Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Peperonata- szegények lecsója recept

hozzászólások (11)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Foszfor
Magnézium
Kalcium

TOP Vitaminok

C Folát K A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
5 g

zsír

Összesen:
9 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.3 g
Kalcium:
65 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
57 mg
Foszfor:
128 mg
Kálium:
1030 mg
Nátrium:
18 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
30.3 g
Összes cukor:
12 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
474.7 g

vitaminok

Összesen:
0.4 g
C vitamin:
431 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
116 µg
A vitamin (RAE):
230 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
27 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
10 g

zsír

Összesen:
18.1 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
12 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g

ásványi anyagok

Összesen:
2.6 g
Kalcium:
129 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
114 mg
Foszfor:
256 mg
Kálium:
2061 mg
Nátrium:
40 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
60.6 g
Összes cukor:
27 g
Élelmi rost :
15 g

víz

Összesen:
949.4 g

vitaminok

Összesen:
0.9 g
C vitamin:
862 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
233 µg
A vitamin (RAE):
458 µg
E vitamin:
7 mg
K vitamin:
54 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.9 g

zsír

Összesen:
1.6 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
11 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
9 mg
Foszfor:
22 mg
Kálium:
181 mg
Nátrium:
3 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
5.3 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
83.1 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
75 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
21 µg
A vitamin (RAE):
40 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
5 µg

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Sun, 2013-07-07 13:54

Mi is nagyon szeretjük a kaliforniai paprikát, még a lecsóban is. Annál finomabb lecsó nincs, mint mikor kimegyek a mertbe és frissen szedett szabadföldi paprikát és paradicsomot, hozok be a konyhába, és abból készítem a lecsót. Szinte érzik a napnak a zamata rajta. Már megértem 70 évet de a paradicsom közepét sose dobtam ki. Az adja a lecsó szaftját, és átjárja a többi anyagot is.
Egy kevés bazsalikommal kiváló ízt ad. Sokféle módon készítettem már, szalonnával, kolbásszal, virslivel cukkinivel, tökkel, mind mind kiváló, ha rendesen fűszerezik. A lecsó a nyár királynője.
Üdvözlettel:
Marika mama.

somitimi
somitimi Mon, 2012-07-02 12:08

Szia!
Én a lecsót kényszerből mindig kaliforniai paprikából csinálom, mert Angliában nincs tv paprika. Édesebb lesz, mint az otthoni, de a lecsó az lecsó :D Reggel, délben és este! Fokhagymával még nem próbáltam, de ami késik nem múlik...

EperUK
EperUK / EperUK Tue, 2012-08-21 21:10

Kedves somitimi!
Nem tudom, hogy Anglia mely részén laksz, de én Londontól Északra, Hertfordshire-ben. Nos, itt minden Közel-Keleti, Görög, Török boltban lehet kapni az un. TV-paprikát. Csemegét és csípőset is, a karalábról és a patiszonról nem is beszélve. Viszont mi is csak 1 éve költöztünk ide férjemmel, előtte Cornwall-ban (D-Ny-Anglia) laktunk, na ott én is meg voltam 'lőve':)
Üdv: Saci

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2012-07-02 12:10

Kedves Timi,

Én is akkor éltem ezen az olasz lecsón, mikor Németországban laktam, és nem nagyon jutottam rendes lecsópaprikához :)
De nagyon finom, érdemes így is kipróbálni :)
Szép napot!
Nóra

Wekerle
Wekerle Mon, 2012-06-11 20:50

Hámozás, magozás témában van sok érdekesség. Nemrég olvastam, hogy a híres angol uborkás szendvicshez a királyi konyhán meghámozzák az uborkát, és kidobják a magos részét is. A paradicsom hámozás-magozásól ez előző posztban írtam. Valami ráció lehet a dologban, mert a házilagos paradicsom eltevés korszakában használt passzírozó eszközök is elválasztották a magot is a létől. Ismerek olyan embereket akik a kenyér héját vágják le mert kemény, de higiéniai szempontból is jó, mert ugye a kenyeret nem lehet megmosni, mint a zöldséget (viszont van ugye kenyérpirító). A nyers zöldséget fogyasztóknak higiéniai okokból is célszerű mindent hámozni, és lehetőleg ecettel is semlegesíteni a baktériumokat, ha nem sterilizálnak főzéssel (a hideg vizes mosás nem sterilizál). Ennek ellentmond, hogy a túlzottan steril ételek fogyasztása leszoktatja a gyomrot a fertőtlenítő funkciójáról.

Wekerle
Wekerle Mon, 2012-06-11 20:33

Én sem nem hámozom, sem nem magozom ki a paradicsomot. A hámozást még csak értem, nehezen emészthető a héj, de a kimagozással a paradicsom fele elvész. Szükség van erre?

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2010-08-05 11:43

Kedves Nóra!
Elkészítettem és őszintén mondom isteni lett! Ma reggel (a tanácsod alapján) pirítóssal ettem, hát mit mondjak.... Talán még jobb volt, mint melegen. Imádom az ilyen ízvilágot. Köszi a receptet! Üdv.Edit.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2010-08-05 14:17

Kedves Edit!
Nagyon örülök, hogy ízlett, meg annak is, hogy még az alternatívát is kipróbáltad :)Szép napot!
Üdvözlettel:
Nóra

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2010-08-04 10:18

Szia Dacota!
Ez nagyon finomnak tűnik, délután elkészítem. Köszi, Edit.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2010-08-04 10:25

Kedves Edit!
Örülök hogy tetszik, remélem, ízleni is fog!
Szép napot és jó főzőcskézést!
Üdv:
Nóra

209
piros kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
paradicsom 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
fehérborecet 2 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek