Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulamag - ahogy Anita készíti recept

hozzászólások (10)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Szelén
Foszfor
Magnézium

TOP Vitaminok

E K A Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
21.1 g

zsír

Összesen:
124.7 g
Telített zsírsav:
20 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
61 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
35 g
Koleszterin:
45 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.1 g
Kalcium:
201 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
125 mg
Foszfor:
306 mg
Kálium:
382 mg
Nátrium:
69 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
35 µg

szénhidrát

Összesen:
206 g
Összes cukor:
123 g
Élelmi rost :
6 g

víz

Összesen:
42.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
49 µg
E vitamin:
21 mg
K vitamin:
116 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
1043 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
84.3 g

zsír

Összesen:
498.8 g
Telített zsírsav:
91 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
246 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
143 g
Koleszterin:
180 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4.4 g
Kalcium:
798 mg
Vas:
10 mg
Magnézium:
502 mg
Foszfor:
1228 mg
Kálium:
1531 mg
Nátrium:
274 mg
Cink:
7 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
5 mg
Szelén:
143 µg

szénhidrát

Összesen:
824 g
Összes cukor:
492 g
Élelmi rost :
24 g

víz

Összesen:
171.8 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
9 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
194 µg
E vitamin:
83 mg
K vitamin:
467 µg
C vitamin:
2 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
4173 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.4 g

zsír

Összesen:
26.1 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
13 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
7 g
Koleszterin:
9 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
41 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
25 mg
Foszfor:
65 mg
Kálium:
79 mg
Nátrium:
13 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
7 µg

szénhidrát

Összesen:
43.2 g
Összes cukor:
26 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
10 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
24 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
218 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Makknyusz
Makknyusz Thu, 2017-09-28 14:48

Csak a krémjét készítettem el, többet nem fogom sajnos. Ha valaki még nem evett hagyományos mandulamag sütit, akkor annak még lehet ízleni is fog, de sajnos semmi köze hozzá. A tésztájáról nem tudok nyilatkozni, ahhoz már nem is kezdtem hozzá, a krém lett volna a lényeg.

Kovacsene
Kovacsene Thu, 2012-04-05 19:06

Kedves Ani!

A fele tésztát megsütöttem, egyetlen egy db-ot sem tudtam a formából kivenni. Diós mandulát rendszeresen készítek, és nem volt problémám idáig. Most keresek egy receptet arra mit lehet a morzsából csinálni. A többi tészta sorsa egyenlőre kérdéses. Kizsíroztad a formákat? Mi lehetett a kudarc oka?
Üdv. Ibolya

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2012-04-06 00:45

Kedves Ibolya!
Nem szoktam ezeket a formákat kikenni, mivel zsiradékot tartalmaznak, ki szoktak jönni. Az a praktikája (diós kifli receptemnél is ezt alkalmazom): kicsit hűlni hagyom, nem azon nyomban veszem ki a formából. A receptben ezt ki is emelték a szerkesztők. Szerintem próbáld meg a többi tésztát így kisütni, hagyni hűlni, majd kiszedni (kicsit a pulthoz kocogtatni).
A morzsához pedig a krémből kavarj hozzá, és fogyasszátok el kanállal esetleg.
Számolj be kérlek, hogy sikerült-e a fentiket alkalmazva megsütni!
Üdv:
Anita

Jazsu
Jazsu Wed, 2011-11-30 17:56

Segítsen valakai légyszi:Szeretném levélben elküldeni, de sehol nem találom, hogy hogyan kell. Köszike!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2011-11-30 18:03

Kedves Jazsu! Nem tudom, hogy működik-e már az elküldés funkció. Ha még nem, akkor a legfelső sorból kimásolod a linket, ami erre a receptre mutat, és beilleszted a leveledbe.
Üdv:
Anita

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Wed, 2011-09-21 17:37

Szépek ezek így "hókán" is. Csak egy baj van velük, sajnos még nem az én asztalomon vannak! :-)
Gratulálok Anita! Üdv. Gubigabi

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2011-09-22 00:53

Köszönöm szépen Gabi! Nagyon aranyos vagy! Kaphattál volna búcsúkor, mert hagytam itthon belőle:-).
Üdv:
Anita

gevi1931
Livi / gevi1931 Mon, 2011-09-19 19:22

Nagyon mutatós a mandula, nekem ugy van leírva, hogy a tésztába 1 EK. kakaót teszünk , Nagyon jól lehet fagyasztani, húsvétra szoktam elkésziteni

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2011-09-19 20:20

Köszönöm szépen! Igen, találtam én is olyan verziót, amelyben kakaó is szerepel, de ebben a sütis könyvben (Csábító házi sütemények), amiből dolgoztam, nem volt "tartozék", azért iyen "hókák". Legközelebb a kakaós változatot próbálom ki, mert akkor még szebbek a színek.
Üdv:
Anita

1993
finomliszt 35 dkg
margarin 25 dkg
cukor 22 dkg
tojás 1 db
mandula 15 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
rumaroma 4 csepp
mandulaaroma 38 ml