Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagyma pesto 2. recept

hozzászólások (11)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Nátrium
Foszfor
Cink

TOP Vitaminok

B6 E K C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
6.8 g

zsír

Összesen:
48.4 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
25 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
15 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.3 g
Kalcium:
111 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
52 mg
Foszfor:
160 mg
Kálium:
300 mg
Nátrium:
688 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
19.1 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
28.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
15 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
26 µg
E vitamin:
5 mg
K vitamin:
21 µg
A vitamin (RAE):
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
27.3 g

zsír

Összesen:
193.7 g
Telített zsírsav:
24 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
102 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
60 g

ásványi anyagok

Összesen:
5.3 g
Kalcium:
445 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
206 mg
Foszfor:
637 mg
Kálium:
1205 mg
Nátrium:
2750 mg
Cink:
5 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
6 mg
Szelén:
32 µg

szénhidrát

Összesen:
76.5 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
11 g

víz

Összesen:
115.4 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
60 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
3 mg
Összes folát:
104 µg
E vitamin:
19 mg
K vitamin:
83 µg
A vitamin (RAE):
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.3 g

zsír

Összesen:
44.6 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
23 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
14 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.2 g
Kalcium:
102 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
47 mg
Foszfor:
147 mg
Kálium:
276 mg
Nátrium:
632 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
7 µg

szénhidrát

Összesen:
17.6 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
26.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
14 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
24 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
20 µg
A vitamin (RAE):
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ágicicmic
Ágicicmic Tue, 2011-04-12 09:33

Én is nagy medvehagyma imádó vagyok, annyira, hogy télire is elteszem a fagyasztóba.Pici olajon megfuttatom, ha összeesik /pár perc / dobozokba teszem /pl. szögletes margarinos / és be a fagyasztóba.
Másnap kiborítom a dobozokból, és nylon zacskókban tárolom. Spenótként használom többek között, nem kell hozzá semmi fűszer szinte, és akkor turmixolom amennyire szeretném. Így csinálom a pestót is,
csak főzök hozzá egy db krumplit, és egy natur krémsajtot /azt a kis hurkát /, együtt mixelem és adom hozzá az olivaolajat amennyit felvesz, sót, frissen őrölt háromszínű borsot és pici szerecsendiót reszelve. Piritóssal isteni, ajánlom, próbáljátok ki.... Sok sikert, és jó étvágyat

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Tue, 2011-04-05 15:49

Kedves Napinter! Ha az olaj a tetején jól, légmentesen zárja hosszú ideig eláll. 2-3 hétig biztosan, de tovább is....

ozikat
ozikat Thu, 2012-04-19 18:36

nekem volt egy kis üveg pestom, 2 évig is elállt a hűtőben.

napinter
napinter Tue, 2011-04-05 13:06

Kedves Tündér,
nagyon jól hangzik a recept!
Azt szeretném kérdezni, hogy üvegekbe rakva, hútőben kb. meddig áll el?
Köszönöm
Nóra

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-03-30 11:00

Megtörtént! Igaz hogy nagyon apróra össze kellett vágni előtte a medvehagymát, de megérte, mert nagyon-nagyon fini lett! Legközelebb snidlinggel is ki fogom próbálni, mert rengeteg van itt a kertben, és eddig még nem jutott eszembe, pedig az is biztos nagyon jó lehet! :-))
Köszi a segítséget!

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2011-03-29 09:52

Szia Tündér!
Szerinted botmixerrel meg lehet csinálni, ha előtte ledarálom a diót (esetemben ezt most mogyoró lenne)?

modosa
modosa / modosa Mon, 2010-05-03 10:50

Kedves Tündér!
Én is ezt készítettem a hétvégén, de miután azt akartam, hogy igazán érvényesüljön a karakteres medvehagyma íz, olivaolaj helyett szőlőmagolajat használtam, illetve ezúttal kesudiót, ami szintén kiemeli ezt az isteni, fokhagymás zamatot :)
üdv,
Anikó

517
medvehagyma 20 dkg
olívaolaj 1.5 dl
1 tk
dió 10 dkg