Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madárfütty -Madártej másképp recept

hozzászólások (17)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kalcium
Szelén
Nátrium
Foszfor

TOP Vitaminok

D B5 Folát A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
17 g

zsír

Összesen:
14.4 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
180 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.3 g
Kalcium:
415 mg
Nátrium:
497 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
26 mg
Foszfor:
130 mg
Kálium:
180 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
15 µg

szénhidrát

Összesen:
45.1 g
Összes cukor:
27 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
39.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
24 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
77 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
102.2 g

zsír

Összesen:
86.6 g
Telített zsírsav:
49 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
12 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g
Koleszterin:
1080 mg

ásványi anyagok

Összesen:
7.5 g
Kalcium:
2497 mg
Nátrium:
2980 mg
Vas:
9 mg
Magnézium:
154 mg
Foszfor:
785 mg
Kálium:
1084 mg
Cink:
5 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
95 µg

szénhidrát

Összesen:
270.4 g
Összes cukor:
166 g
Élelmi rost :
10 g

víz

Összesen:
237 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
145 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
465 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
6 µg
K vitamin:
4 µg
C vitamin:
1 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4 g

zsír

Összesen:
3.4 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
43 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
98 mg
Nátrium:
116 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
6 mg
Foszfor:
31 mg
Kálium:
43 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
4 µg

szénhidrát

Összesen:
10.7 g
Összes cukor:
7 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
9.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
5 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
18 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zselyke24
Zselyke24 Thu, 2015-01-15 17:04

Én meg cukros vízben főzöm ki a habot,így nem úszkál semmi sehol a hagyományos madártejnél!! Jó a recept ki fogom próbálni

Ötödik2013
Ötödik2013 Tue, 2013-04-09 09:41

Ez a sütőben készre sűlt hab, nagyon megfogta a fantáziámat. Alig várom, hogy kipróbáljam. Igen, ettem már (helyesebben nem ettem, mert letettem a kanalat!) - olyan madártejet, amiben úszkáltak a habnak a részecskéi... olyan nyákszerűség...
Jómagam amikor a habokat megfőzöm, utána azon forrón át is szűröm a madártejet egy másik lábosba. A habot külön teszem, vigyázok arra, nehogy bármi is ússzon, aminek nem kellene...
*
De ez a sütős megoldás! TÖKÉLETES! Köszönöm a többiek nevében is!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-11 08:03

Én leegyszerűsitem,főlverem a habot és ráöntöm a forró masszát és egy pár perc múlva szépen ovatosan főlkavarom a habot az aljáról.

Dömi
Dömi / Dömi Sat, 2010-08-07 10:41

Szia!
Én is hasonlóan csinálom a madártejet. Ezek a habkészítési ötletek nagyon jók ki fogom próbálni! Imádom a madártejet, de kakaóval még nem próbáltam!

Vani
vani / Vani Thu, 2010-08-05 11:44

Elkészitetem nagyon finom! Második alkalommal kicsit variáltam rajta megfeleztem a tejet és egyik felét a vaniláspudingal másik felét csoki pudinggal főztem fel és rétegesen öntötem a habra.

m.gaby
Gabriella / m.gaby Wed, 2010-06-02 10:06

A mikro is jó ötlet, nem kell annyit bajlódni akkor a habocskákkal. :) Köszönöm a jó tanácsot!

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa Wed, 2010-06-02 20:49

Kedves Gabi!
Szívesen adnék egy jó tanácsot a madártej,ill.fütty habjának elkészítéséhez,ha elfogadod.Én először felverem a tojásfehérjét kemény habbá.Utána a fehérje mennyiségének megfelelően kevés cukrot adok hozzá,amivel tovább verem.Utána a nagy gáztepsit kibélelem sütőpapírral,és kanállal beleszaggatom a habokat.Jó forró sütőbe teszem,és rövid ideig,(de felügyelet alatt) megsütöm.Akkor nagyon fonom,ha kicsit karamellizálódik a teteje.Próbáld ki,szerintem megéri.

m.gaby
Gabriella / m.gaby Wed, 2010-06-02 10:04

Köszönöm M.Gabi az ötletet, nem is gondoltam rá hirtelen. Mindenképpen kipróbálom :)

Raliz
Raliz Wed, 2010-06-02 09:32

A hab készitésnél én az a taktikát használom hogy a habkupacokat egy tányérra kiszedem és mikroba teszem kb egy 35 mp.-re de nyilván kupacka és mikro függő.

Raliz
Raliz Wed, 2010-06-02 09:31

A hab készitésénél én azt a taktikát használom hogy egy nagy tányérra rászedem a kis hab kupacokat és mikroba rakom kb.egy 35mp.-re de nyilván mikor és kupacka függő is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-06-02 08:43

Szia!
Hasonló módon készítem én is a madártejet, az ízhatást fokozhatod még azzal, hogy kakaópor helyett rumos-kakaós öntettel locsolod meg. Nagyon isteni, érdemes kipróbálni!

373
tej 2 l
tojás 6 db
vaníliás pudingpor 2 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
mazsola 5 dkg
1 kávéskanál
porcukor 3 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek