Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Óriás májgaluska leves recept

hozzászólások (7)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Vas
Szelén
Réz
Foszfor

TOP Vitaminok

B12 A B2 K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
39.2 g

zsír

Összesen:
11.2 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
466 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.6 g
Kalcium:
216 mg
Vas:
32 mg
Magnézium:
89 mg
Foszfor:
597 mg
Kálium:
1040 mg
Nátrium:
608 mg
Cink:
7 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
93 µg

szénhidrát

Összesen:
60.6 g
Összes cukor:
11 g
Élelmi rost :
9 g

víz

Összesen:
293.5 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
77 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
4 mg
Niacin - B3 vitamin:
23 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
8 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
394 µg
A vitamin (RAE):
8511 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
213 µg
B12 Vitamin:
33 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
156.8 g

zsír

Összesen:
44.8 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
13 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
10 g
Koleszterin:
1865 mg

ásványi anyagok

Összesen:
10.4 g
Kalcium:
860 mg
Vas:
135 mg
Magnézium:
350 mg
Foszfor:
2393 mg
Kálium:
4163 mg
Nátrium:
2430 mg
Cink:
33 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
6 mg
Szelén:
378 µg

szénhidrát

Összesen:
242.3 g
Összes cukor:
37 g
Élelmi rost :
32 g

víz

Összesen:
1173.9 g

vitaminok

Összesen:
0.5 g
C vitamin:
303 mg
Tiamin - B1 vitamin:
3 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
15 mg
Niacin - B3 vitamin:
95 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
37 mg
B6 vitamin:
3 mg
Összes folát:
1575 µg
A vitamin (RAE):
34045 µg
E vitamin:
5 mg
K vitamin:
849 µg
B12 Vitamin:
131 µg
D vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.7 g

zsír

Összesen:
1.6 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
67 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
32 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
14 mg
Foszfor:
87 mg
Kálium:
149 mg
Nátrium:
89 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
14 µg

szénhidrát

Összesen:
8.7 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
42.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
10 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
58 µg
A vitamin (RAE):
1230 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
31 µg
B12 Vitamin:
5 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2010-12-14 15:21

Szóval, ha arra járok, mert nem vagyok Győrbe járó...:-)) Puszi!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Tue, 2010-12-14 20:26

Ha nincsen húsdarálód a májat késsel is el lehet kaparni.
Kicsit maszatos a dolog de megéri kipróbálni.
Ráfekteted a deszkára lefogod a kezeddel és késsel elkezded ügyesen kapargatni.
Az sem baj ha lesznek benne apróbb darabok.
Ajánlom próbáld ki csirkemájjal próbálkozz.2-3 szem májból 1-2 jól beáztatott kicsavart zsemlével nagyon jó májgombócot tudsz csinálni. A végeredmény megéri a fáradtságot!
Puszi Marika

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2010-12-14 15:20

Oké, köszi szépen a választ, csak az a baj, hogy nincs húsdarálóm, és nem tudom sajnos a májat ledarálni, ezért használom a kenőmájast, de meg fogom próbálni, ahogy írtad. Egyébként tegnap pont azon gondolkodtam, hogy kéne bele egy kis lisztet rakni, hátha...:-) Ha Győrben járók, feltétlen kipróbálom! Köszönöm szépen!
Puszi :-)
Tímea

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2010-12-13 18:39

Jó ötlet! :-) Májkrémből vagy kenőmájasból szoktam csinálni, és mindig szét esik. Szerinted hogy lehet elérni, hogy ne történjen meg? Előre is köszönöm a segítséget! ( Volt az általánosban egy Kreszta Zoli nevű osztálytársam...most úgy 40 éves kb, lehet hogy ő a te volt kollegád?)
Szeretettel
Tímea

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Tue, 2010-12-14 12:54

Szia Tímea!
Lehet májkrémből is készíteni kicsit több tojás és liszt kell bele akkor nem esik szét.
Azt ajánlom próbáld meg igazi darált májjal egész más lesz az íze. Azért ajánlottam, hogy érdemes megcsinálni az adagot és lefagyasztani.Utána nem fogsz többet kenőmájasból vagy májkrémből készíteni májgombócot, mert csak hamisítvány az igazihoz képest.Érdemes egy gombóccal próba főzést végezni, és ha szét fő tenni bele még egy tojást és egy kevés lisztet.
Akitől én főzni tanultam Varga Zolinak hívták, a vendéglőt pedig Kreszta-háznak.Nagyon sokat köszönhetek neki.Ha Győrben jársz érdemes kipróbálni nagyon jó kis hely szuper a konyhája.
Puszi Marika

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2010-12-13 10:17

De guszta, még gőzölög is...ma ilyet fogok főzni, csak kisebb adagot! :-)

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Mon, 2010-12-13 16:55

A májgaluskából nyugodtan készíthetsz nagyobb adagot is. én mindíg leszoktam fagyasztani, és utána már csak beleforralom a levesbe.!

503
sertéscsont 1 kg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 nagy db
zeller 0.5 közepes db
karalábé 0.5 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
bors 1 ek
szegfűszeg 2 db
0 ízlés szerint
ételízesítő 1 ek
sertésmáj 0.5 kg
zsemle 3 db
tojás 2 db
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 nagy fej
majoranna 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg