Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás morzsasüti recept

hozzászólások (7)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kalcium
Szelén
Kálium
Magnézium

TOP Vitaminok

K A E C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
5.7 g

zsír

Összesen:
18.1 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
180 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
17 mg
Foszfor:
32 mg
Kálium:
125 mg
Nátrium:
72 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
4 µg

szénhidrát

Összesen:
68.8 g
Összes cukor:
44 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
48.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
14 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
20 µg
C vitamin:
13 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
144 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
22.9 g

zsír

Összesen:
72.3 g
Telített zsírsav:
21 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
27 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
18 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.7 g
Kalcium:
715 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
67 mg
Foszfor:
126 mg
Kálium:
504 mg
Nátrium:
287 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
19 µg

szénhidrát

Összesen:
275.2 g
Összes cukor:
180 g
Élelmi rost :
14 g

víz

Összesen:
194.1 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
57 µg
E vitamin:
8 mg
K vitamin:
81 µg
C vitamin:
52 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
577 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
2.3 g

zsír

Összesen:
7.1 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
70 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
6 mg
Foszfor:
12 mg
Kálium:
49 mg
Nátrium:
28 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
2 µg

szénhidrát

Összesen:
27.1 g
Összes cukor:
18 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
19.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
5 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
8 µg
C vitamin:
5 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
56 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Linó
Linó Wed, 2012-05-23 19:25

Kedves Dőrike!

Ma megpróbáltam ezt a sütit még több liszttel (kb. 10 dkg), de így sem lett morzsa. Érdekelne, hogy vajon mi nem stimmelt?!

Dőrike
Dőrike / Dőrike Wed, 2012-05-23 20:28

Kedves Linó!
Már többen jeleztétek hogy nem a várt állagot kapta a morzsátok. igazából lehet, hogy a megfogalmazással van a gond, csak mivel a recept neve is morzsasüti volt, ezért ezt a kifejezést használtam. nem olyan morzsát kell elképzelni mint amibe a szilvásgombócot forgatjuk, annál lágyabbat, amit inkább morzsolni lehet a süti tetejére mint szórni.

g_brigi
g_brigi Tue, 2012-05-15 20:27

Kedves Dőrike, köszönöm válaszodat:) Nem adom fel, mert a pudingos-gyümölcsös rész nagyon ízlett, kísérletezem több liszt hozzáadásával, egészen addig, amíg olyan nem lesz, amilyennek szeretném:)

Kolonicsné Horváth Zsuzsa
Kolonicsné Horváth Zsuzsa Sun, 2012-05-13 19:50

Kedves Dőrikle!
Elmondom ,hogyan jártam ezzel a nagyon egyszerű édességgel.
Gyakorlott háziasszony vagyok. Nagyon sok sütemény költeményt elkészítettem már életemben,de most ez nem sikerült . Ki kellett öntenem .A megadott mennyiségekhez ragaszkodtam és kíváncsi voltam mi lesz belőle. Szórtam a málnát alulra,öntöttem a pudingot,de már gyanús volt,hogy nem fedte be a málnát a mennyiség.Elkészítettem a morzsának nevezett masszát,rákanalaztam a tetejére,de ez sem fedte be mindenhol. Végeredmény:A málna sok levet eresztett,felbugyogott és a nyúlós "morzsa" alsó fele főtt, a teteje pirult. Biztos,hogy jól vannak megírva a hozzávalók? Elfogom majd készíteni a saját elgondolásom szerint,mert jó ötletnek tartom. Azért írtam le,hogy aki elkészítené nehogy így járjon. további jó sütögetést! Üdv ,Zsuzsa

Dőrike
Dőrike / Dőrike Tue, 2012-05-15 12:05

Kedves Zsuzsi, nem tudom mekkora tálban készítetted, nekem egy kisebb méretű jénai tálban készült, ahol a gyümölcsök magasabbra értek de a puding lefedte a felületet. A morzsára érkezett másik komment is, azt javítani fogom kicsit több lisztre:) remélem a saját elképzelésed szerint sikerül, majd osztd meg velünk a tapasztalataidat.

g_brigi
g_brigi Sun, 2012-05-13 18:01

Kedves Dőrike,

ma elkészítettem ezt a tényleg nagyon finom sütit. Egyetlen problémám akadt csak: a margarint, a lisztet és a cukrot nem sikerült morzsásra kevernem. Egy kissé ragacsos masszát kaptam, ami sülés után sem hasonlított az általad közölt sütifotóra. Összességében azonban nagyon-nagyon ízletes volt a süti, szeretném többször is elkészíteni. Szerinted mit rontottam el? Előre is köszönöm válaszod.
Brigi

Dőrike
Dőrike / Dőrike Tue, 2012-05-15 12:02

Kedves brigi,

Lehet, nekem a margarin nagyon forró volt mire beletettem a többi hozzávalót mert elfeldkeztem róla, lehet hogy elpárolgott egy része. Kicsit lehet csalni, és több lisztet tenni bele. Nem tudom milyennek képzeled el a morzsásat mert nekem sem olyan lett mint mondjuk ha daramorzsát készítek, kicsit ragacsosabb annál, inkább morzsolom a süti tetejére mint szórom.
Remélem most már úgy sikerül majd, ahogy szeretnéd:)

453
finomliszt 5 dkg
margarin 7 dkg
barna cukor 10 dkg
málna 20 dkg
tej 5 dl
cukor 5 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak