Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mikrós csokis süti recept

hozzászólások (18)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Szelén
Kalcium
Vas

TOP Vitaminok

A D Folát E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
8.4 g

zsír

Összesen:
29.5 g
Telített zsírsav:
17 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
175 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1 g
Kalcium:
213 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
36 mg
Foszfor:
329 mg
Kálium:
171 mg
Nátrium:
225 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
19 µg

szénhidrát

Összesen:
49.5 g
Összes cukor:
28 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
32.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
223 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
3 µg
Összes folát:
23 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
50.5 g

zsír

Összesen:
177 g
Telített zsírsav:
105 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
49 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
11 g
Koleszterin:
1051 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.9 g
Kalcium:
1279 mg
Vas:
14 mg
Magnézium:
210 mg
Foszfor:
1977 mg
Kálium:
1026 mg
Nátrium:
1342 mg
Cink:
5 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
116 µg

szénhidrát

Összesen:
297 g
Összes cukor:
166 g
Élelmi rost :
11 g

víz

Összesen:
193.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
1338 µg
E vitamin:
6 mg
K vitamin:
20 µg
Összes folát:
135 µg
D vitamin:
6 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.7 g

zsír

Összesen:
19.8 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
118 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
143 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
24 mg
Foszfor:
221 mg
Kálium:
115 mg
Nátrium:
150 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
13 µg

szénhidrát

Összesen:
33.3 g
Összes cukor:
18 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
21.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
150 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
2 µg
Összes folát:
15 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsokasp
zsokasp Fri, 2015-08-21 11:43

Köszönöm a receptet, sokszor elkészítettem :) Valóban az a titka, hogy az utolsó percekben rá kell pillantani hogy áll a tészta, így nem szárad ki. És nem utolsósorban, ízre, állagra olyan, mint az "igazi" sütőben sütött piskóta :)

fancsika
fancsika Tue, 2012-05-01 16:10

Nekem megtetszett, és megsütöttem, tényleg nagyon gyorsan ment, de igaz lehet, hogy rövidebb idő kell, vagy a végén tényleg percenként kell figyelni, mert nekem is kiszáradt egy kicsit, de megoldottam csokiöntettel és fagyival, és így fini lett. Elég lapos lett, mert csak fél sütőport tettem bele, igaz féladagot csináltam. legközelebb az unokáknak megcsinálom, nagyobb odafigyeléssel. Kicsit brownie feelingem lett.

ogram1961
ogram1961 Fri, 2012-03-02 19:06

Azt nem mondtad, hogy mindjárt 2 adagot keverjek be!!
Köszi a recept!
Margó

Csibaba13
Csibaba13 Sun, 2012-02-26 16:28

Szia Flóra!
Köszönöm!!!!!!!!Nagyon finom lett a család öntetet kért rá...én lekvárt kínáltam ,egyáltalán nem lett száraz ...
Szép Napot!!!

goan973
Annus G / goan973 Mon, 2011-10-17 21:23

isteni lett, köszi a receptet, csak kevesebb sütési idő kellett neki, különben beton lett volna :)

citrom
Citrom' / citrom Tue, 2010-09-21 01:18

Szia!Azt szeretném kérdezni,hogy a tojásokat habbá kell verni?Milyen edényben sütötted?Köszi!

Flóra
Flóra / Flóra Tue, 2010-09-21 19:02

Szia!
Nem, a tojásokat nem kell habbá verni, csak szimplán összekeverni a többi hozzávalóval.
Én egy kör alakú üvegedénybe tettem, a lényeg, hogy mikrózható legyen.
Flóra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-06-30 13:37

Az enyém nagyon jól sikerült. :)

bor-csi
Borcsi / bor-csi Thu, 2010-02-25 10:37

Szia B.kiskonyham!

Az új konyhámban sokáig nem volt hagyományos sütőm, és számtalanszor mikróban sütöttem sütit.
Nekem az a tapasztalatom, hogy ha csak egy picivel is tovább sütöd mint ami az ideális(akár 1-2 perc is!) pillanatok alatt kő keménnyé válhat. Nem olyan mint a hagyományos sütő, hogy a teteje egy picit megég, hanem egészen a közepénél elkezd kiszáradni. Nekem az a taktika vált be, hogy a sütés utolsó harmadában gyakran leállítom a mikrót és rápillantok a sütire. Szerintem így teszel nem fog kiszáradni. Sok sikert!
Borcsi

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2010-02-22 19:51

Sajnálom, de erre nem tudok válaszolni, mert nekem még nem volt ilyen :-(

493
étcsokoládé 10 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 10 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 4 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tej 1.5 dl