Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pita 4. recept

hozzászólások (23)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Nátrium
Mangán
Foszfor

TOP Vitaminok

Folát B3 B5 E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
13.5 g

zsír

Összesen:
5.4 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.8 g
Kalcium:
23 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
32 mg
Foszfor:
160 mg
Kálium:
179 mg
Nátrium:
1365 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
43 µg

szénhidrát

Összesen:
98 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
95 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
92 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
2 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
54.2 g

zsír

Összesen:
21.5 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
12 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g

ásványi anyagok

Összesen:
7.1 g
Kalcium:
93 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
125 mg
Foszfor:
641 mg
Kálium:
716 mg
Nátrium:
5457 mg
Cink:
7 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
172 µg

szénhidrát

Összesen:
392 g
Összes cukor:
6 g
Élelmi rost :
16 g

víz

Összesen:
380 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
10 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
366 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
12 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.3 g

zsír

Összesen:
2.5 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
11 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
14 mg
Foszfor:
74 mg
Kálium:
83 mg
Nátrium:
630 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
20 µg

szénhidrát

Összesen:
45.3 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
43.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
42 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vargattila22
V.Attila / vargattila22 Sun, 2016-10-02 21:57

imádjuk!!!!! Megtöltjük és csak......... Alig várom a következő alkalmat, hogy valami kifogást találjak, hogy elkészítsem!!!!!

Mentafagyi
Mentafagyi Thu, 2015-05-07 17:45

Elkészítettem, nagyon aranyosra sikeredtek a kis puffancsok. Finom, puha, de mikor teljesen tele töltöm (így szeretem), szerencsére nem esik szét. Köszönöm a receptet.

liliom98
liliom98 Sat, 2014-06-28 20:55

Szia Tündér
Ma megsütöttem a recepted alapján a pitákat és nagyon finomak lettek igazi kis ufók
lilom98

Nensy
Nensy Sat, 2014-05-31 17:10

Én lettem a nap hőse! Nagyon finomak és szépek lettek, puha és abszolút nem sérült a töltésnél. Nekem kicsit nehezen indult el a kelés, pedig be is fűtöttem neki. Rácson sütöttem, de úgy, hogy tettem a rácsra sütőpapírt. Ez jó ötlet szerintem. Többet nem kell pita után szaladgálnom a boltokba. És ez olyan jó érzés, hogy magam készítettem. Köszönöm.

gbubu01
gbubu01 Thu, 2014-05-08 14:34

Szia Tündér,

Elsőnek próbáltuk ki a receptet.Nagyon folyós lett a tészta, azt hittük egy katasztrófa lesz.Megsült, megkóstoltuk.Nagyon-nagyon finom lett.Köszi a receptet!! :D

Lindy
Lindy / Lindy Fri, 2013-08-02 15:01

Szia Tündér!
Ma elkészítem a pitádat, fantasztikusan sikerült!!!!!!Nagyon ízlett páromnak is és kislányomnak is. Felvettük a családi recepttárba!!!!!
Köszönjük!!!!!

Hyjal
Hyjal Wed, 2012-04-11 14:27

Köszönet!
Nekem nem lett ufós, zsebes. Viszont nagyon kiadós (nem bírtuk mind megenni :D), és nagyon jó puha. Agyontöltve sem szakad el :D Többet nem veszek boltit.

Mártika2
Márti / Mártika2 Wed, 2012-03-07 18:28

Most készítettem el először, isteni lett! Szerintem jobb, mint a bolti, az állandóan szétmegy, nem lehet megtölteni! Köszi a receptet!!
Márti

gemabo
gemabo Mon, 2011-11-07 15:51

Tegnap megcsináltam ezt a pitát, nagy reményekkel kezdtem hozzá, de a végeredmény eléggé lesújtó lett. Az elsőket nagyon vékonyra nyújthattam, zsebe nem lett, viszont a rácsra tettem sülni, így a szélei belógtak a rácsközökbe, ettől eleve nem tudott feljönni. a következő 2-őt vastagabbra nyújtottam, és tepsibe raktam, az feljött, de lehet, hogy sokáig sütöttem, mert amikor felvátam, és beletöltöttem a gyrost, salátákat, széttöredezett. Hát úgylátszik ez nekem nem megy! El is vagyok keseredve.
Majd ha kiheverem ezt a kudarcot, újra megcsinálom. Egyszer majdcsak sikerül!

Döme-Ádám
Döme-Ádám Fri, 2011-10-07 12:49

Szia!
Már nem először sütöm ezt a pitát Limara receptje szerint, családom nagy örömére! Ha mindent a leírtak szerint csinálunk, akkor biztos a siker és szép zsebesre feljön. Én 220 fokon légkeveréssel sütöttem, s vizzel telt lábas volt a sütőben.
Köszi a receptet, hogy felraktad!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-18 22:20

Üdv Tündér Tündi! Mikor elküldtem a hozzászólást - "rákattintottam" - akkor rájöttem, hogy nem Andi vagy. De már este volt, és én jóllakott.... ilyenkor már lanyhul a figyelem! :) Üdv: Tamás

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Fri, 2011-03-18 00:05

Kedves Tamás! A kelesztés után az egész tésztát gyúrjuk át, majd ekkor osztjuk több részre, formázzuk, gömbölyítjük. Ismét pihentetjük 10 percet, ezt követően könnyen tudjuk nyújtani. Újabb pihentetés, most 30 percig, majd jön a sütés. Tehát már gömbölyítés után nincs átgyúrás, csak az egész adag tésztánál.
Üdv: Tündér Tündi (az Andi nem én vagyok:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-15 22:20

Szia Tündér Andi! Kösz a receptet, nagyon király! Most először sütöttem pitát, igaz, csak fél adagot, de nagyon jó lett. Az is igaz, hogy a fele nem jött fel, de már sejtem, hogy hol a hiba. Lehet, egy kissé kevés volt alatta a liszt, ill. a sodrásnál is lehettek gondok. Föltétlen át kell gyúrni? Mert valamelyik pitarecept hozzászólásánál azt olvastam, hogy "amelyiket átgyúrtam, az nem jött fel ." Szóval nekem bejött a Te recepted, elsőre is ez volt a legszimpatikusabb. Ha teheted, kérlek válaszolj.

Üdv: Tamás

bandita
bandita Wed, 2011-02-23 14:11

Szia Tündér,
az élesztőt fel kell futtatnom a langyos vízben az elején? Vagy majd a liszttel együtt megkel?
köszi

andi

503
finomliszt 50 dkg
élesztő 3 dkg
víz 3 dl
cukor 1 teáskanál
2 tk
olívaolaj 2 ek