Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulled pork szendvics recept

hozzászólások (25)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Nátrium
Foszfor
Cink

TOP Vitaminok

B1 B12 D B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
45.2 g

zsír

Összesen:
44.2 g
Telített zsírsav:
15 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
19 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
150 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3.7 g
Kalcium:
189 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
74 mg
Foszfor:
504 mg
Kálium:
1067 mg
Nátrium:
1805 mg
Cink:
7 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
70 µg

szénhidrát

Összesen:
63.6 g
Összes cukor:
25 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
313.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
28 mg
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
12 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
115 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
175 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
4 µg
K vitamin:
31 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 12 adag *

fehérje

Összesen:
542.7 g

zsír

Összesen:
529.9 g
Telített zsírsav:
175 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
221 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
65 g
Koleszterin:
1804 mg

ásványi anyagok

Összesen:
43.9 g
Kalcium:
2290 mg
Vas:
60 mg
Magnézium:
902 mg
Foszfor:
6044 mg
Kálium:
12808 mg
Nátrium:
21682 mg
Cink:
78 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
7 mg
Szelén:
843 µg

szénhidrát

Összesen:
763.4 g
Összes cukor:
301 g
Élelmi rost :
36 g

víz

Összesen:
3762.5 g

vitaminok

Összesen:
0.6 g
C vitamin:
354 mg
Tiamin - B1 vitamin:
24 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
10 mg
Niacin - B3 vitamin:
152 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
21 mg
B6 vitamin:
12 mg
Összes folát:
1387 µg
B12 Vitamin:
21 µg
A vitamin (RAE):
2105 µg
E vitamin:
18 mg
D vitamin:
44 µg
K vitamin:
388 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
8.5 g

zsír

Összesen:
8.3 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
28 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
34 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
13 mg
Foszfor:
94 mg
Kálium:
200 mg
Nátrium:
341 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
13 µg

szénhidrát

Összesen:
12 g
Összes cukor:
4 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
59.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
4 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
22 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
32 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
5 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Levendula
Levendula / Levendula Sun, 2018-10-07 09:55

Pulled pork rajongóként két dolgot írnék:

1 - annak, aki el sem készítette - különben nem írna le olyan eszetlenséget, hogy "két kiló húst beletuszkolni 15 zsemlébe" ... szeretem, mikor valaki életében nem főzött, de megmondja a tutit, szóval az ilyennek üzenném, hogy:
a hús összesül. A kisdarab, rántani való karaj is, meg a két-két és fél kiló csontos / csont nélküli lapocka is, pláne több órás sütés során. És nem kell tuszkolni a 15 - vagy több, netán kevesebb, a ki főzött már valaha, az tudja, hogy ez húsfüggő! - zsemlébe, szépen, kényelmesen belerakható.

2. Maga a pulled pork arról nevezetes, hogy nagyon sokáig kell sütni, általában viszonylag alacsony hőfokon. Kell hozzá jó edény - mondjuk egy nagyobb jénai, vagy hasonló - és jó sütő (beállítható hőfokkal akár). És a végeredmény: fantasztikus, szaftos, omlós, fűszeres hús, amit két villával szálaira lehet húzkodni. A menet közben szálló illatok / a végeredmény íze intenzitása attól is függ, hogy mennyire merész a szakács.... nyilván ha már többedszerre készül, akkor lehet valaki bátrabb és erőteljesebben is fűszerezhet. Ezért aztán elsőre (első elkészítéskor) ritkán szoktam egy elkészült ételről megfellebbezhetetlen ítéletet mondani ....

A szakács "felelőssége", hogy aztán ezzel a hússal mit kezd.
Én a lében pácolós-típus vagyok, ezért a fűszerkeverékből, amit az elején kell összeállítani, cukros-sós vízben feloldok egy kisebb mennyiséget és abban pácolom a húst egy éjszakán át. A sütés során, ha kell, ebből a léből IS locsolgatom - de ez a sörös változat is finom.
Az elfogyasztásának nagyon kellemes módja ez a szendvics, biztosan ki fogom próbálni, de a hagyományos módszer az a fehér hagyma és az amerikai káposztasaláta, meg a zsemle - és ettől ez a kiváló szendvics nem sokban különbözik.

Kedves Dacota, a szendvics finom, az ötlet a brokkolival kiváló (ma brokkolis ételt kerestem, úgy kerültem erre az oldalra), egy rajongót máris szereztél!
5*

Pulled pork amerikai módon:
https://www.kevinandamanda.com/perfect-pulled-pork-slow-roasted-seasoned...

Pulled pork magyarul:
https://nagybetuselet.cafeblog.hu/2016/11/25/pulled-pork-de-mi-mar-csak-...

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-08-17 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.08.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

TomikAliz27
KicsiLizi27 / TomikAliz27 Thu, 2017-01-26 15:40

Nem nyerő... ráadásul minden elismerésem aki 15 zsemlébe beletuszkol 2 kiló húst...gyakorlatilag ehetetlen lesz, szanaszét esik stb...
Az íze sem jött be. Ízlések és pofonok...

Nensy
Nensy Sat, 2015-06-13 13:49

Drága Nóra! Ismeretlenül is nagy rajongód vagyok :-). Mindenképpen meg szeretném osztani tapasztalataimat, már csak azért is, mert úgy tűnik eddig én voltam a legbátrabb, és vágtam bele ebbe a nem minden napi étel elkészítésébe. Abszolút ragaszkodtam mindenhez, amit, és ahogyan leírtál. Mindent beszereztem amire szükség volt. Egy helyen csaltam csak, - a hagymát nem voltam hajlandó reszelni, nekem iszonyatosan csípi a szemem ott aprítóval dolgoztam. Első megpróbáltatás ott ért, amikor szembesültem azzal, hogy oké megpiritjuk az oldalakat, de hogy forgassam? Kisebb atlétikai testtartásokkal megoldottam. Hú! Na indulás a sütő. Csodás illatok, már akkor olyan volt az illata, mintha készen lenne. 5 óra kellett, a végeredményhez. Nem volt baj, nagyon élveztem. Viszont itt ért egy ici-pici csalódás. Az elején tapasztalt illatok eltüntek. Őszintén kicsit az íze sem adta vissza az elején pozitív várakozásra okot adó kezdetet. Eltüntek az "illatízek". De persze nem hagytam magam, és elszántan folytattam. A nagy teszt természetesen a másnapi ballagási kerti parti volt. Hát nagyobb ovációra számítottam. Azt hittem ütősebb lesz. Félre értés ne essék. Nagyon finom, izgalmas ízvilág, de nem annyira ahogy elvártam tőle. Mindenkinek izlett, kettőt, másfelet mindenki megevett, (azért csak ennyit, mert egyébként meglepően laktató) de mi arra jutottunk, hogy a hamburgert nem múlja felül. Persze ez volt nálunk. Kiváncsian várom és figyelni fogom a többiek tapasztalatát. Ha még lesz más is ilyen bátor kalandor és belevág :-D.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2014-10-02 09:20

Kedves Nóri,
nagyon tetszik a recept, feltétlenül ki fogom próbálni!
Azt szeretném megkérdezni, miért legyen csontos a lapocka. Itthon nemigen láttam még, persze biztosan be lehet szerezni.
Köszönöm:
Éva

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2014-10-02 17:54

Kedves Éva,
Nem kötelező, csak így jobb az íze. Mivel jó sokáig sül, az összes kis mellékíz számít, a csonté is. :) Rendes hentesnél biztosan lehet találni!
Jó sütgetést!
Üdvözlettel,
Nóra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2014-10-03 10:40

Köszönöm szépen.

Zsoofici
Zsófici / Zsoofici Wed, 2014-08-06 14:25

Hú de jól hangzik :) Ilyet, na jó hasonlót fogok csomagolni az utazáshoz :) Kösziiii!

858
sertéslapocka 2.5 kg
fokhagyma 6 gerezd
vöröshagyma 0.5 kis fej
melaszos nádcukor 2 ek
2 ek
bors 1 tk
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
cayenne bors 2 kk
sertészsír 2 ek
barna sör 7 dl
marha alaplé 2.5 dl
ketchup 300 ml
almaecet 80 ml
nádcukor 5 ek
vöröshagyma 40 g
worcestershire-szósz 1 ek
1 kávéskanál
bors 1 tk
víz 2 dl
brokkoli 1 db
sárgarépa 3 közepes db
görög joghurt 200 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
méz 1.5 ek
citromlé 1 ek
hamburger zsemle 15 db