Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Okoska - tojáskrémes szelet recept

hozzászólások (45)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kalcium
Cink

TOP Vitaminok

D B5 E Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
18.2 g

zsír

Összesen:
16.6 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
360 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.2 g
Kalcium:
337 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
16 mg
Foszfor:
357 mg
Kálium:
150 mg
Nátrium:
331 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
35 µg

szénhidrát

Összesen:
54.5 g
Összes cukor:
42 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
75.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
50 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
154 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
2 µg
K vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
72.8 g

zsír

Összesen:
66.2 g
Telített zsírsav:
25 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
20 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
12 g
Koleszterin:
1440 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4.8 g
Kalcium:
1353 mg
Vas:
8 mg
Magnézium:
61 mg
Foszfor:
1426 mg
Kálium:
601 mg
Nátrium:
1327 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
138 µg

szénhidrát

Összesen:
218.2 g
Összes cukor:
170 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
302.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
198 µg
B12 Vitamin:
4 µg
A vitamin (RAE):
620 µg
E vitamin:
9 mg
D vitamin:
8 µg
K vitamin:
3 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.8 g

zsír

Összesen:
5.3 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
114 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
108 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
5 mg
Foszfor:
112 mg
Kálium:
47 mg
Nátrium:
106 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
12 µg

szénhidrát

Összesen:
17.3 g
Összes cukor:
13 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
24 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
15 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
50 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (45)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szoke5
szoke5 Sat, 2012-02-18 19:54

Tök jó, "visszajött" a tetejére sülés közben a tészta. Végül is nagyon finom lett az íze, csak kinézetre fura. Azt hiszem összeesett a tészta is és a krém is, mert sokkal sűrűbb és laposabb, mint a képen. De azért hamarosan elfogy, a család szerint nem a külső a lényeg! :))

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2012-02-18 20:12

Drukkoltam neked, örülök, hogy végül is jó lett. Nagyon fontos, hogy a tojáshab kemény legyen ez tarja fenn a tésztát, na meg az olaj. Lehet, hogy nagyobb tepsibe tetted és jobban elterült a tészta , azért lett laposabb. Üdv. Piroska

szoke5
szoke5 Sat, 2012-02-18 20:25

Köszi, aranyos vagy! Azért nagyon fogy ám, már alig van belőle! Azt hiszem hamarosan újra megpróbálom, most már rendesen odafigyelve. Köszönöm ezt a finom, gyors sütit! Szia

szoke5
szoke5 Sat, 2012-02-18 18:35

Most van a sütőben,csak egy baj van: amikor raktam a tésztát a tetejére, nekem lesüllyedt. Sejtettem hogy valami nem stimmel, de azért betettem sülni. Kb. 5 perc után az asztalra néztem és megláttam az olajat........azt, amit elfelejtettem beletenni!!! Hogy ebből mi lesz...!? Majd megírom egy óra múlva!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2012-02-18 19:25

Remélem, hogy a krém legalább felül kerül. Ne vedd ki addig a tepsiből amíg ki nem hűl. Kiváncsi vagyok az eredményre.

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2011-10-30 15:05

Ez a süti is nagyon jól néz ki. Ma megsütöttem,de még kint van ,hogy kihűljön.
Izgatottan várom a végeredményt. Örülnék,ha fele olyan jól nézne ki,mint a Tiéd.

Zinacska
Zinacska Mon, 2011-03-28 19:58

Az elsö az hogy a süti nem ojan lett mint a képen. És az ize sem ojan lett mint amjenre gondoltuk. Lehet hogy én rontotam el valamit . De ugy érzem hogy ez a süti nemlesz a kedvencem.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2011-03-29 15:15

Kedves Zinacska! Nem tudom mi történt a sütiddel, nem részletezed hogy milyen lett ezért nem tudok segíteni. A tésztája egyszerű piskótatészta, a krém pedig tojás, tej és cukor megalvasztva.A tojásos massza mikor kiborítjuk felül kell kerüljön. Ha kellőképpen megalvadt a krém nem tud máshogy kinézni, ha csak nem túl nagy tepsibe tetted , akkor nyílván vékonyabb lett minden. Sajnálom ,hogy nem sikerült. Piroska.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2011-03-14 23:05

Kedves Piroska!
2011. március második hetének a legnézettebb receptje a Tiéd!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

eseme
szabó emese / eseme Sat, 2011-03-12 11:24

Köszönöm Olaszneanci, hogy reagáltál a kérdésemre!
Még most akarok hozzá fogni a sütihez, és kösz a biztatást, és a tippet.
Szép napot!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2011-03-08 15:51

Szia Eseme!
Régebb én is síma sütőpapírral dolgoztam,de megkentem vajjal., hogy a krém ne sérüljön amikor leveszem róla. Ha azt akarod, hogy a papír ne mozduljon el vizezd meg a tepsit, majd símitsd el benne a papírt és oda fog tapadni.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2011-03-08 15:34

Kedves Anci.
Nagyon örülök a sikerednek. Külön köszönöm, hogy visszajeleztél, így mások is láthatják,hogy egyáltalán nem ördöngös dolog. Szép napot .Piroska.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-03-08 15:27

Kedves eseme!
Kipróbáltam síma sütőpapírral és az történt,hogy az egyik sarka feljött és aláfolyt a karamellás tej,így azon a sarkon vékonyabb lett a karamell réteg. Úgy gondolom-én legalábbis-legközelebb vékonyan kikenem a tepsit margarinnal,hogy oda ragadjon a sütőpapír és úgy öntöm bele a karamellás-tojásos tejet.Egyébként legnagyobb csodálatomra,megalvadt a karamellás réteg!A továbbiakban úgy csináltam ahogy Piroska leírta.Ma volt ebéd után!Tudtam-e segíteni?Szeretettel üdvözöllek:Olaszné Anci.

eseme
szabó emese / eseme Tue, 2011-03-08 14:11

Sziasztok! Nagyon bizarr elkészítési módnak tartom én is ezt a receptet, de MEGPRÓBÁLOM! Lesz ami lesz! Fogok róla tudósítani, hogy kell-e tőle annyira félni.
Köszönöm a receptet.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-03-08 13:11

Kedves Piroska!
Képzeld sikerült,gyönyörűen lehet szeletelni és nagyon finom!Ma készítettem el az ebédhez.
Köszönöm a biztatást! További sikereket a konyhában!Szeretettel üdvözöllek: Anci.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2011-03-08 08:29

Kedves látogató.Így szól a recept eredeti neve, van benne vanilia is. Azt meg én találtam ki, hogy karamellizáljam a cukrot. Gondoltam így finomabb. Különben jogos a kérdés , számítottam rá.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-08 08:19

Miért vaniliakrémes, ha karamellkrém van rajta?

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-03-08 07:24

Kedves Piroska!
Tiéd lett 2011. március 7. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2011-03-07 22:48

Kedves Kata.
Egyáltalán nem nehéz. Nekem még soha nem sikerült elrontani, pedig gyakran sütöm. Bátorság és köszi. Piroska.

Mucóka
Mucóka / Mucóka Mon, 2011-03-07 22:33

Kedves Piroska!
Ez a süti valami gyönyörűség(a tálalása is!),de szerintem az elkészítése nagy gyakorlatot kíván!
Még erőt kell gyűjtenem ,hogy hozzá merjek fogni!
Mindenesetre köszi a receptet!
Üdv.:Kata

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2011-03-07 21:27

Kedves estike74. 8 ek-ból készül a karamell, Köszi az észrevételt. A baj az, hogy valamiért nem engedi a javítást.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2011-03-07 21:06

Kedves Anci és csipike 1982. Valóban egyszerű. Egy karamell krémet kell készíteni, meg egy piskóta tésztát. Azért okos, mert a piskóta könnyű és úszik a lötty tetején. Csupán arra kell vigyázni, hogy a teteje ne égjen meg és a krém megszilárduljon. Ezért amikor lezárom a sütőt még benthagyom nyított ajtóval. Nyugodtan meglehet próbálni. Üdv. Piroska.

csipike1982
csipike1982 Mon, 2011-03-07 20:36

  nagyon tetszett de mikor elolvastam az elkeszitesi modjat kicsit meghatraltam....ez a konnyu kategoriaba tartozik biztosan ?? :))) de azert egyszer majd megprobalom..

estike74
estike74 Mon, 2011-03-07 19:16

miért 4 ek cukorból készül a karamell? A másik 4-el mi lesz?

zederta
ze(n)derta / zederta Mon, 2011-03-07 17:37

csudiszép és biztosan csudifinom! nagyon tetszik a recept. gratulálok!
zsupsz a receptkönyvbe!
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-03-07 17:20

Kedves Csiki Piroska!
Nagyon guszta a süteményed,biztos finom is!Érdekes az elkészítése,ilyet még nem készítettem,ki merjem próbálni?Nem tudom nekem sikerül-e így? Gratulálok! Elmentve!
Szeretettel üdvözöllek:Olaszné Anci.

440
tojás 4 db
cukor 6 ek
napraforgó olaj 1.5 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
tojás 4 db
cukor 8 ek
tej 6 dl
vanília 1 db