Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános - aszalt szilvás bejgli recept

hozzászólások (7)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Mangán
Foszfor
Kálium

TOP Vitaminok

A K Folát D

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
29 g

zsír

Összesen:
89.3 g
Telített zsírsav:
37 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
15 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
239 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.2 g
Kalcium:
118 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
57 mg
Foszfor:
247 mg
Kálium:
645 mg
Nátrium:
114 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
50 µg

szénhidrát

Összesen:
237.6 g
Összes cukor:
120 g
Élelmi rost :
13 g

víz

Összesen:
66.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
71 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
42 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
507 µg
D vitamin:
1 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
115.9 g

zsír

Összesen:
357 g
Telített zsírsav:
152 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
59 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
12 g
Koleszterin:
956 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4.7 g
Kalcium:
472 mg
Vas:
10 mg
Magnézium:
229 mg
Foszfor:
985 mg
Kálium:
2578 mg
Nátrium:
456 mg
Cink:
7 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
201 µg

szénhidrát

Összesen:
950.3 g
Összes cukor:
478 g
Élelmi rost :
56 g

víz

Összesen:
264.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
12 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
279 µg
E vitamin:
9 mg
K vitamin:
169 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
2029 µg
D vitamin:
6 µg
C vitamin:
2 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6 g

zsír

Összesen:
18.4 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
49 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
24 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
11 mg
Foszfor:
51 mg
Kálium:
132 mg
Nátrium:
23 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
11 µg

szénhidrát

Összesen:
48.9 g
Összes cukor:
24 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
13.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
15 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
9 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
104 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2010-12-31 17:10

Kedves Veruss!
Nem talált, a recept nem az általad belinkelt oldalról van. :) Akkor megjelöltem volna forrásként, ahogy minden esetben teszem. Én a receptet a 2010 december-2011 januári Nők Lapja konyhában találtam, (benne van a story mezőben is) Papp Emese vendégváró desszertjei között.
Ezért nincs a tésztában tejföl, és a töltelékben mandula. :)
Üdvözlettel:
Nóra

dynavagyok
dynavagyok Wed, 2010-12-29 00:24

A recept nagyon jól hangzik, kicsit bánom is, h így karácsony után találtam rá, de majd jövőre!
A repedezés enyhíthető a sütőbe tevést megelőző villával döfködéssel, ám igazából ha kellően sűrű masszát kensz bele a beiglibe, nem tudsz ellene mit tenni. Mármint hagyományos módon nem.
De pont arany vasárnap láttam a Stahl konyháját, amiben Judit megosztotta a nagyérdeművel, h ő beigli tortát süt. (A receptje itt olvasható: http://www.stahl.hu/index.nof?o=0&nyelvid=1&k1=1&k2=42&k3=209&receptid=803)
Kisebb a felső felület, így garantáltan nem pukkad ki. Én idén az ő tésztáját sütöttem hozzá, de jövőre a "régi" bevált tésztát vetem inkább be, de természetesen szintén tortaformában. És a diót-mákot is összefőzöm a fahéjjas, szegfűszeges, citromhéjjas, cukros sziruppal, meg adok hozzá jó pár kanál barack ill. meggy lekvárt) Nem feltétlenül egyszerűbb a környújtogatás és ráhelyezés, de a végeredmény a lényeg.

Jó sütögetést és persze kéz és lábtörést a finishhez! (jót mulattam azon, h pár éve én is mi mindent megcsináltam a vizsgaidőszakokban áltevékenységekként:))

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2010-12-31 16:58

Kedves Dynavagyok!
Köszönöm a tippet, lehet, hogy egyszer nekiállok bejglitortát sütni, - de csak akkor, ha már kitapasztaltam, hogy nem pukkad ki a rúd. :)
Mi is mindig variáljuk a klasszik tölteléket is - a diósba a mazsi meg a kandírozott narancskockák közé kerül reszelt csoki is- egyszerűen isteni! Mákos meg nincs baracklekvár nélkül. :)
Remélem, ha ezt egyszer kipróbálod, nem fog szétesni :)
Üdvözlettel:
Nóra

csakaaa
csakaaa Thu, 2010-12-23 20:57

Kedves Dakota!
Idén sütöttem életemben először bejglit, és nem repedt fel. :)) Nagymamám - aki nagyon sokáig nem tudott mit kezdeni ezzel a problémával - tanácsa a következő volt: miután feltekertem, megkentem, majd megszúrkáltam villával a bejgliket, szobahőmérsékleten egy fél órát kellett még kelesztenem, majd utána 5 percre be kellett tennem a hűtőbe, és ezután be a sütőbe. Állítólag az 5 perces hűtőben történő pihentetés a kulcs..:)) Remélem, hogy segítettem. :)
Üdv,
csakaaa

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2010-12-26 00:31

Kedves Csakaaa!
Köszönöm a tippet, megjegyeztem! Ha a karácsony utáni tisztítókúrán átestem, és újra bejglit sütök, mindenképp kipróbálom. :)
Üdvözlettel:
Nóra

1900
finomliszt 50 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 5 dkg
élesztő 1 dkg
1 csipet
tej 1.5 dl
tojássárgája 1 db
marcipán 60 dkg
vaj 6 dkg
rum 5 ek
aszalt szilva 25 dkg
porcukor 1 ek
tojás 1 db