Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykacomb vörösborban recept

hozzászólások (8)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Cink
Foszfor
Kálium

TOP Vitaminok

B6 B12 B5 B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
32.5 g

zsír

Összesen:
11.2 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
118 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.2 g
Kalcium:
38 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
50 mg
Foszfor:
323 mg
Kálium:
612 mg
Nátrium:
128 mg
Cink:
5 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
44 µg

szénhidrát

Összesen:
3.3 g
Összes cukor:
1 g

víz

Összesen:
228.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
18 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
2 µg
K vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
130.1 g

zsír

Összesen:
44.6 g
Telített zsírsav:
14 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
14 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
12 g
Koleszterin:
471 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4.6 g
Kalcium:
153 mg
Vas:
13 mg
Magnézium:
199 mg
Foszfor:
1290 mg
Kálium:
2448 mg
Nátrium:
511 mg
Cink:
22 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
176 µg

szénhidrát

Összesen:
13.1 g
Összes cukor:
3 g

víz

Összesen:
915.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
21 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
7 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
71 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
7 µg
K vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
10 g

zsír

Összesen:
3.4 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
36 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
12 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
16 mg
Foszfor:
99 mg
Kálium:
188 mg
Nátrium:
40 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
13 µg

szénhidrát

Összesen:
1 g
Összes cukor:
0 g

víz

Összesen:
70.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
5 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
1 µg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tanti
tanti Tue, 2014-07-22 09:16

Talán azért Neked, mert ezt a receptet Te tetted közzé. Vagy más írt a nevedben? Úgy gondoltam, hogy többen is olvassák majd, aztán hátha reagálnak, de ahogy kinéz, nagyon kevés az érdeklődő. Pedig szeretnék választ kapni a kérdésemre. Abban igazad van, hogy az ízlések, meg a pofonok nincsenek egy hullámhosszon. További szép napot.

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2014-07-22 15:16

Mondd, bele tudsz még valamibe kötni? Más írt a nevemben.... kevés az érdeklődő....
Ha tényleg választ szeretnél kapni, akkor nézz és olvass utána, elég nagy a net, ne engem vegzálj.
(Kezdhetnéd mindjárt a magyar szólásokkal és közmondásokkal, hogy megtudd, az ízléseknek és a pofonoknak a hullámhosszhoz semmi közük.)

paradicsomleves
paradicsomleves Tue, 2014-07-22 11:48

Kedves Tanti!
Kívülálló vagyok, de szerintem nem szép ilyen hangon írni valakinek. Valóban oda van írva az első mondatba, hogy Ő így csinálja, mert ŐK így szeretik. Aki másképp, az csinálja úgy.
Lehet, hogy valami front van, és csak nyűgös vagy, ezért ez a kioktató stílus, de hidd el, ez bántó. Kívánom, hogy legyen jobb folytatása napodnak, és továbbra is süss-főz finomakat!
Éva

tanti
tanti Tue, 2014-07-22 07:29

Írja már meg valaki, hogy miért célszerű főzés előtt lebőrözni, kicsontozni a szárnyasokat, amikor azokban vannak a koncertált ízek. Én együtt főzöm sütöm velük az ételt, aztán amikor tálalok, akkor zsírtalanítok és bőrtelenítek. A purintartalom is csökkenthető pl.: a leveseknél le kell önteni az első, felforrt, habos levet, ha szükséges.
Lehet, hogy rosszul csinálom?

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2014-07-22 08:28

Nem tudom, miért szegezed épp nekem ezt a kérdést!?
Elolvastad a receptet? Az első sorban van, hogy mi így szeretjük, bőr nélkül.
És innentől kezdve mi a kérdés???
Senki nem mondta, hogy rosszul csinálod, úgy sütöd-főzöd, ahogy akarod, meg ahogy szeretitek. Én biztosan nem fogok érte szemrehányást tenni, mint ahogy azért se, ha kedvedre változtatsz ízléseteknek megfelelően a recepten. Nem érdemes ízlésekről vitatkozni ugyanis.

345
pulykacomb 80 dkg
szárnyas fűszerkeverék 3 kávéskanál
vörösbor 5 dl