincs megtöltve semmivel ez sós "palacsinta". Talán palacsintának is csak azért nevezzük mert palacsinta formára sütjük. :) Lehet jobban illene a krumplis lepény vagy valami hasonló rá.Csak fel van tekerve egy a fotó miatt lehet az tévesztett meg.Biztos lehetne próbálkozni ízekkel,mondjuk dinsztelt káposztával,de lehet most nagy hülyeséget mondtam...vagy bármi mással ami illene hozzá csak most nem jut eszembe. Esetleg szilva lekvárral,hiszen a tésztája hasonló mint a szilvás gombócé. :)
Mi sohase töltöttük meg semmivel.

Baba02
Baba02 Sat, 2010-03-20 12:02

Szia!
Nagyon jól néz ki!Én még nem is hallottam krumplis palacsintáról,de holnap 1/2 adaggal kpróbálom.
Kérdésem csak annyi,hogy ugyanúgy töltöd,mint a ,,rendeset"?
Köszi a választ:))

475
burgonya 1 kg
finomliszt 25 dkg
mangalica zsír 2 ek
2 tk
napraforgó olaj 2 ek