Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karfiol hús nélkül (Rakott karfiol 2.) recept

hozzászólások (39)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Foszfor
Kálium
Kalcium

TOP Vitaminok

C A Folát E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
6.3 g

zsír

Összesen:
41.1 g
Telített zsírsav:
23 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
11 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
138 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3.6 g
Kalcium:
136 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
26 mg
Foszfor:
168 mg
Kálium:
364 mg
Nátrium:
2906 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
14.7 g
Összes cukor:
4 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
134.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
35 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
65 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
15 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
322 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
25.2 g

zsír

Összesen:
164.3 g
Telített zsírsav:
91 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
46 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
14 g
Koleszterin:
551 mg

ásványi anyagok

Összesen:
14.4 g
Kalcium:
542 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
102 mg
Foszfor:
671 mg
Kálium:
1451 mg
Nátrium:
11622 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
39 µg

szénhidrát

Összesen:
59 g
Összes cukor:
17 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
539.3 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
138 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
261 µg
E vitamin:
11 mg
K vitamin:
59 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
1289 µg
D vitamin:
4 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
2 g

zsír

Összesen:
13.2 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
43 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.2 g
Kalcium:
43 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
7 mg
Foszfor:
55 mg
Kálium:
116 mg
Nátrium:
931 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
4.7 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
43.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
11 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
21 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
4 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
103 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

onyxka
onyxka / onyxka Tue, 2017-10-24 16:28

Jelentem, prézli )zsemlemorzsa) hiányában tökéletesen bevethető az apróra tört pirított kukoricapehely is. És tálaláskor egy kis reszelt sajt még jobban feldobja. Finom! Kissé módosítottam: kb 1 kg karfiol, 3 tojás, sok sok tejföl (nem mértem le, de sok :-) ), kis reszelt sajt, 5 dkg kukoricapehely morzsalék, és vajat sem sajnáltam, só, bors és pici paprikapor.

Ibolya 48
Ibolya 48 Sun, 2017-05-21 20:59

Én nem is tudtam , hogy hússal is lehet csinálni . Most egy éve hallottam . Mi otthon mindig így csináltuk.

tringer.tika
tringer.tika Sat, 2014-11-15 08:55

Az én édesanyám ha nem volt otthon hús mindig így csinálta.Nekem ez nem volt újdonság!Ugye milyen finom akkor is ha nincs benne hús????

Bélabácsi
Bélabácsi Sat, 2014-09-27 16:37

Kedves Muci!
A karfiol forrástól számítva 10 perc alatt teljesen puhára főtt, nem félpuhára. Ha 20 percig várok vele, valószínűleg teljesen szétfőtt volna.
Egyébként jó recept.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2014-05-09 12:06

Egyszerűen: isteni!!! :D

Kirani
Kirani Sun, 2013-01-13 18:42

Kedves Muci!

Hálás köszönet a receptért! Tegnap elkészítettem, isteni finom lett! Ahogy írták már, a prézli miatt kicsit olyan, mint a rántott karfiol, amit imádok. Fogyókúra miatt tejfölt és natúr joghurtot fele-fele arányban használtam, így is nagyon finom, bár a diétának adtam is egy nagyot, mert két nagy tányérral ettem a kész karfiolból :-). Életemben talán először fordult elő, hogy nem a húsból, hanem a köretből szedtem másodjára... Köszönöm szépen, sokszor kerül még nálunk az asztalra ez a finomság.

Szép estét és jó főzöcskézést!
Ani

Kat
Kat Sun, 2012-10-21 18:56

Kedves Muci!

Nekem ez a rakott karfiol jelenti az igazi rakott karfiolt, mert anno kislánykoromban az Anyukám is így csinálta. Szerintem a hús nem is hiányzik belőle. Legalábbis nekem. De persze ahány ház, annyi szokás, annyi ízlés. Így van ez jól! :)
További kellemes hosszú hétvégét! Üdv.: Kata

Anita P.
Anita P. / Anita P. Thu, 2012-10-18 16:55

Ez a legjobb rakottkarfiol recept amit valaha kipróbáltam. Imádom a rakottkarfiolt, és ez pontosan olyan lett ahogyan én szeretem <3 Köszönöm a receptet!

Muci
Muci / Muci Fri, 2012-10-19 16:09

Szia Anita P. !
Köszi az elismerést. Nem vagy egyedül a rakott karfiol imádatával, én is nagyon szeretem.
Üdv.: Muci

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Fri, 2012-07-27 11:15

Ilyen jó karfiolt még nem ettem, köszönet a receptért!!!
Tegnap megcsináltam, közben kicsit aggódtam, hogy talán túl egyszerű... de pont így a jó, tényleg.
Amikor elkezdett a morzsás teteje sötétedni, reszeltem rá sajtot... nyamiiiii :)

Muci
Muci / Muci Fri, 2012-07-27 16:36

Szia Szilvi76 !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy bevált a recept és ízlett. Nekem is az egyik kedvencem.
Üdv.: Muci

istria
istria Thu, 2012-06-28 11:12

Karfiol bármikor, bármibe. De ez a recept annyira, de annyira finom, hogy hetente az asztalunkra kerül, tuti!
Ezer köszönet a receptért! :)

Muci
Muci / Muci Thu, 2012-06-28 15:38

Kedves " istria " és Gabóapó " !
Nagyon szívesen, örülök, hogy tetszik a recept. Köszönöm a kedvező visszjelzéseteket.
Üdv.: Muci

huldi
huldi Sat, 2012-04-28 12:08

Elkészítettem, nagyon finom lett...mindenkinek ajánlom.:)

Nelluna
Nelluna Fri, 2012-03-23 15:25

Nagyon-nagyon finom!!! Olyan, mintha tepsis rántott karfiol lenne! Mindenkinek ajánlom! Köszönöm a receptet! :)

Muci
Muci / Muci Sat, 2012-03-24 17:26

Szia Nelluna !
Nagyon szívesen . Örülök, hogy finomnak találtad.
Üdv.: Muci

Dzsulesz
Dzsulesz Sun, 2011-09-11 10:42

Nagyon jó lett!! Köszi a jó receptet! Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, mert megéri! Én még megkentem a két réteg között is a tojásos-tejfölös masszával, és picivel több tejfölt használtam, meg úgy 15 dkg zsemlemorzsát.

Muci
Muci / Muci Tue, 2011-07-05 14:36

Minden kedves hozzászólónak köszönöm a visszajelzést.
Üdv.: Muci

Antraversata
Antraversata Tue, 2011-07-05 09:40

Tényleg nagyon finom!
De tényleg muszály lerben kisütni. :-S
Első alkalommal nem lerben készítettem, és nem ízlet. :D Ma már lerben készítettem el, és a tojást se hagytam ki, mint elsőre. :D

Köszönöm a receptet. ;)

mexike
mexike Tue, 2011-06-14 10:46

Nekem ö a kedvenc ételem. Évek óta eszem és soha nem tudom megunni. Nagyon finom.

Zinacska
Zinacska Wed, 2011-05-25 18:48

Мa megsüttem és nagyon finom lett, izlet az egész családnak. Ajálom mindenkinek köszi a receptet.

Muci
Muci / Muci Tue, 2011-05-24 13:50

Sziasztok " pedyth " és cattyrudolf " !
Köszönöm a kedvező visszajelzést.Az az igazság, hogy ezt az ételt én is nagyon szeretem, alig tudom
visszafogni magam, hogy ne egyek a kelleténél többet belöle.
Üdv.: Muci

pedyth
pedyth Wed, 2011-05-18 11:20

Oly finom, hogy én már szinte havonta készítek magamnak! Laktató, finom, Sajttal valóban jobb!! Szárított parmezánnal pikáns lesz.!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-10-27 21:02

Kedves Muci! Sajnálattal értesítelek, hogy a receptedet- fotóval együtt - egy "kedves" valaki lenyúlta, és beküldte a "Küldd be a recepted" c. kiadvány I. évfolyam 6. számába (megjelent 2010. november.)Az illető 3000 Ft-ot kapott érte. A recept beküldője Széll Heléna. Az újság főszerkesztője Végh László, email: recept@kulddelarecepted.hu.

Szia, Juci

heyzso
heyzso Sat, 2010-08-28 14:58

Anyukám csinált sokszor ilyet, és amikor megláttam, azonnal rákaptam! :)
Mi teszünk bele pirított szalonnakockákat is, meg én személy szerint szórtam sajtot a tetejére. Igazi otthoni ízek, köszi, hogy eszembe juttattad! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-25 19:45

A karfiolt nagyonsok formában lehet elkésziteni.
Én kirántva szeretem /rakottan is finom/.
Vörösbort szoktam hozzá inni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-25 07:15

Jaj,ez nagyon jó lehet! :)

443
karfiol 1 közepes fej
vaj 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
zsemlemorzsa 5 dkg
tejföl 3 dl
tojás 1 db
4 tk