Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos kráter szelet recept

hozzászólások (18)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Szelén
Kalcium
Vas

TOP Vitaminok

E A B12 Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
25.8 g

zsír

Összesen:
67.5 g
Telített zsírsav:
29 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
21 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
10 g
Koleszterin:
294 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.6 g
Kalcium:
668 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
97 mg
Foszfor:
712 mg
Kálium:
532 mg
Nátrium:
537 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
47 µg

szénhidrát

Összesen:
165.5 g
Összes cukor:
85 g
Élelmi rost :
6 g

víz

Összesen:
140.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
55 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
320 µg
E vitamin:
10 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
5 µg
C vitamin:
1 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
103.2 g

zsír

Összesen:
270 g
Telített zsírsav:
116 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
85 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
42 g
Koleszterin:
1172 mg

ásványi anyagok

Összesen:
10.2 g
Kalcium:
2670 mg
Vas:
20 mg
Magnézium:
386 mg
Foszfor:
2841 mg
Kálium:
2129 mg
Nátrium:
2146 mg
Cink:
10 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
186 µg

szénhidrát

Összesen:
662 g
Összes cukor:
351 g
Élelmi rost :
22 g

víz

Összesen:
563 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
7 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
221 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
1277 µg
E vitamin:
41 mg
D vitamin:
7 µg
K vitamin:
25 µg
C vitamin:
4 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.2 g

zsír

Összesen:
11 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
48 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
109 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
115 mg
Kálium:
87 mg
Nátrium:
87 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
6 µg

szénhidrát

Összesen:
27 g
Összes cukor:
14 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
22.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
9 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
52 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

FCB
FCB Fri, 2012-10-05 11:04

Sziasztok!
Csak főzött pudingból lehet elkészíteni?
Köszi. Tücsi

mokusmama
mokusmama Sat, 2011-11-19 16:45

Szia,
elkészítettem, de igazad van, a pudingpor, folyósabb, így hogy megsüljön, 80 percig kellett sütni, így a teteje a kelleténél jobban megbarnult, és a puding az aljára süllyedt. Viszont, a tetejéről "leoperáltam" az égett részt, és hihetetlenül fincsi lett! 3 csomag puncs, 3 csomag eper pudingorral helyettesítettem a lisztet, egyébként, ezt a Gertrúd szelet alapötletéből vettem. Egyszó, mint száz, finom lett, de az eredeti recepted, jobb! :))) Hát, ezt is kipróbáltam:))) Ja, én a van.pudingrémbe, mikor megfőtt, teszek bele tejfölt, még mikor meleg a puding, és mikor meghűl, olyan az íze, mint a cukrász krémesé! :))) Köszi:))

mokusmama
mokusmama Sat, 2011-11-19 10:56

Szia,
Én ezt már többször megsütöttem, nagyon finom! Szerinted, ha a tésztájába liszt helyett mondjuk epres, vagy más pudingport használok, az elrontaná? Lehet megpróbálkozom vele:)
Köszi

napsugár77
napsugár77 / napsugár77 Sat, 2011-11-19 14:27

Szia! Hát nem tudom, lisztet nem szoktunk pudinggal helyettesíteni, szerintem csak szétfolyna a tepsibe, vagy egész más állaga lenne, merthogy a pudingpor étkezési keményítőből van. Azt viszont el tudnám képzelni, hogy a finomliszt helyett más - teljeskiőrlésű, zabliszt, stb. - lisztet használni. Bár az már úgy nagyon "reformos" lenne, és szerintem elveszítené a süti egyediségét. De próbálkozni mindig lehet, úgy tanul az ember :)))

bubesz
bubesz Mon, 2011-11-14 16:10

Kipróbáltam és nagyon ízlett! Annyi változtatást csinálok legkozelebb, hogy 3 pudingot fozok meg és 2 tejfölt kenek rá, hogy még jobban csússzon :-)))) Koszi a receptet!!!!

napsugár77
napsugár77 / napsugár77 Mon, 2011-11-14 18:03

Igen, én is azért szeretem ezt a sütit, mert sokat lehet variálni rajta. Lehet, hogy én is kipróbálom a te verziód!
Üdv: Éva

dori24
dori24 Mon, 2011-08-22 09:11

Szia! Minden új süti recept kipróbálása előtt izgulok picit, nehogy a szemetesben landoljon a végeredmény. Pontosan követtem a receptedet, mindenféle módosítás nélkül. Az eredmény TÖKÉLETES lett!!!!!!!! Sütőpapírt sem használtam, hanem ahogy írtad a régi lisztezett+vajazott tepsis módszert, de simán kijött a süti.
Isteni finom és mutatós desszert!!!!! Mondanom sem kell nálunk is hamar elfogyott.
Köszi a receptet!

Nixxi
nixxi / Nixxi Mon, 2011-06-27 17:47

Szia! Megcsináltam én is ezt a nagyon finom, egyszerű süteményt. Mondanom sem kell másnapra alig maradt, ízlett mindenkinek. Köszi a receptet. Üdv. Nixxi

napsugár77
napsugár77 / napsugár77 Wed, 2011-04-13 17:56

Sziasztok!

Nagyon szívesen! Örülök, hogy tetszik a recept! Nálunk is sűrűn kerül az asztalra, mert gyorsan kész van és variálhatóak a pudingok és így az ízek is.

csilona
csilona Tue, 2011-04-12 20:58

Szia! csatlakozom az előttem szólóhoz,nagyon finom,puha és könnyen elkészíthető sütemény.Mind elfogyott!
Köszi a receptet.Üdv. Icu

manócska2010
manócska2010 Fri, 2011-02-04 10:57

Szia! Nagyon finom lett, a család összes tagjának ízlett. Köszönjük a receptet! Üdv Manó

k.v.ildiko
k.v.ildiko Sat, 2011-01-08 19:34

Ma ez készült édességnek. Nagyon finom lett és örültem, hogy nem kellett sokáig pepecselni vele. Egyszerű, de nagyszerű. Köszi a receptet.

napsugár77
napsugár77 / napsugár77 Fri, 2010-07-02 14:37

Szia!
A tepsi mérete kb. 29x37 cm. Ha nagyobba csinálod akkor kicsit laposabb lesz, szerintem lényegtelen. Attól márványos, hogy a pudingot kanállal rászaggatod a tésztára (nem kenni kell). Én addig szoktam sütni, amíg látom, hogy pirul a széle és utána öntöm rá a tejfölt. A tejföl nem marad nyers, de ha kihűlik a süti beteszed a hűtőbe és biztos nem lesz úgy bajotok. Elrontani azzal se tudod, ha hamarabb rakod rá a tejfölt, legfeljebb jobban megsül. Azt nem tudom pontosan megmondani, hogy meddig kell sütni és nem is szeretem ezt a receptekben, mert mindenkinek más a sütője, az enyém sima gáz sütő. De fél óra biztos kell neki. Meg fogod látni ha megsül, mert elválik a tepsitől. Remélem sikerült minden kérdésedre válaszolnom. Ha mégse írjál nyugodtan. Jó sütögetést!
Üdv: Éva

Csilli
Csilli Fri, 2010-07-02 10:11

Szia!
Nagyon gusztusos a süti, de mint kezdőnek lenne egy pár kérdésem. Mekkora tepsit használtál? Illetve mitől lesz ilyen márványos? Úgyis el lehet készíteni, hogy szétterítem a tésztát, a pudingot rákenem és márványozom? A tejfölös részt, akkor kenem rá, amikor már majdnem kész? A Nosalty-n van egy úgy nevezett bounty szelet 2., ha jól emlékszem valami hasonló, mint a tiéd. Már csináltam olyat, de a puding miatt a tűpróba nem lehetséges, gondolom ez is ilyen, ezért kérdezném, hogy mennyi ideig kell sütni? Féltem a másik tortánál is, mert szoptatok és nem akarom, hogy nyers maradjon. Így inkább túl sütöttem, de száraz lett egy kicsit.
Köszi előre is!
Csilli

1359
tojás 5 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 8 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 1 teáskanál
tejföl 450 g
cukor 3 ek
csokoládé 10 dkg