Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne parmezános besamellel recept

hozzászólások (12)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kálium
Kalcium

TOP Vitaminok

B1 Folát B3 B12

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
61.6 g

zsír

Összesen:
50.6 g
Telített zsírsav:
22 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
18 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
174 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3.4 g
Kalcium:
566 mg
Vas:
6 mg
Magnézium:
137 mg
Foszfor:
785 mg
Kálium:
1444 mg
Nátrium:
464 mg
Cink:
5 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
115 µg

szénhidrát

Összesen:
117.2 g
Összes cukor:
16 g
Élelmi rost :
7 g

víz

Összesen:
382.4 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
17 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
350 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
26 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
371 µg
D vitamin:
1 µg
C vitamin:
37 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
246.3 g

zsír

Összesen:
202.3 g
Telített zsírsav:
93 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
73 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
21 g
Koleszterin:
694 mg

ásványi anyagok

Összesen:
13.6 g
Kalcium:
2264 mg
Vas:
24 mg
Magnézium:
547 mg
Foszfor:
3142 mg
Kálium:
5771 mg
Nátrium:
1857 mg
Cink:
24 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
6 mg
Szelén:
460 µg

szénhidrát

Összesen:
468.8 g
Összes cukor:
64 g
Élelmi rost :
30 g

víz

Összesen:
1529.7 g

vitaminok

Összesen:
0.3 g
Tiamin - B1 vitamin:
6 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
4 mg
Niacin - B3 vitamin:
70 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
5 mg
Összes folát:
1401 µg
E vitamin:
11 mg
K vitamin:
103 µg
B12 Vitamin:
5 µg
A vitamin (RAE):
1480 µg
D vitamin:
5 µg
C vitamin:
146 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
8.6 g

zsír

Összesen:
7 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
25 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
79 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
18 mg
Foszfor:
110 mg
Kálium:
200 mg
Nátrium:
65 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
15 µg

szénhidrát

Összesen:
16.3 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
53.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
48 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
4 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
52 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
5 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Blumen
Blumen Tue, 2013-05-28 14:16

Kedves Koszider
Elkészítettem én is a receptedet de nekem nagyon szétfött a tészta. 20 perc után levettem a fóliát a tetejéröl és a sajt megpirulásáig sütöttem.Tehát jóval rövidebb ideig sütöttem. A mennyiségek is ugyanazok de csak 1 doboz paradicsomot tettem rá, nem tudom mit ronthattam el.
Üdv Blumen

Koszider
koszider / Koszider Tue, 2013-05-28 14:53

Kedves Blumen!
Száraz tésztalapot használtál? Nem is értem, mitől főhetett szét, mert soha nem szokott - inkább azon szoktam izgulni, hogy elegendő legyen a szotyak alatta ahhoz, hogy teljesen megpuhuljon. Még az egészen híg mártást is felszívja az utolsó cseppig, a tészta vastagra megdagad, sosem szokott leveses maradni. Lehet, hogy a tésztában volt a hiba? Én a papírdobozban árult, olasz lasagne-lapot szoktam használni, de abból bármilyen márka megteszi, nem kell a legdrágább (bár a Barilla az igazi, azt szeretem a legjobban).
Ha a sütési idő rövidebb lett, az nem lehetne probléma, mert minden sütő másként viselkedik, a lényeg, hogy a tészta puha, a sajt pedig pirult legyen. Gőzöm sincs, mi lehet a baj oka, én eddig annyira bombabiztosnak gondoltam ezt a receptet, százszor csináltam és mindig jó lett.
Üdvözöl: Koszider

Blumen
Blumen Tue, 2013-05-28 17:01

Szia,igen száraz lapot használtam, én is azon izgultam, hogy meg tudjon föni a lében a tészta, de annyira megfött, hogy nem is látni a rétegeket. Az íze az finom lett a recepttel nincs gond, csak reméltem találkoztál már ilyennel és van ötleted,hogy mit rontottam el. Legközelebb más márkájú tésztát veszek (ez olasz Volt,már föztem vele) és lehet azzal jobban sikerül.
Köszi a gyors választ, Blumen

anyoca78
anyoca78 Wed, 2012-10-24 14:33

Tegnap elkészítettem, nagyon finom volt! Annyit változtattam rajta, hogy a sajt fele füstölt trappista volt. Isteni finom lett! :) Köszönöm a receptet! :)

Koszider
koszider / Koszider Wed, 2012-10-24 18:13

Kedves Anyóca!
Örülök, hogy ízlett! A füstölt sajt csak előnyére válhat.
Üdvözöl: Koszider

s.marcsi89
s.marcsi89 / s.marcsi89 Wed, 2012-10-17 20:08

Én ma elkészítettem. Magyar szokás szerint egyszerűsítve trappista sajttal és paradicsompürével, mert én nem nagyon szeretem a megfonnyadt paradicsomot. De így is isteni lett, köszönöm a receptet. :) Azt hiszem mostantól így készítem a lasagne-t. :) Én szezámmag függő vagyok, annyira fel tudja dobni a hasonló rakott ételeket, ha szórok a sajt tetejére. Erre is tettem. :)

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2012-10-18 09:48

Kedves Marcsi!
Örülök, hogy megtetszett ez a recept és ki is próbáltad. Én általában Pannóniát használok, ha meg "hopp-nap" van, akkor Grana Padano-t (szerintem jobb, mint a parmezán). A paradicsompüré teljesen jó, ahogy a házi paradicsomlé is. És a szezámmag se ronthatja el, én is szeretem, ki is fogom próbálni az ötletedet. Ja, épp mostanában olvastam valahol - ezt is érdemes esetleg kipróbálni -, hogy ropogósabb lesz a sajt, ha egy kevés zsemlemorzsával elkeverve szórjuk a tetejére. Köszönöm a visszajelzést!
Üdvözöl: Koszider

1176
lasagne tészta 50 dkg
sajt 20 dkg
darált sertéshús 50 dkg
paradicsom 1 kg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tej 4.5 dl
sajt 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint