Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej 1. recept

hozzászólások (94)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kalcium
Szelén
Foszfor
Vas

TOP Vitaminok

D Folát A E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
10.4 g

zsír

Összesen:
8.7 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
120 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
247 mg
Nátrium:
146 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
5 mg
Foszfor:
68 mg
Kálium:
49 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
11 µg

szénhidrát

Összesen:
32.2 g
Összes cukor:
29 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
25 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
16 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
52 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
62.4 g

zsír

Összesen:
52.2 g
Telített zsírsav:
29 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
720 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3.1 g
Kalcium:
1480 mg
Nátrium:
876 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
27 mg
Foszfor:
405 mg
Kálium:
290 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
67 µg

szénhidrát

Összesen:
193 g
Összes cukor:
177 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
149.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
96 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
310 µg
E vitamin:
2 mg
D vitamin:
4 µg
K vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4 g

zsír

Összesen:
3.3 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
46 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
94 mg
Nátrium:
56 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
1 mg
Foszfor:
26 mg
Kálium:
18 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
4 µg

szénhidrát

Összesen:
12.3 g
Összes cukor:
11 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
9.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
6 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
20 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (94)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barbaracz
barbaracz Thu, 2016-10-27 16:05

Szerelmem kedvéért megcsináltam életem első madártejét, a te recepted alapján és nagyon nagyon pozitív!!! Hál'isten minden jól ment, lépésről lépésre. Mentettem a recepted, köszönöm!

Nyalkamacska
Nyalkamacska Wed, 2015-10-07 16:22

Ez tényleg nagyon finom! Én vízben főztem meg a habot, de egyébként a recept szerint jártam el. Köszi!!!

ZuZu.
ZuZu. Sat, 2015-01-31 22:08

Kedves Petra!
Isteni a recept! Tegnap csináltam először és ma este újra el kellett készítenem, mert a párom nem tudott betelni vele! Köszönöm szépen! :) Üdv: Erzsike

Alexa89
Alexa89 Fri, 2014-08-22 14:25

Most fogom elkészíteni életem első madártejét :) Izgulok hogy fog sikerülni :D

Sziszii18
Sziszii22 / Sziszii18 Wed, 2014-04-16 14:31

Sziasztok! A tojáshabba egy kiskanál ecetet és egy csipet sót kell tenni, és nem felforralt és lobogó tejbe kell kifőzni. így lesz gyönyörű! Remélem tudtam segíteni! :)

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-08-07 14:09

Köszönöm a receptet Petra, nagyon finom, selymes-krémes-vaníliás lett a madártej...és kellemesen édes. Én ugyan csak kb 15-15 másodpercig főzöm a habgaluskákat, mert a régi tapasztalatom az volt, hogy 1 perc alatt összeestek, zsugorodtak....szivacsosak lettek. Így tökéletes lett!
Üdv, Torma :)

balintmonika
balintmonika Fri, 2013-07-19 08:18

Ízre nagyon jó,de a klasszikus problémám itt is előjött...Amikor kiveszem a fehérjét a tejből,az összeesik.Mit rontok el?

vikasz
vikasz Sat, 2013-03-23 13:13

Annak mi a trükkje, hogy ne kozmáljon oda? Most csináltam meg, de már megint odaégett, pedig folyamatosan kevergetem, a cukrot pedig csak a végén adom hozzá.

Kincsem80
Kincsem80 Sun, 2013-03-17 15:31

A sok recept közül a tied volt a legszimpatikusabb.És jól döntöttem ,isteni lett .Köszönöm.

vcsilla0927
vcsilla0927 Sat, 2013-03-09 19:24

Nagyon szépen köszönöm a receptet!!! A legfinomabb madártej amit eddigi életem során ettem!!! :)

lukovicsek
lukovicsek Mon, 2013-03-04 10:04

Kedves Petra!
Először is köszi a nagyszerű receptet. Régen anyukám csinált madártejet és nagyon szerettem. Most én próbálkoztam meg vele a családomnak. Elsőre csak a galuskák nem sikerültek, bár az íze nagyon finom volt. Aztán olvastam a hozzászólásokat és másodszor a galuskákat gyöngyöző vízben főztem ki. Tényleg sikerült. Köszönöm a receptet és a többieknek a jó ötleteket.
Üdvözlettel: Veronika

cseresznye63
Cseresznye / cseresznye63 Thu, 2013-02-14 12:51

Valentin-napi édességnek szánom. Épp most lett kész. Várom, hogy meghűljön, kint van a teraszon :) Mikrós habot készítettem, zseniális ötlet szerintem!! Köszönet mindkét receptért!!

Julishka
Julishka Wed, 2012-11-07 16:33

A vaniliakivonat az az uveges vaniliaaromat jelenti? bocsi a hulye kerdesert :)

petra
Petra / petra Wed, 2012-11-07 16:57

nem, nem ugyanaz a kettő:
a vaníliakivonat valódi, vaníliából nyert vaníliakoncentrátum, míg az aroma mesterséges készítmény (mesterségesen előállított vaníliaíz)

szabina
szabina Fri, 2012-10-26 11:26

Nekem 1-1 perces főzéstől teljesen összeestek a galuskák. Megpróbáltam még egyszer, csak akkor 3-4 másodpercig főztem oldalanként gyöngyöző vízben és gyönyörű lett :)

teca326
teca326 Tue, 2012-10-16 08:24

Megcsináltam a hétvégén és szenzációs lett!Pont olyan,ahogyan az a nagykönyvben meg van írva! :) sűrű vendége lesz a konyhánknak az biztos! :)

ercsó
ercsó Fri, 2012-10-12 16:42

Ez a legjobb recept, már ezerszer elkészítettem, persze mindig dupla adagot mert én egyszerre megeszek egy liternyit. A lisztet minimalizáltam, mert a megadott mennyiséggel nekem is puding lett.
Egyszer nem volt otthon vanília és pudinggal, meg vanilin-cukorral csináltam. Hát abból nem sokat ettem, elég kommersz íze lett.

Kupszi
Kupszi Sun, 2012-10-07 21:07

Én a liszt kihagyásával pont így készítem, és mindenki imádja a családban. Már rég került az asztalra, ezért holnap majd újból örülhet mindenki a régi meglepetésnek:)
Kedves Petra, nagyon jók a receptjeid! A birsalmás pitéhez az almák már a konyhában érnek. Köszönjük szépen!

asztaloszsu
asztaloszsu / asztaloszsu Tue, 2012-09-04 17:43

Szia! Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. A habgaluskák még szépülhetnének, de majd csak belejövök.:)

Bogi3
Bogi3 Tue, 2012-08-14 17:54

Életem első madártejét készítettem ma el. Nagyon jól néz ki, mindkét része jól sikerült. Elég sűrű lett a krém, de nagyon finom. Köszi a receptet. :)

szteri
szteri / szteri Tue, 2012-08-14 11:16

Sziasztok! Aranyhal ötlete alapjan gyöngyözö vizben föztem ki a feherjegaluskakat, 20-20 masodpercig, es gyönyörüek lettek! Petranak pedig köszönöm a receptet, nagyon finom!!

BiGabica
BiGabica Sun, 2012-08-12 15:32

Sziasztok!
Köszi a receptet nagyon jó lett.
Elsö madártejem és sikerült.

Varga Erzsébet
Varga Erzsébet Wed, 2012-07-11 11:57

Sziasztok!

Én liszt helyett vaníliaízű pudingport használok. Családnak és nekem is finomabb mint liszttel. :)

Dzsozi19
Dzsozi19 Thu, 2012-06-07 21:32

Sziasztok!
Olyan izé, mindenkinek sikerült elsőre, kivéve nekem.:( Nekem valahogy maga a madártej ilyen darabos lisztes massza lett, a hűtőben pedig puding állaga lett..
Az íze nagyon jó, de nekem valahogy ezt a krémes állagot nem sikerült elérni. Tudtok tanácsot adni, mit bénáztam el? :)

petra
Petra / petra Thu, 2012-06-14 10:09

Szia,
Nem lehet, hogy több lisztet adtál hozzá véletlenül? A csomós állag amiatt van, ha nincs kikeverve alaposan, csomómentesre a liszt, a tojás, és a cukor, mielőtt felengeded a tejjel. Remélem azért nem adod fel, és legközelebb jól sikerül.
Üdv
Petra

Passzé
Passzé Tue, 2012-04-17 08:29

Hálás vagyok a receptért! Életem első madárteje volt, nagyon jól sikerült. Legközelebb dupla adagot készítek, mert négyen pillanatok alatt elpusztították a hat főre elegendőt.
Köszönöm! :)

zsofifa
zsofifa / zsofifa Sat, 2012-03-17 09:58

Zseniális ez a madártej! Megfogadtam aranyhal tanácsát, és gyöngyöző vízben főztem ki a habgaluskákat, és vaníliaaroma helyett 1 vaníliarudat használtam. Nagyon-nagyon finom, az utolsó cseppig elfogyott. Köszönöm szépen. Életem első madárteje volt.

sandi32
sandi32 Fri, 2012-02-17 18:33

IMÁDOM! Nagyon jó a recept, már többször elkészítettem! Köszönöm! :))

dallos79
dallos79 Sun, 2012-02-12 15:04

Köszönöm szépen ezt a fincsi receptet!
Ma elkészítettem és nagyon jól sikerült!

garagulya
garagulya Mon, 2012-01-16 14:43

Mindent a megadott recept szerint keszitettem es nagyon finom lett. Eddigi legjobb madartej, amit ettem. Koszonom!

krivan
krivan Sun, 2012-01-08 09:55

Nagyon jó a recept és finom a végeredmény. Köszönöm a mikrós hab ötletet, nem volt megadva mennyi watton készítsük, próbálkozás után nekem 600W-on 35-40 mp vált be.

Zsebi23
Zsebi23 Mon, 2011-10-31 15:35

Én is vanília pudingosan próbáltam ki, isteni lett! Köszi az ötleteket!

248
tej 1200 ml
tojás 4 db
finomliszt 1 púpozott ek
cukor 100 g
porcukor 1 púpozott ek
vanília kivonat 1 teáskanál