Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márton-napi libasült recept

hozzászólások (24)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Foszfor
Szelén
Kálium

TOP Vitaminok

B6 B12 B5 B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
29.3 g

zsír

Összesen:
17 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
105 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.8 g
Kalcium:
40 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
39 mg
Foszfor:
416 mg
Kálium:
630 mg
Nátrium:
1663 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
22 µg

szénhidrát

Összesen:
6.6 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
147.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
14 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
47 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
15 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
117.3 g

zsír

Összesen:
68 g
Telített zsírsav:
18 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
24 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
17 g
Koleszterin:
420 mg

ásványi anyagok

Összesen:
11.2 g
Kalcium:
164 mg
Vas:
13 mg
Magnézium:
154 mg
Foszfor:
1665 mg
Kálium:
2521 mg
Nátrium:
6652 mg
Cink:
12 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
88 µg

szénhidrát

Összesen:
26.6 g
Összes cukor:
8 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
588.7 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
56 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
21 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
10 mg
B6 vitamin:
3 mg
Összes folát:
188 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
60 µg
E vitamin:
13 mg
K vitamin:
4 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
13.7 g

zsír

Összesen:
7.9 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
49 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.3 g
Kalcium:
19 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
18 mg
Foszfor:
194 mg
Kálium:
294 mg
Nátrium:
777 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
3.1 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
68.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
6 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
22 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
7 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pulguinha
pulguinha Sat, 2013-12-21 11:14

Sziasztok, nagyon tetszik a recept, de a család kacsat szeretne . Azzal is elveszíthető? Ha igen, kell vmin változtatni? Fűszer, sütési idő bármi...

fácánpipi
fácánpipi Sun, 2013-11-10 16:40

Én már korábban is ez a recept alapján készítettem el a libacombot. Valami mennyei lett. Holnap ismét sütni fogok, a hozzávalók már megvannak és persze, hogy maradok ennél a jól bevállt receptnél. Köszönöm

adri_ati@freemail.hu
Adrinyunyu / adri_ati@freemail.hu Sun, 2013-11-10 13:22

Életem első libacomb sütése lesz, kisfiam névnapja alkalmából, és persze a babona miatt is!!.....:) Mert ahogy a "fáma szól": szegény marad, aki nem eszik Márton napkor libát......:O Lila párolt káposztát, és szerecsendióval megbolondított krumlipürét szánok hozzá......:) Szoríts nekem!!......:)

mignon
Mignon / mignon Sun, 2013-11-10 15:41

Kedves Adri!
Szorítok nagyon, biztos minden rendben lesz, nagyrészt a sütő dolgozik helyettünk! A végén a pirításra figyelj, ellenőrizd rendszeresen, nehogy nagyon megkapja!
Remélem ízleni fog, kellemes névnapozást nektek! :)
Üdvözöllek:
Mignon

Laurencia
Laurencia Sun, 2011-11-27 21:49

Soha többet nem eszem étteremben libát, ha egyszer én is ilyen fantasztikus ételt tudok készíteni! Köszi a receptet!

mignon
Mignon / mignon Mon, 2011-11-28 00:07

Nagyon tetszik Laurencia a visszajelzésed, igazán örülök a sikerednek!! :)
Üdvözöllek:
Mignon

sea970
sea970 Mon, 2011-11-14 17:46

Nálunk a piacon bezárt a hentes, az áruházban pedig szombat délelőtt már csak egész liba volt, de azt nem mertem megvenni. Talán majd jövőre. :-)

Georgine
Georgine Sun, 2011-11-13 18:21

Kedves Mingon!
Én ma csináltam meg a libasültem, isteni finom lett. Annyivel egészítem ki, hogy én nem csak mellé tettem fokhagymát, hanem kicsit meg is tűzdeltem vele, és kakukkfüvet is szórtam rá. Mellétettem a tepsibe az előre megfőzött, felkockázott és aprított hagymával összekevert krumplit, és amikor a fóliát levettem együtt pirítottam. Így az is átvette a finom szaft ízét, almás, lila hagymás párolt vörökáposztával fenséges ebéd volt, mindenki megnyalta mind a 10 ujját. Köszönöm neked!

mignon
Mignon / mignon Sun, 2011-11-13 21:45

Kedves Georgine!
Ugye milyen isteni!! Örülök, hogy nálatok is ekkora sikert aratott!
Épp ma készítettem én is, kisfiam névnapjára, az egész család imádta nálunk is! :)
A plusz ötleteid nagyon jók, köszönjük szépen! :)
További jó sütés-főzést, üdvözöllek:
Mignon

mignon
Mignon / mignon Tue, 2011-03-29 10:05

Kedves nopara!
Ennek igazán örülök, fejedelmi lakoma lehetett az ínyenc salátáddal! :)
Köszi a visszajelzést, további jó sütés-főzést neked!
Üdv:
Mignon

nopara
nopara / nopara Mon, 2011-03-28 17:03

Kedves Mignon!
Életem első libasütését ejtettem meg a hétvégén, és isteni finom lett neked köszönhetően!
nem volt kedvem a káposztához, így mézes, balzsamecetes salátával tálaltam, az is illlik hozzá.

Köszönet a receptért,
nopara

istván61
istván61 Sun, 2011-02-06 11:31

Nagyon jó recept, bár nem a gluténmentes diétánál lenne a helye, mint sok más receptnek sem.
A többség alapból nem erre az oldalra való. Gluténmentesek hacsak liszttel és egyebekkel nem tesszük a diétára szorulók részére fogyaszthatatlanná.

mignon
Mignon / mignon Mon, 2010-11-22 15:10

Kedves Maria!
Hétvégén én is ezt sütöttem, egyetértek: manna! :)))
Üdv:
Mignon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-15 22:15

Vasárnap megcsináltam, és a következőkkel egészíteném ki:
A négy db komplett libacombot befűszereztem (ok, én megspékeltem rozmaringgal is), és az egészet beletettem sütőzacskóba, bekötöttem, megszúrtam fogpiszkálóval, és 170 fokra bedobtam a sütőbe. Igen, kellett a bő két óra neki... Így lett nagyon omlós, és nekem nem égett oda. Sőt, a kisült fűszeres libazsírt megmentettük :-D

mignon
Mignon / mignon Mon, 2010-11-15 15:19

Sabipapa!
Ezt nagyon sajnálom... :( Eddig nem tűnt soknak sem a hőfok, sem az idő, de persze sok múlik az alapanyagon és a sütőn is! Szóval nem szabad megspórolni az ellenőrizgetést a sütés vége felé!!
Mammy!
Neked hogy sikerült? Várom a te tapasztalataidat is!
Üdv:
Mignon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-14 16:27

Sajnos nem ellenőriztem eleget a sütés végén, mert macerás a fóliát mindig levenni és visszarakni
(ja és elmentem a szomszéd utcába egy mosógépet megjavítani). Oda is égett, tisztességesen az alja. Vagy a 170 C° a sok vagy a120 perc. A végére ajánlott pirítást így egy kicsit röhejesnek találtam és kihagytam... Figyeljetek oda és csökkentsétek valamelyik paramétert. Szerintem a 170 C° helyett a 140 C° is elegendő. ...Sabipapa

Mammy
Mammy Thu, 2010-11-11 16:45

Most feküdtek be a drágák a szoláriumba... Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz! :D
Csak azon izgulok, hogy nekünk 6 comb kellett, mert sokan vagyunk, és ezért csak a gáztepsibe fért bele. Így pedig félek, hogy a combiból kiolvadó zsír el fog-e férni még benne...
Megyek káposztát gyalulni, amíg a masszázs után sütkéreznek a drágák! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-10 19:44

Köszi a liba receptet, mag fogom probálni.Üdv. Bécsbö.. Marika Delpos-Kisfaludy

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Sat, 2010-11-06 21:36

Heló. Itt figyel a hűtőmben egy egész liba és egy csomó libaaprólék. A libát így fogom megsütni. A libaaprólékból pedig anyukám fog holnap LUDASKÁSÁT főzni. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-12-04 10:11

Fantasztikus ez a libasült. Mindenkinek ajánlom süsse meg. Ünnepi ebédnek is kitűnő.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-11-12 11:45

Nagyon jól néz ki.Kifogom probálni.

mignon
Mignon / mignon Wed, 2009-11-11 23:44

Kedves Vadalma!
Én pedig a visszajelzést köszönöm neked! Mindig öröm olvasni, ha másnak is sikerülnek és ízlenek a mi kedvenceink!
További jó sütés-főzést!
Üdv:
mignon

vadalma
vadalma Wed, 2009-11-11 21:13

Kedves Mignon!
Megsütöttem, isteni lett! Köszönöm a receptet! És várom a további finomságaidat.
Vadalma

319
libahús 50 dkg
4 kk
bors 1 kk
napraforgó olaj 3 ek
fokhagyma 9 gerezd
vöröshagyma 2 közepes fej
fehérbor 1 dl
napraforgó olaj 1 ek