Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oreo túrótorta karamellel recept

hozzászólások (18)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Cink
Vas
Réz
Mangán

TOP Vitaminok

B2 B1 A Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
10.8 g

zsír

Összesen:
34.5 g
Telített zsírsav:
18 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
9 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
68 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1 g
Kalcium:
104 mg
Vas:
86 mg
Magnézium:
45 mg
Foszfor:
194 mg
Kálium:
248 mg
Nátrium:
232 mg
Cink:
108 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
61.6 g
Összes cukor:
44 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
64.7 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
10 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
50 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
15 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
170 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 12 adag *

fehérje

Összesen:
129.9 g

zsír

Összesen:
414.2 g
Telített zsírsav:
223 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
93 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
13 g
Koleszterin:
794 mg

ásványi anyagok

Összesen:
12.3 g
Kalcium:
1235 mg
Vas:
1035 mg
Magnézium:
539 mg
Foszfor:
2325 mg
Kálium:
2991 mg
Nátrium:
2763 mg
Cink:
1312 mg
Réz:
53 mg
Mangán:
42 mg
Szelén:
24 µg

szénhidrát

Összesen:
739.5 g
Összes cukor:
546 g
Élelmi rost :
28 g

víz

Összesen:
776.4 g

vitaminok

Összesen:
0.8 g
Tiamin - B1 vitamin:
126 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
601 mg
Niacin - B3 vitamin:
9 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
167 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
2020 µg
E vitamin:
8 mg
D vitamin:
4 µg
K vitamin:
30 µg
C vitamin:
5 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.2 g

zsír

Összesen:
19.9 g
Telített zsírsav:
10 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
39 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
59 mg
Vas:
50 mg
Magnézium:
27 mg
Foszfor:
112 mg
Kálium:
142 mg
Nátrium:
132 mg
Cink:
62 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
35.5 g
Összes cukor:
26 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
37.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
6 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
29 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
6 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
98 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
0 mg

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Online Evi
Online Evi Sun, 2016-08-21 13:48

Sajnos azt kell mondjam,hogy sok a receptben a hiba.
Mindent a leírtak alapján csináltam és mégsem sikerült,pedig egyszerű a recept.
Az első dolog,hogy a kekszhez képest kevés a vaj és nem árt még valami folyadék is,pl. tejszín.A karamell leírásából kimaradt,hogy a tejszín hozzáadása után még főzni kell. A tejszín mennyiségét itt is és a csokimáznál is sokallom nem is kicsit.
Az elgondolás jó de a kivitelezesnél nem árt ha az ember tud improvizálni,mert ha valaki nagyon a recept szerint csinál mindent annak ne biztos,hogy sikerül.

Gaby
Gaby Sun, 2015-04-26 07:37

Az nem derült ki, hogy mennyi kekszet kell elkülöníteni a töltelékhez. És hogyan adom a töltelékhez? Nem változtat a túró szép, fehér színén?

Rooney
Rooney / Rooney Sun, 2015-04-26 20:08

Kedves Gaby, a kekszet nem darabszáma kell kettészedni, hanem ki kell a töltelékét szedni, azt kell magától a keksz résztől elválasztani. A keksz részből lesz a morzsaréteg, a keksz töltelékét adjuk csak a túróhoz, így az nem fogja elszínezni a túrót, mivel a töltelék is fehér. :)

perika72
perika / perika72 Tue, 2014-10-21 21:41

Kedves Rooney!
Elkészítettem a tortát,de nem tudom hogyan lesz karamellizált cukorból és 2 dl melegített tejszínből egy olyan réteg, ami nem folyik ki a sütiből! Nekem nem sikerült.
Várom a tanácsaidat.Előre is köszi: perika

Rooney
Rooney / Rooney Thu, 2014-10-23 14:24

Kedves perika72,

miután a tejszínt apránként hozzáadod a karamellizált cukorhoz, addig kel főzni, amíg el nem kezd besűrűsödni. Utána hagyni kell kihűlni, amennyire csak lehet. Minél jobban kihűl, annál sűrűbb lesz. Őszintén szólva, szerintem még nekem sem sikerült kétszer egyforma állagú karamellt csinálnom :) Ha bizonytalan vagy, ne add hozzá az összes tejszínt, akkor sűrűbb lesz. Ha túl híg, akkor pedig csak keveset csorgass a 2 réteg közzé (vagy ez el is hagyható) és többet tegyél a tetejére :)

Rooney
Rooney / Rooney Sat, 2014-10-11 12:22

Kedves Pianista,

Én 25cm-es kerek, csattos tortaformát használok. De lehet szerintem más formába is, illetve kisebbe is, legfeljebb kicsit vastagabb lesz a morzsa réteg. :) nagyobba viszont túl vékony lesz és akkor nem lesz tartása.

Pianista
Pianista / Pianista Fri, 2014-10-10 14:26

Kedves Rooney!

Nagyon tetszik a recept, meg fogom csinálni. Mekkora tortaformában készíted?

588
oreo keksz 40 db
vaj 3 ek
cukor 15 dkg
habtejszín 2 dl
sűrített tej 5 ek
tehéntúró 0.5 kg
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
porcukor 10 dkg
kókuszreszelék 3 ek
étcsokoládé 15 dkg
habtejszín 2 dl