Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-vaníliás kifli recept

hozzászólások (2)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Szelén
Foszfor
Kalcium

TOP Vitaminok

K A E Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
7.6 g

zsír

Összesen:
34.9 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
14 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
12 g
Koleszterin:
18 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
215 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
67 mg
Foszfor:
187 mg
Kálium:
186 mg
Nátrium:
33 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
17 µg

szénhidrát

Összesen:
52.9 g
Összes cukor:
17 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
15.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
23 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
31 µg
C vitamin:
1 mg
A vitamin (RAE):
278 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 10 adag *

fehérje

Összesen:
75.6 g

zsír

Összesen:
348.7 g
Telített zsírsav:
68 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
143 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
124 g
Koleszterin:
184 mg

ásványi anyagok

Összesen:
6.9 g
Kalcium:
2149 mg
Vas:
24 mg
Magnézium:
664 mg
Foszfor:
1867 mg
Kálium:
1857 mg
Nátrium:
327 mg
Cink:
16 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
13 mg
Szelén:
173 µg

szénhidrát

Összesen:
529.3 g
Összes cukor:
179 g
Élelmi rost :
43 g

víz

Összesen:
152.2 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
247 µg
E vitamin:
33 mg
K vitamin:
312 µg
C vitamin:
10 mg
A vitamin (RAE):
2782 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.7 g

zsír

Összesen:
30.8 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
12 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
11 g
Koleszterin:
16 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
189 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
59 mg
Foszfor:
164 mg
Kálium:
164 mg
Nátrium:
29 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
15 µg

szénhidrát

Összesen:
46.8 g
Összes cukor:
15 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
13.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
21 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
27 µg
C vitamin:
1 mg
A vitamin (RAE):
246 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sun, 2012-12-30 15:09

Kedves Vicikó!
Biztosan igazad van, de én nem is ismerem Lajos Mari könyvét, sőt a receptjeit sem szoktam tudatosan használni. Én ezt a receptet ott találtam ahol leírtam és mint mondani szokták "egy újszülöttnek minden vicc új"! Bocsi attól aki sértve érzi magát. A Te receptjeidet sem nézegettem mielőtt feltettem volna, de a keresőbe beírtam és nem adta ki. Ezért írtam le. Gondolhatod, ha meglátom, hogy már Te feltetted nem töltöm ezzel az időmet! Nincs semmi gondom azzal, hogy ezt leírtad, sőt! Legalább aki elolvassa megtudja a recept igazi eredetét. Egyébként talán a a Miele hibázott, hogy nem jelölte meg a forrását.
Köszönöm a jókívánságokat és hasonló szépeket és jót kívánok én is neked és a családodnak!
Üdv.:Marcsi-Boszi

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-12-29 11:46

Kedves Boszi!

Kérlek ne haragudj, hogy ilyet írok Neked, de korrigálnom kell az általad leírtakat.

A receptgazda nem a Miele főzőiskola, hanem LAJOS MARI.
A leírtaknak teljes egészében megfelelő eredeti recept az 1999-ben megjelent
LAJOS MARI - HEMZŐ KÁROLY: 66 KARÁCSONYI ÉDESSÉG c. könyvük 58. oldalán található.

Azért is keltem LAJOS MARI védelmére, mert fiatalkorom egyik könyvsorozat gyűjteményének szerzője, aki az akkori időben, 1980-as évek elejétől, teljesen egyedülállóként teremtette meg itthon, az azóta már természetesen sokak által kedvelt stílust, megjelenési formáját a recepteknek, ami könyvben, óriási színes fotókkal történik.
Emlékszem, hogy mennyit nézegettem őket, és szinte kivülről tudtam, hogy melyik könyvben hol, milyen kép van!

Egyébként tavaly, kb. ugyanebben az időben én is feltettem ugyanezt a receptet, megtalálható az oldalamon.
http://www.nosalty.hu/recept/makos-vanilias-aprosutemeny

Természetesen nem tudhatja az ember, mikor olvas valamit a neten, hogy kitől származik az eredeti recept, de ebben az esetben teljesen egyértelmű. Annál is inkább, mert 1999-ben, ( a könyv megjelenésekor ) nemhogy Miele főzőiskola, de még a Miele sem volt nagyon jelen Magyarországon.

Még egyszer kérlek, ne haragudj! Nem az zavart csupán, hogy nálam is szerepel már a recept, mert az nem a Te hibád.
Csak az igazság kedvéért kellett megírnom.

Boldog új évet kívánok Neked és családodnak!

Üdv: Vici

550
finomliszt 40 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
tojás 1 db
cukor 14 dkg
1 csipet
margarin 33 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
mák 14 dkg
csokoládé 5 dkg