Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos - diós bejgli recept

hozzászólások (109)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Foszfor
Kalcium
Szelén

TOP Vitaminok

Folát A C E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
18 g

zsír

Összesen:
57.9 g
Telített zsírsav:
21 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
11 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
20 g
Koleszterin:
123 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.7 g
Kalcium:
447 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
153 mg
Foszfor:
451 mg
Kálium:
536 mg
Nátrium:
85 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
29 µg

szénhidrát

Összesen:
127.6 g
Összes cukor:
67 g
Élelmi rost :
9 g

víz

Összesen:
70 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
6 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
92 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
267 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
3 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
144.1 g

zsír

Összesen:
463.1 g
Telített zsírsav:
172 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
95 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
164 g
Koleszterin:
976 mg

ásványi anyagok

Összesen:
13.4 g
Kalcium:
3586 mg
Vas:
38 mg
Magnézium:
1204 mg
Foszfor:
3601 mg
Kálium:
4286 mg
Nátrium:
673 mg
Cink:
31 mg
Réz:
7 mg
Mangán:
23 mg
Szelén:
251 µg

szénhidrát

Összesen:
1021.1 g
Összes cukor:
531 g
Élelmi rost :
75 g

víz

Összesen:
559.9 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
56 mg
Tiamin - B1 vitamin:
4 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
13 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
8 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
739 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
2131 µg
E vitamin:
14 mg
D vitamin:
7 µg
K vitamin:
33 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.1 g

zsír

Összesen:
19.5 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g
Koleszterin:
42 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
150 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
50 mg
Foszfor:
152 mg
Kálium:
182 mg
Nátrium:
26 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
43.1 g
Összes cukor:
20 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
23.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
2 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
29 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
89 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg

Hozzászólások (109)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Caesius
Caesius Sat, 2019-12-28 12:51

Közkívánatra csak diósból sütöttem, a tölteléket duplázva. Legközelebb fél kiló dióval készítem, mert kicsit kevés a 400 g. A cukor mennyisége a töltelékbe még kicsivel kevesebb is lehet. Vajból csak egy kockát tettem a tésztába, a többit zsírral helyettesítettem. A töltelékhez a tej mennyisége nagyon kevésnek tűnik, legalább a kétszeresét tettem bele (állagra mentem). Az instrukciókat követve tényleg nem reped ki, isteni omlós lett, az eddigi legjobb!

dana73
dana73 Thu, 2019-12-26 00:52

Tökéletes recept egyenlő csodás eredmény! Mindenféle tekintetben elégedett vagyok a végeredménnyel. Köszönöm szépen! Boldog Karácsonyt!

andandi
andandi Tue, 2019-12-24 09:36

Nagyon jól sikerült a bejgli. Finom, élvezetes látványban, ízében, állagában. Még hogy nehéz.... Öröm volt vele dolgozni. Még azon is mosolyogtam, hogy a mákos megrepedt. Szerintem ez a dolga :)))
Hálás vagyok érte, köszönöm szépen.
Örömteli karácsonyi élményeket kívánok sütés-főzésben, és ünneplésben egyaránt!

timibp
timibp Mon, 2015-03-23 10:49

Sziasztok!
Holnap szeretném megsütni az első bejglimet, annyi kérdésem lenne, hogy meddig kell sütni őket, hogy ne legyenek túl szárazak?
Köszi előre is :)

Timi

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2015-03-23 13:43

Szia Timi!

Ahogy a receptben is írtam, ha azon a módon, tehát alsó-felső sütéssel sütöd 180 fokon, vagy hagyományos sütőben egyszerűen, ( ott nem tudom minek felel meg ez a hőfok )
az első 20 percben nem szabad kinyitni az ajtót.
Ekkorra már színe is lesz, és innentől kb. még 15-20 percig kell sütni. A színe ezután már árulkodó lesz.

Jó sütést kívánok!
Üdv:-) Vici

Enikö13
Enikö13 Tue, 2014-12-23 23:32

Kedves Vicikó!
Már második éve a te recepted szerint készítem a bejglit, s mindkét alkalommal sikeres lett. Köszi a receptet.
Kellemes ünnepeket!
/Enikõ

Vadmalac
Vadmalac Tue, 2013-12-24 07:21

Kedves Vici,
már második éve a Tied a nyerő recept nálunk. Még a sütési idő is pont az én sütőmhöz igazodik...! ;o)
Csak egy visszatérő probléma van vele: nem szabad előbb megsütni, mert gyorsan fogy.... Tegnap este megsütöttem egy adagot - gondoltam kevesebb dolgom lesz ma. Végül a tervezett vacsi ment vissza a hűtőbe és a langyos süti pedig kis családom pocakjába.
Szóval most hajnali 5 óra van és újra dagaszthatok, ha a vendégeknek is akarok adni valamit...

Nagyon köszönöm a megosztást!

Boldog Karácsonyt!

Andrea

mazsibabika
mazsibabika Wed, 2013-12-11 18:38

Sziasztok, szia Vici!
Felbuzdulva a tegnapi eredményen ma ismét begyúrtam egy adagot reggel, de már 8 darabra elegendőt.1-2 hetem van hátra a szülésig és úgy gondoltam,hogy szépen kisütöm őket és lefagyasztom, mert ha én karácsonykor a kórházban leszek, akkor azért még is csak legyen valami karácsonyi hangulat. Sajnos a maiak viszont nagyon csúnyák lettek. Középen szétrepedt mind a 4 mákos, a diósak pedig még borzasztóbbak lettek. Azok szinte a gusztustalan kategóriába tartoznak már. Nagyon mérges vagyok és nagyon rosszul is esett ez a dolog most. Szerintetek mi olyan nagy bonyolultság a bejgli sütésben? Ma ezen gondolkodtam, de választ nem találtam rá. A barátom anyukája is például nagyon sokat süt idegeneknek és lakodalmakra is, de ő sem tud igazán jó bejglit sütni. Pedig hát sokkal komolyabb és nehezebb sütiket készít nap mint nap. Emeletes, marcipános............ tortákat............
Szerintem a bejgli sütést én most egy jó időre felfüggesztem, mer ezek a maiak tényleg nagyon csúnyák lettek.

mazsibabika
mazsibabika Tue, 2013-12-10 17:51

Szia Vici!
Hát nem fejeződött be rosszul a sütés, de sajnos 2 bejglim is megrepedt, illetve a töltelékekkel nagyon sokat küzdöttem, alig bírtam elkenni a tésztán.Azon szerintem én hígítani fogok majd. Holnap újból próbálkozom már az általam módosított taktikával. Nem adom fel!

Üdv,
Szilvi

mazsibabika
mazsibabika Tue, 2013-12-10 12:59

Kedves Vici!
Én ma korán reggel már begyúrtam a tésztát és este fogom kisütni. Eddig jól ment minden csak kevéske lisztet még kellett hozzá tennem pluszban, de tényleg nem sokat. Szerintem az függhet attól is,hogy ki milyen tejfölt használ, mert sajnos (szerintem) némelyikben nagyobb a víztartalom és az eredményezhet lágyabb tésztát. A töltelékeket is előkészítettem már. Majd tájékoztatlak,hogyan végződött a történet. Köszönöm a receptet!
Szilvi

szuszi
Jolán / szuszi Thu, 2013-01-17 14:15

Nagyon jó a recept!! Én is ezt a bejglit készítettem karácsonykor!!
Köszönöm :-)

mattersdorferne
mattersdorferne Thu, 2013-01-03 22:14

Köszönöm a receptet. Megsütöttem karácsonyra, nagyon finom lett. igaz nekem repedezett egy kicsit, de az ízéből nem vett el semmit.
Azt el kell még mondanom , hogy a lisztet azt kevertem csökkentett Ch-uval, a cukor pedig 0 Ch-ás volt. A négy rúdból kettőt betettem a fagyasztóba és lassanként szedegetem elő, olyan mintha most sütöttem volna. Finom puha a tésztája.
Györgyi

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-01-05 22:07

Kedves Györgyi!

Örülök, hogy ízlett a recept alapján készített bejglid, még ha kicsit 'külalakra ' nem is volt tökéletes. :-))) A beljglik már csak ilyenek! :-)

És köszi, hogy megírtad a csökkentett Ch-os tapasztalataidat, lehet, hogy tudja még más is majd használni!!!!!

A fagyasztást már én is kipróbáltam, igen teljesen olyan , mintha friss lenne.

Üdv: Vici

b_janka
b_janka Thu, 2012-12-27 10:12

Szia Vicikó!

Megsütöttem, 24 órás hűtős pihenés sem rontott rajta sokat. Sajnos oldalt megrepedt, meg talán túlontúl omlós is lett a tészta (inkább a szeletelés mint az ízvilág rovására, és talán ez lehet, hogy a hosszabb pihentetés eredménye) de első bejglinek tökéletes, nagyon finom és szép lett. Köszi a receptet, jövőre is ezt sütöm! :-)

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-12-29 00:37

Szia Janka!
Gondoltam ám Rád, és kicsit izgultam, hogy jól sikerüljön az első bejglid!:-))
És amint írod megfelelt elsőnek, így megnyugodhatunk! :-))) Ügyes vagy!

Boldog új évet kívánok Neked!
Üdv: Vici

Babycyka
Mesy / Babycyka Wed, 2012-12-26 13:25

Kedves Vicikó! Köszönöm szépen a receptet,kipróbáltam,dupla adagból:)Nagy sikere volt,finom,mutatós és nem repedt szét:)))Köszi:)

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-12-29 00:35

Kedves Babycyka!

Igazán nincs mit, szívesen! Örülök, hogy Neked is jól sikerültek a bejglijeid, és hogy ízlett is!:-))

Boldog új évet kívánok Neked!

Üdv: Vici

Babycyka
Mesy / Babycyka Sun, 2013-01-13 14:17

Kedves Vicikó:)Neked is Kívánok jó egészséget,és Boldog Új esztendőt.Nagyon örülök ,mert ilyen fincsi bejglim rég volt:)

szilvus67
szilvus67 Sun, 2012-12-23 21:00

Tegnap este begyúrtam a tésztát.Ma reggel pedig megsütöttem a bejgliket.Nagyon nagyon finom lett.Igaz,hogy kicsit szétnyílt az oldala, de ez még belefér, nem veszélyes.Sok receptet megnéztem, de végül a tejföl miatt e mellett döntöttem.Tapasztalatom szerint amiben tejföl van az sokkal omlósabb finomabb tészta lesz és nem is szárad ki olyan gyorsan.A nyers tésztával öröm volt dolgozni,csak kicsit kevésnek tartottam. 4 db vékonyka, csenevész bejglit sikerült kreálnom.Na, de mire megsült.....hmm, olyan szépek és csinoskák lettek, mintha a cukrászdából hoztam volna.És az íze.....isteni finom, omlós.Köszönöm a receptet és Boldog Karácsonyt Kívánok mindenkinek:)

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-12-29 00:32

Szia szilvus67!

Örülök, hogy a sütődben csoda történt!!! :-))))

Boldog új évet kívánok Neked!

üdv: Vici

almamag
almamag Sun, 2012-12-23 19:54

Csak gratulálni tudok a recepthez! Tavaly is ez alapján sütöttem, nagyon finom lett. Na de ez, amit most sütöttem! Á, eszméletlen, milyen jó lett! Gyönyörű fényes, tele töltelékkel, nem repedt meg!!!! Isteni az íze! Legszívesebben mindenkinek adnék egy szeletet, hogy lássa, érezze : a világ legjobb, legszebb bejglije. Nagyon-nagyon köszönöm ezt a csodás receptet! Mindenkinek Áldott Karácsonyt kívánok! Ili

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-12-29 00:26

Szia Ili!

Nagyon örülök, hogy idén is hű voltál a receptemhez ;-), jól sikerült, és ízlett! :-))

Boldog új évet kívánok Neked szeretettel : Vici

kercsy
kercsy Sun, 2012-12-23 13:09

Ma megsütöttem a recept alapján a bejglit. Hát.....mit is mondhatnék. Ez lett életem legcsúnyább bejglije. A diós szó szerint szétfolyt, a mákos kicsit szebb lett, pedig annak volt lágyabb a tölteléke. Szerintem a 1,5dl tejföl rengeteg a tésztába. Gyúrtam hozzá még lisztet, de így is nagyon puha lett a tésztája az 1 éjszakás pihentetés után is. Eddig is szétrepedtek kissé a bejglijeim, de ez azért durva.

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-12-29 00:29

Igazán sajnálom! Nem tudom mi lehetett a gond.
Ahogy olvashatod itt a kommenteket, nem csak nekem szokott " jól " sikerülni ezen recept alapján.

Azért engedd meg, hogy boldog új évet kívánjak Neked is!

Üdv: Vici

b_janka
b_janka Tue, 2012-12-18 11:43

Sziasztok!

Ez lesz életem első bejglije és szeretném ha sikerülne. A problémám annyi, hogy nem tudom csak egy éjszakát pihentetni, mert begyúrom a tésztát, utána utána a rákövetkező nap nem leszek otthon, így csak 2 nap múlva tudnám megsütni. A kérdés, hogy szerinted/szerintetek inkább pihenjen két napot a hűtőben, vagy mondjuk csak 4-5 órát a sütés napján? A válaszokat előre is nagyon köszönöm. :) Szép napot mindenkinek, janka

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2012-12-19 15:05

Szia Janka!

Így nem készítettem még, de szerintem nem lenne gond, ha többet pihen a hűtőben, mint egy éjszaka. Az a lényege szerintem, hogy jól kihűljön a tészta, és lehet, hogy a csak pár óra pihentetés nem lenne elég.

Egyébként pl. lehet vásárolni is készre készített élesztős omlós tésztát, és azt is a hűtőben tárolják.

De mindenképpen nagyon csomagold be, többszörösen folpackba, ha beteszed a hűtőbe.

Kíváncsi vagyok milyen lesz a bejglid?

Üdv: Vici

GINANNANI
GINANNANI Tue, 2012-12-18 13:53

szia Janka!

én a szerző javaslatára, megsütöm őket előre és folpack-ba csomagolva lefagyasztom, és ünnepnap előtti este előveszem.
Anna

ilosvai
ilosvai Sun, 2012-12-16 10:40

Sziasztok! Ez a töltelék mennyiség 4 rúdhoz való adag lesz, vagy rudanként számoljam? Nézzétek el nekem ezt a kérdést, de életem első bejglije lesz! Áldott készülődést mindenkinek!

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2012-12-16 11:32

Kedves ilosvai!

Igen 4 rúdhoz való a töltelék mennyisége. Igaz, ezek nem hosszú rudak, de 2-2 mákos, ill. diós jön ki belőle.

Sok sikert a készítéséhez! :-)

Kellemes ünnepet kívánok!
Üdv: Vici

GINANNANI
GINANNANI Thu, 2012-12-13 16:11

Kedves Vici!

Javaslod, hogy egy héttel előre elkészítsem a beigliket és tároljam? olyan sok a dolog, szerettem volna legalább a beiglivel előre meglenni, de a kommentek alapján, nem merem. mi a tapasztalatod?

választod előre is köszönöm!

Anna

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2012-12-13 17:04

Szia Anna!

Én a megsült bejgliket frissentartó ( folpack )fóliába szoktam csomagolni, és mindig annyit vágok fel, ami épp elfogy. Így szerintem, több napig ( 4-5 ) tökéletes. Ízre és állagára is. Utána nyilvánvalóan veszít már a nedvességéből, nem olyan, mint teljesen frissen.

Vagy rögtön mélyhűtőbe teszed, amint teljesen kihűlt, ugyanígy jól, többszörösen becsomagolva, és akkor felengedés után tényleg teljesen olyan, mintha akkor sütötted volna. Ezt igazán tudom ajánlani, időspórolási célzattal. Így már raktam el, nekünk nagyon ízlett. :-)

Olvasom, igen az egyik hozzászólásban valaki azt írta, hogy másnap nem az igazi, vagy valami hasonló. Ezt nem értem? Szerintem nincs igaza, de nem érdekes.

Remélem ha elkészíted, jól sikerül, és ízleni fog!
Kellemes ünnepeket kívánok!

Üdv: Vici

GINANNANI
GINANNANI Mon, 2012-12-17 14:50

Nagyon köszönöm a válaszod!
akkor hozzáállok most.
Próbáltad már, hogy az összegyúrt tésztát, 1 éjszaka állás után, lefagyasztod és pár nap múlva , felengedés után töltöd és sütöd?
Üdvözöllek!
Anna

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2012-12-18 01:06

Szia Anna!

Ezt a módszert még nem próbáltam. Bocsi, ebben nem tudok segíteni.

Kíváncsi vagyok, milyenek lesznek a bejlijeid?!

Üdv: Vici

oxigen85
oxigen85 Wed, 2012-11-21 23:44

Ez a kép, ez valami csodaszép.

Már csak a kép miatt is ki lesz próbálva.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-01-12 14:36

Kedves Vicikó!

Mihamarabbi, gyors, és teljes meggyógyulást kívánok! :-))
A szép után, a jó után, ilyentájt tényleg nem csak a magas számlák, de a betegség is bekopog, hogy miért van így? :-((
Köszönöm a receptedet, majd idén, (nem most lesz:-)) , addig még tavasz és nyár is lesz, szerencsére! ), el fogom készíteni, lehet nem ilyen hamar, hogy dugdosni kelljen:-))

Köszönöm szépen, örültem, hogy megkaptam a megtisztelő címet:-)))
Szép , pihenős napot és hétvégét kívánok, feküdd ki azt a csúnya betegséget mielőbb:-))
Éva-Anyóca

1090
tejföl 150 ml
friss élesztő 20 g
tojás 1 db
finomliszt 500 g
vaj 250 g
porcukor 50 g
1 csipet
tojás 1 db
mák 200 g
porcukor 200 g
citrom 1 db
rum 30 ml
mazsola 50 g
víz 100 ml
dió 200 g
porcukor 200 g
tej 50 ml
rum 30 ml
vanília 0.5 db
mazsola 50 g
zsemlemorzsa 1 ek