Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt vöröskáposzta recept

hozzászólások (31)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Vas
Kalcium
Foszfor

TOP Vitaminok

C K Folát A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
3.1 g

zsír

Összesen:
2.4 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
95 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
35 mg
Foszfor:
68 mg
Kálium:
549 mg
Nátrium:
54 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
25.7 g
Összes cukor:
17 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
230.2 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
117 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
39 µg
A vitamin (RAE):
113 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
77 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
24.7 g

zsír

Összesen:
19.3 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
7 g

ásványi anyagok

Összesen:
6.4 g
Kalcium:
763 mg
Vas:
13 mg
Magnézium:
282 mg
Foszfor:
545 mg
Kálium:
4394 mg
Nátrium:
439 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
205.4 g
Összes cukor:
131 g
Élelmi rost :
44 g

víz

Összesen:
1841.5 g

vitaminok

Összesen:
1 g
C vitamin:
935 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
3 mg
Összes folát:
315 µg
A vitamin (RAE):
907 µg
E vitamin:
10 mg
K vitamin:
620 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1 g

zsír

Összesen:
0.8 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
30 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
11 mg
Foszfor:
22 mg
Kálium:
172 mg
Nátrium:
17 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
8.1 g
Összes cukor:
4 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
72.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
37 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
12 µg
A vitamin (RAE):
35 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
24 µg

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boguli
Boguli Mon, 2015-03-02 13:18

Általában azokat a recepteket szoktam kimenteni, amiről elkészítés után az a benyomásom: ezt anyósomnak is fel merném tálalni. Bár a fahéjat nemes egyszerűséggel kifelejtettem belőle, nagyon finom lett, és ki is mentettem! Köszönöm a receptet!

makutyi
makutyi Tue, 2014-11-11 19:46

Nem igazán tetszett a színe a képen, végül mégis erre esett a választásom. És nagyon szerencsés vagyok. Tökéletes recept, pont ezt kerestem. Köszönöm.

picurka19
Husi / picurka19 Wed, 2014-08-27 14:32

Kedves Guszti!
Köszönöm szépen a receptet, isteni finom főtt ki belőle!!! :)

BejJaki
BejJaki Tue, 2013-01-29 19:16

Nagyon finom lett! Foleg a fahej tette igazan erdekesse az izet. En meglocsoltam egy kis vorosborral is. Koszonom a receptet!

edcsika
edcsika Mon, 2011-12-26 13:30

Én alma és fahéj nélkül készítettem, de így is hibátlan lett.
Köszönöm a receptet:)

szandokan
szandokan Sat, 2011-12-24 15:57

A karácsonyi libánkhoz(saját nevelés) a recepted szerint készitettem a káposztát! Nagyon finom lett!Köszönöm a receptet! Szép karácsonyt!

vritus
vritus Thu, 2011-11-10 21:15

Én sütőben sütöm a 'párolt' káposztát, egy tetejével leborított jénaiban. Nagyon finom és nem kell felette állni, csak középidőben egyszer átforgatni.

Csabi57
Csabi57 Thu, 2011-10-13 09:30

Sziasztok!! Tegnap elkészítettem a leírtak szerint. Pompás - csak dicsérni tudom a kitalálóját. A kacsát nem ették olyan lendülettel , mint a párolt vkáposztát.Még egyszer köszi a receptet.

andrasnelukacs
andrasnelukacs Tue, 2011-09-27 21:53

Már ne is haragudjatok meg, de a piros káposzta párolás nélkül a legfinomabb.-legalábbis szerintünk.

Jafar
Jafar Thu, 2011-02-03 14:20

Sziasztok!
Én hurkához,és pecsenyéhez készítem.Kíváncsi vagyok,az illata egyenlőre mennyei! :))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-15 13:02

Sziasztok, a fahéj és a kömény nem zárja ki egymást. Sőt, mi egy kis szegfűszeget vagy szegfűborsot is szoktunk bele tenni (de azt teatojásban).
A legjobb, ha a bő csipetnyi köménymagot egy vágódeszkán egy csepp olajban (így nem pattan el és az aromák is jobban kijönnek) frissen felvágjuk és úgy adjuk hozzá. Így nem harap rá senki és az íze pedig benne lesz. És persze a Márton napi liba és a karácsonyi kacsák után a januári disznótorosoknak is isteni kísérője!

lizabennet
lizabennet Thu, 2010-12-23 10:25

Sziasztok, tegnap ez volt a menü csak egy kanál ecettel és fél üveg sörrel..isteni! Kacsacomb is jól sikerült, sörben párolva, a zsírjában sült krumplival...

Szatyi
Szatyi Sat, 2010-11-13 17:56

Sziasztok!Én is köménnyel csinálom és tálaláskor teszek rá tejfölt(erdélyi szokás)!Próbáljátok ki,megéri:-)

rolvisa
Olgis / rolvisa Thu, 2014-01-09 12:26

Nálam sem maradhat ki a kömény. A torzsáját nem vágom ki, mert azzal együtt könnyebb gyalulni, nem esnek szét a levelek. Ezt csak a kezdő háziasszonyok miatt írtam.

dagikajozó
dagikajozó Tue, 2010-10-05 13:11

Sziasztok!
Én őrölt köménnyel szoktam csinálni, fahéjjal még nem próbáltam. Nagyon bejön a családomnak

Szandra83
Szandra83 Sat, 2010-08-21 05:50

Szia Guszti!

Tegnap megcsináltam ésnagyon jo lett. Nagyon szeretem magába is, de az igazi szerintem kacsával.
Mind kettöt elöször csináltam és NAGY sikere lett.
Nagyon jo az izesités ahogy leirtad :-))
Köszi Szandra

anucika
anucika Mon, 2009-12-14 20:07

Kedves durcs lehet ezt vegyesen is csinálni fehér és lila káposztából is nagyon finom probáld ki

durcs
Durcsó / durcs Sat, 2009-11-21 01:54

Oké : ) Köszönöm! (Jobban bejön a lila verzió, csak sajnos régóta fonnyadozik a hűtőben egy fehér káposzta, és valamit csak kéne kezdeni vele... De legkésőbb karácsonykor lesz lila is!)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-11-12 22:04

Naná hogy a kacsa-libacombokhoz én is készitettem lila káposztát. bevallom, én kicsit "ressen" szeretem, ami nem találkozik a vendégek izlésével, mert a legtöbben inkább nagyon puhán szeretik.
almával még nem csináltam, majd kipróbálom.
az egészben az utálatos a reszelés....

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-04-27 22:11

Nálunk ez dec.25-i ebéd. Kacsacomb,párolt vöröskáposzta,krumpli :)
Egyik évben sikerült elég rendesen odaégetni,azóta van a mélyhűtőben mirelitkáposzta,hátha megint baleset történik és nehogy kápi nélkül maradjunk. Szerencsére eddig nem volt rá szükség :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-11-18 20:43

Sziasztok, Németországban (Északon, Rostock környékén) nagyon sok sülthöz ez a köret, de baromi finom! Nekünk magyaroknak kicsit szokatlan, az tuti.
Sok szószt is használnak, és higgyjétek el, ez a párolt káposzta a legfinomabb sült csülökhöz burgonyapürével...!

122
vöröskáposzta 1 nagy fej
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
cukor 3 ek
ecet 3 ek
alma 2 közepes db
fahéj 1 csipet
0 ízlés szerint