Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lángos, ahogy Tamásiban sütik (Burgonyás lángos 2.) recept

hozzászólások (49)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Mangán
Foszfor
Kálium

TOP Vitaminok

E Folát B3 K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
12.4 g

zsír

Összesen:
88.6 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
40 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
31 g
Koleszterin:
19 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
45 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
30 mg
Foszfor:
148 mg
Kálium:
239 mg
Nátrium:
22 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
35 µg

szénhidrát

Összesen:
82.4 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
36.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
71 µg
E vitamin:
35 mg
K vitamin:
5 µg
C vitamin:
4 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
8 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 10 adag *

fehérje

Összesen:
124.1 g

zsír

Összesen:
886.2 g
Telített zsírsav:
125 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
404 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
316 g
Koleszterin:
194 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4.9 g
Kalcium:
442 mg
Vas:
17 mg
Magnézium:
298 mg
Foszfor:
1472 mg
Kálium:
2385 mg
Nátrium:
218 mg
Cink:
14 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
7 mg
Szelén:
359 µg

szénhidrát

Összesen:
823.7 g
Összes cukor:
16 g
Élelmi rost :
36 g

víz

Összesen:
369.1 g

vitaminok

Összesen:
0.4 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
21 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
8 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
712 µg
E vitamin:
351 mg
K vitamin:
53 µg
C vitamin:
44 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
77 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5 g

zsír

Összesen:
35.8 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
16 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
13 g
Koleszterin:
8 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
17 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
12 mg
Foszfor:
60 mg
Kálium:
96 mg
Nátrium:
10 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
15 µg

szénhidrát

Összesen:
33.3 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
14.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
29 µg
E vitamin:
14 mg
K vitamin:
2 µg
C vitamin:
2 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
3 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (49)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

regisseurin
regisseurin Mon, 2014-07-21 15:56

Uhh... ezt most megkívántam. :)
Mostantól ez lesz a "Lángos, ahogy Nagyszokolyon is sütik"...

MuCoral
MuCoral / MuCoral Tue, 2014-06-24 13:00

Többnyire pozitív véleményeket olvastam itt a hozzászólásokban, így a megszokott kefíres után gondoltam kipróbálok egy burgonyás lángos receptet. Ez sajnos nem jött be. :(
Alapanyagaimban nem lehet gond vagy elmérésben, többször ellenőriztem.
- vagy 2-3 dl tejet még hozzáöntöttem, olyan száraz volt hogy össze sem állt teljesen a tészta a megadott mennyiséggel. + fél kanár zsír
- ezután kinézetre hasonlított lángosra, meg rá valók miatt. Állagra nagyon sűrű volt még így is. Nyelhető, nem fujtós de nem annyira lángos íz nekem tésztára.
- pozitív: nem szívta meg magát olajjal az biztos.
Azért írom le mert nem tudom hol csúszhatott el nálam a recept....

zsuzsiiii
zsuzsiiii Sun, 2013-12-29 12:24

Gratulálok őszintén mindenkinek aki szuper jóra el tudta készíteni a recept alapján. Nekem a liszt-folyadék adag nem jött össze.

v_era1993
v_era1993 Sun, 2014-05-11 16:41

en sem tudtam osszegyurni,es adtam hozza meg 2dl vizet ugy kivul ropogos lett,belul puha,es legkozelebb meg egy kis krumpli nem art hozza ;)

Kimireka
Kimireka / Kimireka Fri, 2012-09-21 10:54

Korábban már próbálkoztam lángos készítéssel, de nem sikerült.:-( Ezt a receptet viszont annyian dicsérték, hogy úgy döntöttem, én is kipróbálom. Ma ez lesz az ebéd, szurkoljatok, hogy sikerüljön! Majd holnap elmesélem, hogy milyen lett! :-)

Szilviaa
Szilviaa Sun, 2012-08-19 09:33

Első lángosom, ami tökéletesen sikerült.:)) Ezentúl csak így készítem! Köszönöm!

hát nem is tudom...
hát nem is tudom... Fri, 2012-07-20 18:28

Kedves Mária!
Ez a recept valami fantasztikus!! :)))
Anyukámnak rossz élményei voltak a lángossal,mert mikor először(és utoljára) csinálta nem sikerült :S De én rászántam magam és... az volt a vége hogy anyukám kijelentette ezt megtanulja tőlem. :)
Amúgy én egy egész napig hűtőben tartottam a felét, mert túl sok lett, de még "másnaposan" is agyon dícsérte a család! :)
Nagyon köszönjük!!

Bokréta
Bokréta Tue, 2012-05-01 17:33

Hibátlan lett, nem lehet elrontani! :-) Első lángosom volt, köszönöm. Tejérzékeny gyerkőcöm lévén, zabtejet használtam. (porból jobban megéri)

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Wed, 2012-04-18 13:14

Lángosok-lángosa ! Nálunk továbbra is ez az igazi lángos (lásd a korábbi hozzászólásaimat) !
Az elmúlt napok egyikén ismét megsütöttem.

tildyko
tildyko Sat, 2012-03-31 20:29

Isteni lett, életemben először készítettem el. A Barátainkkal együtt pusztítottuk el, nyoma sem maradt :D Köszi a receptet! Üdv: Ildi! :)

Palomine
Palomine / Palomine Wed, 2012-03-28 23:01

Kedves Mária!
Köszönöm ezt a receptet, amióta rátaláltam csak így készítem a lángost, és mindig sikerül! :)

Sziszó1113
Sziszó1113 Sat, 2012-03-17 09:54

Kedves Mária!
Tegnap "lángos ehetnékje" támadt a családnak! Itt a receptek közt böngészve találtam rá erre a finomságra! És a recept mellett az ismerős név....! A múltkor a fánkodat készítettem el,(isteni volt!),így most is nyugodt szívvel választottam a Tiédet. Ismét nem csalódtam!!!!!!!! Nagyon ízlett mindenkinek! Párom szerint:"ez jobb,mint amit a piacos lágossütőnél lehet venni!" Köszönjük! Ezután jobban körülnézek a receptjeid közt,biztos találok valami finomat!
Üdv: Szilvi

sanild
sanild / sanild Sun, 2012-03-04 19:56

még anyit szeretnék kérdezni ,hogy finomlisztnem issza átt az olajat sütés közben?Nem jobb a féldercés?

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Mon, 2012-03-05 18:38

Mindíg finom liszttel szoktam készíteni, mással nem is próbáltam.Nem veszi be nagyon az olajat, csak annyira mint a "Lángos"

sanild
sanild / sanild Sun, 2012-03-04 16:35

szia szeretném megkérdezni,hogy kb.hány dcl tej kell 1kg fimomliszthez.Mert olvasom hogy a 2 dl amibe az élesztot felfuttatom,és a tobbi amivel kidolgozzuk??

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sun, 2012-03-04 17:08

Azért nem írtam pontos tej mennyiséget, mert nem mindíg egyforma nagyok a krumplik, és a liszt sem mindíg ugyananyi tejet vesz fel.Futtasd fel az élesztőt, és utána annyi tejet adjál hozzá ha dolgozod ki a tésztát amennyit kíván.Food látni, hogy mennyit tegyél bele. Egy könnyen dolgozható lágy tésztát kell kapnod!

Anci
Anci Fri, 2012-02-03 09:44

Húúúúúúúúúúú! De FINOM ! Köszi a receptet.

tunderboszi
tunderboszi Thu, 2011-12-08 10:48

Kedves Marika! Szeretném megkérdezni, hogy csak frissen, azonnal kisütve jó a tészta vagy előre is el lehet készíteni, mondjuk délután és csak este kisütni? Ha a későbbi sütés lehetséges, hol kell addig tárolni? Ki szeretném próbálni, csak akkor eszerint csinálnám meg a tésztáját! Köszönöm a válaszod előre is!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Thu, 2011-12-08 14:44

Szia Tündérboszi!
Ha igazán finomat akarsz sütni, akkor frissen készíted, ahogy megkelt sütheted. Ha előre akarod készíteni, akkor tedd be a tésztát hűtőszekrénybe, ott is megkel, csak sokkal lassabban.üdv Marika

tunderboszi
tunderboszi Thu, 2011-12-08 14:46

Kedves Marika!
Nagyon köszönöm a gyors választ! Este meg is sütöm! :) Majd megírom, hogy sikerült! Szép napot! Vera :)

AnitaAthina
AnitaAthina Sun, 2011-11-13 18:09

Most megyek és ki is próbálom azonnal! Annyira megkívántattátok velem... Remélem sikerül! Majd megírom, hogy milyen lett! :)

janoki76
janoki76 Sun, 2011-09-11 20:00

Köszönöm a receptet már Nyúlon is készült aTamási lángos fincsi!!!!!!!!!

Erzsi64
Erzsi64 Fri, 2011-09-02 13:43

Kedves Marika,
köszönjük a receptet, a tamási lángos Vajdaságban is nagyon ízlik :)

Üdv.: a Szollár család

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sat, 2011-09-03 19:54

Kedves Szollár család! Erzsi64! Jó étvágyat kívánok nektek a Rábaközből, és örülök, hogy nektek is ízlik! Üdv Marika

mumcii
mumcii / mumcii Sat, 2011-07-09 01:01

Kedves Mária!
Meg tudod írni azt, hogy kb.mégis mennyi sót kell bele tenni?
Köszönöm válaszodat!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sat, 2011-09-03 19:53

Szia Mumcii!
Az egy kg liszthez 2 evőkanál sót szoktam tenni, de azt ajánlom kóstold meg inkább a nyers tésztát, mert mindenkinek más a szája íze.Mi szeretjük ha benne van a só íze a tésztában.Üdv Marika

Bihary Livia
Bihary Livia Sat, 2011-06-11 16:44

Én is elkészítettem nagyon finom lett.Elég sok is lett belőle?Nagyon jó a recept!Üdv Lívia

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2011-06-10 09:35

Kedves Mária!
Tiéd lett 2011. június 9. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-20 17:31

Kipróbáltam..többször is.Istenifinom:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-14 13:15

Apropó , Tamási.... Jut eszemben, ott él egy fiatal háziorvos a kedves családjával, akivel egy utcában laktam (Békés megye). Írigylem, ha ő már evett igazi Tamási lángost !!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-14 13:02

Bárki, ha elkészíti ezt a lángost e recept alapján, azt fogják mondani, akik esznek belőle: "Nem is gondoltam, hogy ilyen ügyes vagy, hisz ez finomabb, mint a piaci !!!!! " Tegnap előtt készítettem el, húúú , de finom volt tejfölösen, sajttal. 1 kg lisztből 17 db lett (persze jó nagyok).

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-29 02:18

:) Tamasi- hazam.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-29 14:30

Az én hazám Rábatamási!Ott készül a "Tamási" lángos!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-13 17:07

Régóta kerestem igazi finom lángos receptet.Rengeteget kipróbáltam de ez nagyon finom végre rátaláltam!Nagyon köszönöm!

kerzsike
kerzsike Sun, 2010-10-31 08:18

Tegnap megsütöttem, hát ez tényleg nagyon finom. Az én receptemmel is finom lángost szoktam sütni, de ezután én mindíg így fogom elkészíteni. Köszönöm Neked Marika, hogy megosztottad velünk a receptedet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-07-09 14:23

Hu de guszta! Osszefutott a nyal a szamban.:)))))

1170
finomliszt 100 dkg
friss élesztő 5 dkg
burgonya 3 közepes db
tojás 1 db
tej 2 dl
cukor 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
mangalica zsír 1 ek
napraforgó olaj 10 dl