Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymás quiche recept

hozzászólások (16)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Nátrium
Vas

TOP Vitaminok

A K Folát D

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
12.9 g

zsír

Összesen:
29.9 g
Telített zsírsav:
16 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
201 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.1 g
Kalcium:
111 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
31 mg
Foszfor:
191 mg
Kálium:
247 mg
Nátrium:
488 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
27 µg

szénhidrát

Összesen:
42.3 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
130.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
62 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
25 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
309 µg
D vitamin:
1 µg
C vitamin:
5 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
51.7 g

zsír

Összesen:
119.8 g
Telített zsírsav:
66 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
31 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
7 g
Koleszterin:
803 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4.3 g
Kalcium:
444 mg
Vas:
9 mg
Magnézium:
130 mg
Foszfor:
764 mg
Kálium:
989 mg
Nátrium:
1948 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
114 µg

szénhidrát

Összesen:
169.4 g
Összes cukor:
13 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
522.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
244 µg
E vitamin:
7 mg
K vitamin:
99 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
1234 µg
D vitamin:
5 µg
C vitamin:
23 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.6 g

zsír

Összesen:
10.6 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
71 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
38 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
11 mg
Foszfor:
67 mg
Kálium:
88 mg
Nátrium:
171 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
14.9 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
46.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
21 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
8 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
108 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
2 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katalin52
katalin52 Wed, 2012-01-04 00:42

Most szeretném kipróbálni ezt a receptet. Egy laikus kérdésem van /ebből is kiderül, kicsit kezdő vagyok a konyhatündérkedést illetően.../: milyen aprító, amibe lisztet, sót, vajat teszünk? Üdv. Kata

Receptműves
Receptműves / Receptműves Wed, 2012-01-04 00:52

Kedves Katalin, minden el kell egyszer kezdeni, így ne zavarjon, ha kérdezni kell (ez haladóknál is természetes) :-) Van egy kicsi konyhai aprító gépem, abba teszem először a vajat, majd a sót és a lisztet (ha nem fér bele, akkor egy részét) és azzal szoktam "összemorzsolni". Ha nincs ilyen géped, semmi gond, kézzel is el lehet morzsolni a vajat a liszttel, csak úgy egy kicsit hosszabb idő, de tökéletes megoldás :-) Bátran írj, ha kérdésed van, üdv, Memi

katalin52
katalin52 Wed, 2012-01-04 11:19

Köszönöm a választ. Elektromos zöldségaprítóm pl. nekem is van, csak az tűnt különösnek, hogy vajat, lisztet, sót is lehet aprítani. Igyekeztem a háztartást a legfontosabb kütyükkel felszerelni /botmixer, robotgép stb./, ez az aprítás-mód újdonság volt. Szép napot, alkotókedvet, várom a recepteket. Tegnap a nevedre rákeresve jónéhányat elmentettem a receptkönyvembe.

Receptműves
Receptműves / Receptműves Sun, 2011-02-20 15:56

Örülök, hogy jól sikerült. Kipróbáltam a tésztát leveses feltéttel, Nekem azzal is jól megsült :-)
Szép napot, Memi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-20 14:10

Most vettem ki a sütőből, nagyon finom lett. A recept szerint készítettem a tésztát. A bacont és a póréhagymát viszont elősütöttem, így nem volt annyi plussz zsírtartalma és nem vizes a massza. Átsült a lepény is és a tészta sem lett sületlen. Hagyományos gázsütőben sült.

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2011-01-24 12:21

Szia Memi! Igen, előmelegítettem a sütőt, úgy raktam be a kb. 3-4mm-esre nyújtott tésztát. Anyukám spéci sütője után az én rossz gázsütőmben sütöttem tovább, de abban is csak jó sokára kezdett el pirulni az alja. A belseje szinte nyers maradt. Azt hiszem, nem ez lesz a kedvenc tésztám, de ez nem a te hibád. A receptjeidet továbbra is örömmel figyelem. :-) Szép napot neked: Gabi

Receptműves
Receptműves / Receptműves Sat, 2011-01-22 14:28

Szia Gabi,
úgy látszik ez nem a Te kedvenc recepted lesz :-) az viszont már jó, hogy a tésztád szépen sikerült.
Nekem is 15 éves gázsütőm van, abban majdnem ki is szárad 10-13 perc alatt... Szép napot Neked is, ne hagyd, hogy egy kis "kís" elrontsa :-) Memi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sat, 2011-01-22 13:41

Kedves Memi! Ma került sorra a quiche. Fehérlisztből csináltam, teflonos gyümölcstortaformában. A tésztát nagyszerűen ki tudtam nyújtani, fel is csillant a szemem, hogy ez most biztos jó lesz. Anyukám szuper villanysütőjében 13 percig sütöttem elő a tésztát, de szívem szerint tovább is bent hagytam volna. Aztán majd' 40 percig sütöttem a töltelékkel együtt, de sajnos a tészta teljesen nyers maradt. Betoltam az én kis rozoga gázsütőmbe, letakartam a tetejét alufóliával, h. a töltelék ne égjen szénné, ui. az már megsült. Fogalmam sincs, mióta van a sütőben, de nem kevés ideje, és a tészta továbbra sem sül. Egy szeletet kivettem belőle, és látszik, h. nyers, az íze is ezt igazolja. Nagyon mérges vagyok, és nem értem, mit rontottam el, hiszen mindent a recept szerint csináltam, a sütési hőfok és mód is az általad javasolt. Valamiért nem akar ez nekem összejönni. :-(((((( Küldj nekem légyszi fénypostával egy Memi-féle finom quiche-t, mert annyira szeretném tudni, h. milyen a jó verzió! Szép napot neked: Gabi

Receptműves
Receptműves / Receptműves Thu, 2011-01-20 18:13

Szia Gabi,
ennél a feltétnél (nem szaftos) direkt nem írtam a tojásfehérjés szigetelést, szerintem elég csak az elősütés, a szigeteléssel is csak szárazabb lesz. Azt akkor alkalmaznám, ha levesesebb lenne a zöldség.
Drukkolok :-) Memi

Szeva50
Szeva / Szeva50 Wed, 2011-01-19 18:03

Kedves Gabi! Hallgass a megérzésedre és az okos szóra! Süsd elő a tésztát, de vaksütésben (papíron bab,lencse vagy rizs),ami 10 perc+3 perc takarás nélkül. Ha nem sütöd elő, akkor még tálalni sem tudod szépen,mert odaragad a nyersen maradt tészta. Én az elősütött tésztát vékonyan megkenem tojásfehérjével, ha nem azonnal esszük. A tojásfehérje "rásül" a forró tésztára, és szigetel. Remélem segítettem. Éva

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2011-01-20 18:02

Kedves Éva! Köszönöm neked is, h. segítesz! Már meg is vettem a póréhagymát, ami azt példázza, h. nem adom fel. Sütőbabom is van itthon, szóval minden készen áll a sütéshez. Jó ölet ez a tojásfehérjés szigetelés. Szép estét: Gabi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2011-01-19 17:14

Kedves Memi! Köszi a jótanácsot! Azt a bizonyos tart-ot krémsajttal kellett elkészíteni, szóval elég leves volt. Biztosan emiatt nem sült meg rendesen a tészta. Én is vacilláltam rajta, h. elő kéne sütni, de végül úgy tettem, ahogyan azt recept beküldője írta. Elég vékonyra nyújtottam, nem volt vastagabb fél centinél. A nyújtófára sajnos kissé ráragadt, pedig gyorsan dolgoztam vele, és a víz is hideg volt. A hideg vajat a lissztel együtt tálba tettem, és mixer segítségével vegyítettem össze őket, hogy jó morzsalékos legyen. Azért még teszek egy próbát, és akkor kiderül, h. én szúrtam-e el, vagy tényleg nem ez az én tésztám. Remélem, ezúttal mégis ízleni fog, mert a fotón annyira íncsiklandozónak látszik. Gyönyörű a tésztád! Neked is szép estét, üdv: Gabi

Receptműves
Receptműves / Receptműves Wed, 2011-01-19 16:20

Kedves Gabi, tojást nem tennék bele, szerintem az még jobban megköti, szorosabbá teszi. Amire oda kell figyelni a hideg vaj és a hideg víz. Én aprítóval szoktam ezt a tésztát keverni, csak a hideg vízzel gyúrom össze, így nem melegíti fel a kezem. Arra is érdemes figyelni, hogy ne legyen vastag a tészta (max. fél centi) és biztos, hogy a feltét nedvességtartalmától is függ, hogy milyen száraz lesz a végeredmény. Nyújtásnál törhet a tészta, így a nyújtófára szoktam feltekerni, azzal emelem a sütőtálba és ott tekerem ki, így nem szokott eltörni, pedig csak teljes kiőrlésű liszteket használok. Csak egy kis lábjegyzet: a múltkor egy angol sztár cukrász a műsorában igazgatta a mindenhol törni akaró tésztáját...
Azt alapvetően le kell szögezni, hogy ez egy szárazabb típusú tészta, így igazad lehet, hogy van akinek így nem jön be :-) Mindenesetre, ha újra kipróbálod ezt a tésztát, készítsd a feltétet levesesebb zöldséggel, hátha úgy ízlik. A tésztát mindenképp süsd elő egy kicsit.
Remélem tudtam segíteni, szép napot, Memi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2011-01-19 14:22

Kedves Receptműves! Szívesen elkészíteném ezt az ételt, mert nagyon tetszik, de van egy kis félelmem. A múltkor ui. tart-ot csináltam egy NS-es recept szerint, és nem nyerte el a tetszésünket a tésztája, ami ugyanúgy tojás nélkül készül, mint a te quiche-ed. Annál a receptnél nem kellett elősütni a tésztát, ami valszeg emiatt kissé nyers is maradt. Ahol megsült, ott pedig rettentően morzsálódott és elég tömény volt. A tart tésztáját hűtőben kellett pihentetni. Nyújtás közben nagyon szakadt, pedig jó volt az állaga. Készítettem már a tart-éhoz és a quiche-hez hasonló tésztát, de abban volt tojás (és cukor is, mivel sütihez csináltam), és nagyon jól sikerült. Arra gondoltam, h. talán a quiche tésztája is elbír egy tojást, hátha akkor nem járok úgy, mint korábban a tart-tal. Persze az is előfordulhat, h. ennek a tojás nélküli tésztának pont olyannak kell lennie, amilyenre az én esetemben is sikerült, csak épp nekünk nem jön be ez az állag. Tudnál-e tanácsod adni, h. mi lehet a titok, aminek segítségével kiküszöbölhetném a fent felsorolt problémáimat? Előre is köszi! Jó az új fotód. :-) Üdv: Gabi

489
finomliszt 18 dkg
vaj 8 dkg
víz 1 dl
1 kk
póréhagyma 2 közepes db
feketeerdő sonka 3 dkg
tojás 3 db
tejföl 175 g
oregánó 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint