Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos lilakáposzta recept

hozzászólások (19)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Kalcium
Nátrium
Magnézium

TOP Vitaminok

C K Folát A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
3.4 g

zsír

Összesen:
8.4 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.1 g
Kalcium:
123 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
39 mg
Foszfor:
66 mg
Kálium:
616 mg
Nátrium:
299 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
2 µg

szénhidrát

Összesen:
34.9 g
Összes cukor:
25 g
Élelmi rost :
6 g

víz

Összesen:
263.2 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
149 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
69 µg
A vitamin (RAE):
90 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
56 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 3 adag *

fehérje

Összesen:
10.2 g

zsír

Összesen:
25.2 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
18 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g

ásványi anyagok

Összesen:
3.4 g
Kalcium:
367 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
115 mg
Foszfor:
198 mg
Kálium:
1846 mg
Nátrium:
895 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
4 µg

szénhidrát

Összesen:
104.6 g
Összes cukor:
76 g
Élelmi rost :
18 g

víz

Összesen:
789.5 g

vitaminok

Összesen:
0.5 g
C vitamin:
447 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
206 µg
A vitamin (RAE):
270 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
167 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.9 g

zsír

Összesen:
2.1 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
30 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
8 mg
Foszfor:
16 mg
Kálium:
156 mg
Nátrium:
74 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
8.8 g
Összes cukor:
6 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
66.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
37 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
18 µg
A vitamin (RAE):
23 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
14 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pista39
Pista39 Tue, 2014-01-07 22:54

Szia Petra!

Én a gyalult vörös káposztát egy kis olvasztott cukorral állandóan kevergetve karamellizáltam, a többi ugyanaz.

BÚÉK

Pista ☺

mirza
mirza Fri, 2012-04-06 01:02

Szerintem valamennyi só, illetve a párolásnál némi víz: nélkülözhetetlen...! (?)

Oppsz... és Cointreau helyett (7 ezer... :S) megteszi a 'vérnarancs aroma' is...?? (Gondolom, vízzel higítva... - ?)

Petra, mi a véleményed?
Mirza

petra
Petra / petra Thu, 2012-04-12 14:07

Mirza,
Ami a sót illeti, való igaz, nyilván kerül bele az is (kimaradt, pótlom is gyorsan), köszi!
Víz nem kell a pároláshoz, elég az a kis narancslé. Aromát nem tennék bele, akkor inkább csak kihagynám az alkohol részt (a narancsos beütésről a narancslé és a narancsgerezdek úgyis gondoskodnak).
Üdv
Petra

Bokreka
Milekend / Bokreka Fri, 2011-12-23 11:41

Kedves Petra!
Most készült el a káposzta és nagyon-nagyon finom lett. Köszi a receptet.
Réka

petra
Petra / petra Sat, 2009-12-26 21:19

kedves Eszter,
köszönöm a kedves visszajelzést,
nagyon örülök, hogy ízlett Nektek (is):-)

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2009-12-26 20:54

Szia Petra!
Muszáj visszajeleznem: ezt a receptet már akkor kinéztem, amikor felkerült, és ma ezt ettük Beácska Sörös kacsájával együtt, picit kevesebb naranccsal. Valami fergeteges volt.
Köszi. :-)
AzEszter

buswoman86
buswoman86 Sun, 2009-12-13 12:55

Ez lesz a köret a karácsonyi libacomb mellé. Remélem beválik! Egyébként, végre megkapom a Szakácsok könyvét! Már alig várom, hogy kiolvassam :))

224
vöröskáposzta 0.5 kg
narancs 2 közepes db
narancslé 1 fél narancsból nyert
cointreau 2 ek
lila hagyma 1 kis fej
szegfűszeg 3 db
fahéjrúd 1 db
csillagánizs 1 db
nádcukor 2 ek
fehér balzsamecet 2 ek
olívaolaj 3 ek
0.5 kk