Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ostoros kalács recept

hozzászólások (42)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Mangán
Cink
Foszfor

TOP Vitaminok

K E A Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
13.1 g

zsír

Összesen:
37.3 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
15 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
11 g
Koleszterin:
4 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
75 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
34 mg
Foszfor:
134 mg
Kálium:
193 mg
Nátrium:
79 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
34 µg

szénhidrát

Összesen:
108 g
Összes cukor:
38 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
34.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
74 µg
E vitamin:
5 mg
K vitamin:
35 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
319 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
105.1 g

zsír

Összesen:
298.8 g
Telített zsírsav:
66 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
133 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
85 g
Koleszterin:
30 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4.2 g
Kalcium:
614 mg
Vas:
12 mg
Magnézium:
272 mg
Foszfor:
1071 mg
Kálium:
1538 mg
Nátrium:
636 mg
Cink:
11 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
6 mg
Szelén:
268 µg

szénhidrát

Összesen:
863.6 g
Összes cukor:
312 g
Élelmi rost :
28 g

víz

Összesen:
275.6 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
15 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
589 µg
E vitamin:
38 mg
K vitamin:
284 µg
C vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
2554 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.5 g

zsír

Összesen:
15.6 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
2 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
30 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
14 mg
Foszfor:
57 mg
Kálium:
79 mg
Nátrium:
32 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
13 µg

szénhidrát

Összesen:
45.1 g
Összes cukor:
16 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
14.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
31 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
14 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
133 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (42)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marmalya
marmalya Sun, 2016-01-17 17:18

A csipet só igen kevés. Legalább egy teáskanál kell bele.

bernikohegyi
bernikohegyi Wed, 2013-04-17 16:23

Én is megsütöttem, de nagyon szétfolyt az egész tészta is, és kifolyt a töltelék... azért finom, csak nehéz szervírozni.

francsesz
francsesz Sun, 2013-03-31 20:13

Ma megsütöttem, tojás sárgáját tettem bele, nem fehérjét. Nagyon finom lett!!

Alexiel
Alexiel Sat, 2013-03-30 15:31

Kedves Cili!

Életemben először készítettem egyedül, távol édesanyám konyhájától házi kalácsot. Amikor benéztem a sütőbe elállt a szavam :-) És mikor megkóstoltuk....hát legyen elég ennyi: nem biztos hogy megéri a süti a reggelt :-))

Sosem hittem volna hogy egyszer nekem is sikerül ilyet saját két kezemmel alkotni. Köszönöm szépen a receptet!

Gabus24
Loraine / Gabus24 Fri, 2013-03-29 11:10

Nekem nagyon lágy lett a tészta, nem tudom ilyennek kell lennie??? Lehet én rontottam el. Még a sütöben van, az illata nagyon jó :) Bár a krém kifolyt..de attól biztos fini lesz :)

csicsatt22
csicsatt22 / csicsatt22 Mon, 2013-03-25 20:30

Juj ez nagyon finom volt 3 pici gyermekem van és mind a 3-an imádták!
Köszönöm szépen ezt a jó receptet:)

rudnerm
rudnerm Sun, 2013-03-10 07:28

Mennyei... minden héten meg kell sütnöm, mióta egyszer megcsináltam :) Köszönjük!

bubek06
bubek06 Wed, 2012-04-11 18:08

Nekem megszokott a toltelék fele :o(((( pedig nagyon finom!! Valaki tudja, hogy mit csinàlhattam rosszul?

Manolya
Manolya / Manolya Sun, 2012-04-08 17:49

Én is régóta ismerem ezt a receptet, én is tojás sárgáját teszek bele. Plusz 200fokon sütöm fél órát, a felénél kenem csak meg tojás sárgával és megszórom dióval, mogyoróval, mandulával, ami éppen van itthon. Nem reped meg nem folyik ki, tökéletes.

elvirajuhaszferencne
elvirajuhaszferencne Sun, 2012-04-08 13:12

Nagyon finom az ostotros kalács, én Őrségbe ettem előszőr és nálatok rá találtam, azóta sűrűn elkészítem,ajánlom mindenkinek.

mili67
mili67 Sat, 2012-03-03 19:30

Megsütöttem, de sajnos az enyém is kirepedt és kifolyt a krém.Az íze viszont nagyon finom.

janoki76
janoki76 Mon, 2011-10-24 08:20

Páromat szerettem volna meglepni útravalónak és nem sikerült többet nem is csinálok ilyet !!!!!!!!!!!!!!

Dytkeee
Dytkeee Sat, 2011-10-22 10:17

Már sokadszor csinálom ezt a kalácsot úgyhogy azt gondoltam most már ide is leírom mennyire fincsi. Az egész család nagy kedvence. Köszi.

knezsuanya
knezsuanya Sun, 2011-09-25 13:55

Kedves ismerőstől kaptam ezt a receptet csak csokipudingos,vaniliapudingos változatba.Ajánlom mindenkinek,nagyon finom.1/4 tejben kell megfőzni a pudingokat majd melegen belekeverni 15-15dkg rámát.Összefonni egy csokis egy vanilás rudat.Ma megcsináltam ezt a változatot is nagyon guszta lett!

khencsi
khencsi Fri, 2011-09-09 17:23

Petra, koszi a választ :o)

Morning glory: igen, én is már megsutottem párszor és a fehérje ment bele, és jó is lett :o)

morning glory
morning glory Tue, 2011-09-06 14:14

Sziasztok, nekem is van egy ilyen receptem bár különbség az, hogy ott a tésztához nem 3 tojásfehérje, hanem 3 sárgája kell, a fehérjét pedig a kakaós krémhez kell felverni. Sőt, most ahogy nézem, más receptekben is sárgáját írnak. Te tényleg fehérjével szoktad?

khencsi
khencsi Sat, 2011-08-20 23:29

Szia,

meg tudom csinálni szárított élesztobol is?? és ha igen a 10g-os elég bele, vagy 2x 10g legyen? :o)
koszike :) egyébként már megsutottem 3x, friss élesztobol, és csudifinom volt :o) most meg nincs friss otthon, csak szárított :o)

koszike a választ
Hencsi

Alucard
Alucard Wed, 2011-06-08 13:33

Fehérje vagy sárgája? Én egész tojást rakok bele, mondjuk picit több liszt kell a dagasztáskor.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-25 19:42

Kész van,és nagyon finom lett.Pont úgy néz ki,mint ami a fotón is van.Igaz kicsit változtattam rajta,mert én fahéjat tettem bele a kakaó helyett.Köszi a receptet,azt hiszem ezt nagyon sokszor kell majd megsütnöm.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-25 18:04

Még pár perc,és a sütőben a helye.Nagyon izgulok,hogy milyen lesz.

Erzsómama
Erzsómama Sat, 2011-02-19 17:14

Cilike!
Nem tudom miért, de kirepedt, és a fonás szétcsuszott :(
gondolom szorosra rekertem, de legközelebb csak lazára tekerem,
mint a bejglit.
Az ize isteni, és ez kárpótol :)

Dittka24
Dittka24 Fri, 2010-12-10 15:17

Sziasztok!!!
nekem is szétrepededt a kalács és kifolyt a csoki:(:(:(
Pedig mindent az előírásnak megfelelően csináltam.....

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-10-16 20:18

Elnézést, a tésztába nem 3 tojássárgája megy? Igy készitem évek óta, a fehérje pedig kimarad?!

jucus1980
jucus1980 Thu, 2010-08-05 18:45

Ma megsütötem a kalácsot és tényleg nagyon finom volt,csak azért irom multidöben mert már el is fogyott.

NeroRosa
NeroRosa Fri, 2010-06-04 14:13

Ezer köszönet a receptért! Ma sütöttem életem első kalácsát!
Nekem a teteje nem repedezett meg, a töltelék sem folyt ki. Mondjuk én a téglalap alját-tetejét behajtottam és úgy tekertem fel. Csak a biztonság kedvéért. :)
Párom is imádja, pedig nem egy sütis fajta. :)
Még egyszer köszönöm!

dezreka
dezreka Mon, 2010-04-05 15:34

Húsvétra megsütöttem és azonnal el is fogyott:) Az egyik fonatba szórtam egy kevés aszalt gyümölcsöt, a gyerekek imádták:) Köszi ezt a receptet.

Raliz
Raliz Thu, 2010-02-18 22:25

Szuper fincsi a kalács bár nekem ez a 190 C.Soknak tűnt és én olyan 160-170-en sütöttem bár elég erős a sütőm meg nem is olyan régi lehet ez lehet..de kicsit erre figyelnem kellett meg kikapcsolni a fenti sütést mert hamar megkapta..de összeségében jól sikerült bár nekem is szétrepedt pedig 2x kelesztettem..mind1 az íze és állaga szuper jó

Csipetke
Csipetke Mon, 2010-02-01 16:21

Kedves Cili!

Gyönyörű a kép a kalácsról! :) Én is szoktam ilyet :)
De van egy kis különbség (minden más stimmel a hozzávalókban,mennyiségekben) a receptjeink között.
A Tiédben a tészta hozzávalóiban 3 tojásfehérje szerepel,az enyémben 3 tojássárgája.
Adódhat ebből valami különbség a kész kalácsban?
Isteni szokott lenni,nagyon ízletes és finom,csak a kakaós krémem szokott kifolyni és teteje repedni,de ez már nem is annyira zavar,mert az íze kárpótol a külalakért :)
Van valami ötleted?
Köszi!
További jó sütögetést :)
Üdv. :)

petra
Petra / petra Thu, 2009-04-02 12:10

kedves Ditta,
Egy kedves receptbeküldőnk, Harmathy Ildikó (http://www.nosalty.hu/harmathy_ildiko_szakacs_1201) véleményét kérdeztem meg, hogy mi lehetett a gond, Ő ugyanis nagyon érti a kelt tészták nyelvét (s minden egyebet). Ezt mondta:
"Tapasztalataim szerint akkor reped meg a kalács, ha nincs eléggé megkelesztve és/vagy nem elég forró sütőbe teszi az ember, azaz a sütőben kel meg. Nyilván ott pedig túl gyorsan kel ( 25 - 30 fok helyett mondjuk 100-on )
A helyesen kelesztett tészta ( 2 x mindig duplájára) belsejében eléggé lelassul az élesztőműködés, a forró sütő pedig gyorsan "kinyírja" a még élő élesztőgombákat + gyorsan kérget képez a tészta felületén. Mondjuk nem írja Cili, hogy fonás után mégegyszer kelesztené.
Én cipóban keleszteném először, fonás után másodszor. Cilinek mégis jó lett a kalács. Lehet, jó meleg volt a konyhájában, tehát mire összecsavarta a két kalácsot, már meg is kelt.
Probléma lehet még, ha nem letakarva keleszti az ember a tésztát, mert akkor kelés közben kiszárad a tészta felülete, elveszíti a kellő rugalmasságot ahhoz, hogy a forró sütőben vegye fel végleges alakját."
Remélem segítettünk! Sok sikert a következő adaghoz:-) !
üdv,
Petra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-03-30 08:49

Szia,
megcsináltam a kalácsot, de a csokis massza kifolyt belőle, és a kalács teteje szétrepedt, pedig gondosan fontam össze....
Mi lehetett az oka?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-02-21 17:41

én 14 éves vagyok és megcsináltam tényleg isteni és nagyon finom

Tincs
Tincs Wed, 2011-04-20 09:44

  Lari! Le a kalappal előtted! :D nagyon ügyes vagy

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2008-10-02 06:36

A receptben megadott mennyiségből két (fonott) kalács lesz, ennek megfelelően 2 x három tekercset kell összefonni. A tekercseket pedig a téglalap alakúra kinyújtott kis cipók krémmel történő megkenésével és felcsavarásával kapjuk. Utána ezekből 3-at, 3-at kell összefonni és mehet is a sütőbe.
Remélem, így már érthető:-)) Csak szólj, ha elakadsz valahol!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2008-10-02 06:12

mire erted hogy felsodrod kremel meg toltod a rudacskakot esfel csavarod erdekel ez a recept varom valaszod

hajnus
hajnus Mon, 2008-09-08 07:09

Megcsináltam az Ostoros kalácsot, mindenkinek csak ajánlni tudom!
Nagyon egyszerü és finom!

816
finomliszt 70 dkg
1 csipet
tej 4 dl
friss élesztő 5 dkg
cukor 6 dkg
tojásfehérje 3 db
napraforgó olaj 3 ek
margarin 5 dkg
margarin 25 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vaj 1 ek