Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Püspökkenyér 2. recept

hozzászólások (28)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Mangán
Foszfor
Kálium

TOP Vitaminok

Folát A D E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
16.9 g

zsír

Összesen:
28.6 g
Telített zsírsav:
9 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
13 g
Koleszterin:
196 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.4 g
Kalcium:
97 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
107 mg
Foszfor:
324 mg
Kálium:
813 mg
Nátrium:
80 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
31 µg

szénhidrát

Összesen:
139.7 g
Összes cukor:
96 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
67.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
64 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
173 µg
E vitamin:
2 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
4 µg
C vitamin:
1 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
67.6 g

zsír

Összesen:
114.5 g
Telített zsírsav:
29 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
23 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
53 g
Koleszterin:
785 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.7 g
Kalcium:
383 mg
Vas:
17 mg
Magnézium:
429 mg
Foszfor:
1290 mg
Kálium:
3249 mg
Nátrium:
315 mg
Cink:
8 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
5 mg
Szelén:
124 µg

szénhidrát

Összesen:
558.7 g
Összes cukor:
387 g
Élelmi rost :
32 g

víz

Összesen:
270 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
8 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
254 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
696 µg
E vitamin:
8 mg
D vitamin:
4 µg
K vitamin:
14 µg
C vitamin:
4 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.5 g

zsír

Összesen:
10.9 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
75 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
36 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
40 mg
Foszfor:
124 mg
Kálium:
309 mg
Nátrium:
29 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
11 µg

szénhidrát

Összesen:
53.3 g
Összes cukor:
36 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
25.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
24 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
67 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

miamas
miamas Sun, 2016-12-04 12:08

Én évek óta ezt a püspökkenyeret sütöm, nagyon megszerettem. A recept alapján arányokat állítottam fel, így nem is használnom már a receptet, fejből tudom!:) 15 dkg liszt+15 dkg cukor=30 dkg, 30 dkg aszalvány és dió, 5 tojás. (A tojások számát 5-re emeltem.) A kisült tésztát olvasztott csokoládéval vonom be. A végeredmény tökéletes!

Diaciciri
Diaciciri Tue, 2014-12-09 19:42

Megsütöttem! Én tettem hozzá egy kis margarint, így eszméletlenül finom lett a tésztája! Én durvára darabolt diót, és darabolt narancsos zselés szaloncukrot tettem bele. A narancs miatt tiszta karácsony íze lett!!! :D

Zoralina0719
Zoralina0719 Sat, 2014-07-12 23:03

Finom süti,de a csokimázzal gondok vannak. Túl sok a 6evőkanál forró víz,mert nagyon folyós lett. Pici tejjel finomabb szerintem (kb. 3ek),és a tűzhelyen melegítve.

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Mon, 2013-10-07 21:57

Elkészítettem ezt a püspökkenyeret nemrégiben, és nagyon finom lett! A darabos belevalókon módosítottam kicsit: összesen 30 dkg-nyi tömegű étcsokidarabka, durvára vágott dió, mogyoró illetve mandula és apróra kockázott birsalmasajt került bele. Mivel a csokit beletettem, mázat nem tettem rá, csak megszórtam porcukorral. Nagyon finom lett!

KisEdi
Edi / KisEdi Fri, 2013-06-28 09:10

Én már kétszer is elkészítettem ezt a sütit, és remekül sikerült! A tésztához szoktam löttyinteni egy pici tejet, ha száraznak találom. Remek recept!

Lamilla
Lamilla / Lamilla Sat, 2013-03-09 23:18

Én már többször is megsütöttem, és szerintem nagyon finom, kipróbáltam folyékony édesítőszerrel is, és nekem úgy is működött :-) Néha teszek bele egy-két evőkanál joghurtot is, és úgy is finom :-)

iliameli
Panini / iliameli Sun, 2013-02-10 09:08

Kedves sütő- főzőtársak!

Higgyétek el, hogy nem hagytam ki semmi összetevőt a receptből!! Péter Jánosné süteményes könyvéből való a recept, tehát nem én találtam ki! Viszont a fotón az általam készített püspökkenyér látható. Többször is megsütöttem, és nekem sikerült. Kicsit szárazabbnak tűnik a tésztája, mint más püspökkenyereké, de a végeredmény egy nagyon finom süti!

Jó sütést kívánok!
Panini

apus112
apus112 Sat, 2013-02-09 18:12

Kedves Grado,inkább süss mákosgilisztát az biztos sikerülni fog...sok sikert!!!

fonicia
fonicia Thu, 2012-08-30 11:45

Kedves Panini! Ismételten megsütöttem( sokadjára) a sütit és elmondhatom hogy isteni!!! Nem értem a többieknek mi lehetett a gond?? Nekem mindig sikerül, és habkönnyű a tésztája. amit éppen itthon találok azt dobálom bele és hamar elkészül! köszönjük a receptet!!!

iliameli
Panini / iliameli Thu, 2012-08-30 12:01

Kedves fonicia!

Örülök, hogy sikerült, hisz szerintem is tökéletes a recept! Én sem tudom, miért nem sikerült a többieknek...
További jó sütögetést kívánok!

Panini

makrela
makrela Thu, 2012-02-16 16:09

Én már többször megsütöttem, igaz keveréskor kicsit száraznak tűnik, de nekem a végeredmény tökéletes lett és mindenkinek nagyon ízlett.

grado
grado Tue, 2011-12-27 16:46

A sok dícséretet olvasva én is megsütöttem és a következő tapasztalatot vontam le. A receptet leíró valószínű kihagyott valamit /feltehetően vaj, vagy egyéb zsiradék, esetleg a tojások számát jelölte meg helytelenül/ mert a végeredmény siralmas lett. Száraz mint a parketta, szinte ehetetlen. Lányok, asszonyok! Mielőtt leírtok egy receptet, vagy dícsérő megjegyzéseket tesztek közzé, ajánlom, tényleg süssétek meg a süteményt!

iliameli
Panini / iliameli Wed, 2011-12-28 08:26

Már megbocsáss grado, de ez a sütemény nálunk már nem először meg volt sütve, és tökéletesre sikerült! Ráadásul Péter Jánosné szakácskönyvéből való a recept, úgyhogy nem magam találtam ki. A fotón is az általam sütött süti látható!!! Sajnálom, ha nem tetszett.

mylka01
mylka01 Sun, 2011-12-25 15:49

sziasztok! nem mertem belefogni-biztos nem kell bele vaj v egyéb zsiradék? Attól tartok tul száraz lesz ezek nélkül. Kösz, ha válaszolnátok! :-)

SDetty
SDetty Sun, 2011-07-31 14:48

Szuper recept, nagyon fincsi a süti! :) Életem első püspökkenyerét ez alapján csináltam pár hete és hibátlan lett, így ma dupla adagot kellett újra sütnöm itthon. :) Én a csokimázat simán margarinnal és Katicával csinálom, úgy is jó lesz. ;) :)
Köszi a receptet még egyszer és bátran próbálja ki mindenki, még az is, aki kezdő, mint én. ;) :)

arnoldbaba
arnoldbaba Tue, 2010-12-28 08:53

Igazán fincsi süti, a családomban nagy sikert aratott! Köszi a receptet!

Cherrycat
Cherrycat Wed, 2010-12-22 17:46

Sziasztok!
Én épp most készítettem el a püspökkenyeret, de raktam bele egy kis mézeskalács fűszerkeveréket. Ajánlom mindenkinek:) Kellemes karácsonyi íze lett tőle.
A tetejére pedig aprított diákcsemegét szórtam, így még látványosabb lett a süti!
Köszi a receptet!
_)

kotkoda-kotkoda
kotkoda-kotkoda Tue, 2010-11-30 23:58

Nagyon szeretjük a püspökkenyeret, karácsonykor elmaradhatatlan. A tésztába diákcsemegét szoktam tenni, apróra vagdalom a nagyobb kesudió, vagy más magokat. Egy kis zselés szaloncukrot is darabolok bele.
Amitől nagyon finom és illatos lesz: mielőtt hozzáfogok az elkészítéséhez, egy narancs héjából szeleteket vágok és apróra vágom, jól megcukrozom és amikor már minden benne van a sütiben, akkor kicsit kinyomkodom a cukortól és utoljára beleteszem.

Murnio
Murnio Mon, 2010-03-29 13:38

:) Annyi volt a gond nálam (lehet hogy bénáztam :P), hogy a kakaópor picit csomós maradt, a forróvíz nem oldotta fel teljesen az alapanyagokat. Azért gondolom, hogy egyszerűbb összefőzni az egészet mert akkor teljesen csomómentes lesz, nekem így jobban szokott sikerülni. M.

villers
villers Tue, 2010-03-30 15:03

Én értettem, és csak vicceltem, mert az írtad: "így kevésbé csomómentes a máz", ami ugye azt jelenti, hogy csomósabb lesz a máz. De nem akartalak megbántani tényleg, csak olyan jópofa volt az elírás :o)))

Murnio
Murnio Mon, 2010-03-29 09:59

Nagyon finom süti :) Köszi a receptet!
A csokimáz esetében szerintem jobb megoldás forró víz helyett, ha tűzhelyen gyorsan összeforraljuk a kakaót, cukrot, vajat és akkor kevésbé csomómentes a máz :)
Szép napot!!

villers
villers Mon, 2010-03-29 13:35

Az miért jó, ha kevésbé "csomómentes" ? Bocs, de nem tudtam kihagyni :)))

837
tojás 4 db
cukor 15 dkg
finomliszt 15 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
mazsola 10 dkg
aszalt sárgabarack 10 dkg
dió 10 dkg
porcukor 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vaj 3 dkg
víz 6 ek