Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros hús vadasan recept

hozzászólások (2)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kálium
Cink

TOP Vitaminok

B6 B1 B3 B12

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
54.5 g

zsír

Összesen:
39.4 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
12 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
186 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.3 g
Cink:
4 mg
Szelén:
70 µg
Kalcium:
60 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
70 mg
Foszfor:
580 mg
Kálium:
944 mg
Nátrium:
612 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg

szénhidrát

Összesen:
3.7 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
449.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
1 µg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
14 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
2 mg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
49 µg
Összes folát:
3 µg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
327.1 g

zsír

Összesen:
236.4 g
Telített zsírsav:
72 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
73 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
20 g
Koleszterin:
1114 mg

ásványi anyagok

Összesen:
13.6 g
Cink:
27 mg
Szelén:
422 µg
Kalcium:
347 mg
Vas:
9 mg
Magnézium:
415 mg
Foszfor:
3478 mg
Kálium:
5661 mg
Nátrium:
3664 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
0 mg

szénhidrát

Összesen:
22.2 g
Összes cukor:
4 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
2697.8 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
11 µg
Tiamin - B1 vitamin:
6 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
3 mg
Niacin - B3 vitamin:
83 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
12 mg
B6 vitamin:
11 mg
B12 Vitamin:
8 µg
A vitamin (RAE):
298 µg
Összes folát:
20 µg
K vitamin:
4 µg
C vitamin:
2 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
9.8 g

zsír

Összesen:
7.1 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
33 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Cink:
1 mg
Szelén:
12 µg
Kalcium:
10 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
12 mg
Foszfor:
104 mg
Kálium:
170 mg
Nátrium:
111 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg

szénhidrát

Összesen:
0.7 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
80.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
9 µg
Összes folát:
0 µg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Simkrisz82
BartaSimon / Simkrisz82 Fri, 2018-04-06 14:07

Köszönöm hogy tettszik a recept.
Nem írtam el, én mindíg leáztatom a húst mielőtt felteszem főni. Én így tanultam. Nem értem miért tilos. Nem órákig van a vízben csak pár percig.
Szerintem nem ront az étel minőségén.

perjesine.m
perjesine.m Fri, 2018-04-06 13:51

Tetszik a recept, mindenképpen kipróbálom. - Amit egyáltalán nem értek, hogy a felcsíkozott friss sertéshúst miért kell beáztatni? Hogy egészben leöblítjük, még rendben van, de megmosni csíkozás után minden húst tilos, hát még beáztatni?, - ilyet még nem is hallottam! - Nem elírás ez véletlenül....?

599
sertészsír 80 g
sertéshús 1.5 kg
bors 0 ízlés szerint
1 teáskanál
babérlevél 6 db
víz 1.5 l
vad fűszerkeverék 42 g
tejföl 150 g
mustár 40 g
finomliszt 1 púpozott ek