Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos pezsgős torta recept

hozzászólások (15)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Szelén
Kalcium
Kálium

TOP Vitaminok

C A Folát D

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
15.1 g

zsír

Összesen:
42.8 g
Telített zsírsav:
23 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
13 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
264 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.2 g
Kalcium:
224 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
51 mg
Foszfor:
272 mg
Kálium:
501 mg
Nátrium:
129 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
20 µg

szénhidrát

Összesen:
69.4 g
Összes cukor:
55 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
137.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
55 µg
B12 Vitamin:
0 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
7 µg
A vitamin (RAE):
242 µg
D vitamin:
1 µg
C vitamin:
40 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
120.4 g

zsír

Összesen:
342.3 g
Telített zsírsav:
199 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
102 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
17 g
Koleszterin:
2108 mg

ásványi anyagok

Összesen:
9.5 g
Kalcium:
1801 mg
Vas:
19 mg
Magnézium:
421 mg
Foszfor:
2162 mg
Kálium:
4008 mg
Nátrium:
1049 mg
Cink:
11 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
172 µg

szénhidrát

Összesen:
555 g
Összes cukor:
434 g
Élelmi rost :
30 g

víz

Összesen:
1097.3 g

vitaminok

Összesen:
0.4 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
8 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
10 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
451 µg
B12 Vitamin:
6 µg
E vitamin:
15 mg
K vitamin:
57 µg
A vitamin (RAE):
1929 µg
D vitamin:
11 µg
C vitamin:
325 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.8 g

zsír

Összesen:
13.5 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
83 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
70 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
84 mg
Kálium:
159 mg
Nátrium:
40 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
7 µg

szénhidrát

Összesen:
21.9 g
Összes cukor:
15 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
43.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
15 µg
B12 Vitamin:
0 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
75 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
13 mg

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cybercic
Cybercic Fri, 2016-02-26 19:37

Én egy elég nagy tortaformában (24 v 26 cm, már nem tudom) sütöttem meg csak a barna piskótát...de rengeteg lett :D nem fért a formába már a pezsgős krém :D és még csak most jön rá a zselé :) Külön külön minden alkotó része nagyon finom :) Holnap kiderül egyben milyen :) Annyit változtattam, hogy a narancs szeleteket a 2 krém közötti morysolt piskótára tettem. Én már imádom a receptet, remélem holnap sikert arat :)

Melinda225
Melinda225 Thu, 2015-03-26 22:22

Sziasztok! Elkészítettem a tortát, igazi kihívásnak tűnt. Olyan jó a leírás, hogy minden egyből sikerült, gyönyörű mintás lett a piskóta, a krém meg mennyei:) Köszönöm!

bekapete
bekapete Wed, 2015-02-11 21:24

Kedves Anna!
Hétvégén sikerült "megküzdenünk" vele, férjemmel. Mindketten beleadtunk apait anyait. De maradt néhány kérdés a következő alkalomra:
- Ha folyósnak találom a krémeket, miután már mindent belekevertem, lehet még sűríteni valahogyan? (Végül összeállt, de kissé folyós maradt.)
- Amikor a mintás piskótát készítem, mennyire ajánlatos vastagon, vagy vékonyan kenni a fehér tésztát, szerinted?

Ginger126
Ginger126 Wed, 2014-10-29 15:02

Kedves Anna!
Köszönöm a válaszod,érthetően írtad le viszont sajnos nincs tortaformám ehhez és szeretném megkérdezni hogy kb. milyen széles és magas vödröt használtál hozzá.
Előre is köszönöm :)

Ginger126
Ginger126 Mon, 2014-10-27 22:39

Kedves Anna!
Gyönyörű a tortád,szeretném elkészíteni a nővérem születésnapjára ezért lenne egy kérdésem a formával kapcsolatban.Azt írtad,zsíros vödröt használtál hozzá.Utána hogy szedted ki a tortát a vödörből?És mikor raktad az aljára a piskótakorongot?
Köszönöm :)

szekelyanna
szekelyanna / szekelyanna Tue, 2014-10-28 08:43

Kedves Ginger! Köszönöm a kedves szavakat. A zsíros vödör alját levágtam, de az egészet fordítva használtam, mert fölfelé kell kicsit keskenyednie, hogy le tudjuk húzni róla. A piskóta korongot a piskóta kisülése és kihűlése után, a mouss-ok elkészítése előtt tettem a formába: egy egyenes tálra tettem a zsírosvödröt, beleszabtam a piskótából a kerek lapot az aljára (a zsírosvödröt rátéve tudod körbevágni), és ezután nyomtam mellé az oldalához szükséges mintás téglatest formát a piskótából. Miután az egész megdermedt (itt tényleg ki kell várni az időt) nagyon egyszerű leszedni, mert a zsírosvödör rugalmas, nem merev, így kis játék után könnyen lecsusszan róla.Remélem érthetően írtam le, és sikerülni fog. Egyébként egyszerűbb a dolog, ha van megfelelő torta forma az egészhez (kis átmérőjű és magas)

pkismarti
pkismarti Wed, 2014-03-19 18:54

Kedves Anna! Gyönyörű és különleges a tortád! Arra lennék kíváncsi, hogy ez a krém elbírna egy marcipán burkolást?

szekelyanna
szekelyanna / szekelyanna Wed, 2014-03-19 19:03

Köszönöm szépen! Marcipán burkolásban nem vagyok nagyon otthon, de elég masszív a krém... sajnos nem merek semmit mondani, mert valóban nincs nagy tapasztalatom

csukcs
Csillu / csukcs Tue, 2014-02-25 20:19

Nagyon szép a torta, gratulálok.
Arra lennék kiváncsi, hol veszel olyan narancsot aminek a héja kezeletlen és biztosan fogyasztható. A legtöbb boltban a narancsoknál eleve ki van írva, hogy a narancs héja nem fogyasztható. Ahol nincs kiírva, abban se vagyok biztos, hogy nem kezelték vegyszerrel. Tudnál segíteni?

szekelyanna
szekelyanna / szekelyanna Tue, 2014-02-25 22:01

Kedves Csukcs, köszi szépen!
Bionarancs pl. a Lidl-ben vagy bioboltokban kapható, ezeknek a héját bátran fogyaszthatjuk.
Üdv
Anna

3masmama
3masmama Tue, 2014-02-25 17:29

Húúúúúú de gyönyörű, mint egy kézműves gyertya...de fini lehet:-))

szekelyanna
szekelyanna / szekelyanna Tue, 2014-02-25 23:00

Köszönöm szépen! tényleg nagyon finom, ajánlom az elkészítést. ha valaki nem szeretne órákig pepecselni, csak a pezsgőmousse is nagyon finom, pohárdesszertként

715
tojásfehérje 1 db
porcukor 3 dkg
finomliszt 4 dkg
vaj 3 dkg
tojás 5 db
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
porcukor 5 ek
sütőpor 2 teáskanál
tojássárgája 1 db
cukor 2 teáskanál
tej 60 ml
zselatin 3 g
habtejszín 1 dl
étcsokoládé 10 dkg
tej 1 dl
tojássárgája 2 db
narancshéj 2 narancsból nyert
vanília 1 db
zselatin 10 g
pezsgő 1 dl
fehér csokoládé 40 dkg
habtejszín 26 dkg
narancslekvár 1 ek
narancs 3 közepes db
zselatin 8 g