Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott karfiol 2. recept

hozzászólások (9)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Szelén
Mangán
Foszfor

TOP Vitaminok

E Folát B1 C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
31.9 g

zsír

Összesen:
184.2 g
Telített zsírsav:
26 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
84 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
66 g
Koleszterin:
360 mg

ásványi anyagok

Összesen:
6.2 g
Kalcium:
227 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
76 mg
Foszfor:
442 mg
Kálium:
667 mg
Nátrium:
4789 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
75 µg

szénhidrát

Összesen:
117 g
Összes cukor:
7 g
Élelmi rost :
7 g

víz

Összesen:
181.5 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
49 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
203 µg
E vitamin:
71 mg
K vitamin:
30 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
155 µg
D vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
63.8 g

zsír

Összesen:
368.4 g
Telített zsírsav:
52 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
166 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
132 g
Koleszterin:
720 mg

ásványi anyagok

Összesen:
12.4 g
Kalcium:
456 mg
Vas:
13 mg
Magnézium:
152 mg
Foszfor:
883 mg
Kálium:
1334 mg
Nátrium:
9576 mg
Cink:
6 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
149 µg

szénhidrát

Összesen:
234 g
Összes cukor:
14 g
Élelmi rost :
15 g

víz

Összesen:
362.9 g

vitaminok

Összesen:
0.3 g
C vitamin:
98 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
13 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
407 µg
E vitamin:
142 mg
K vitamin:
61 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
310 µg
D vitamin:
4 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.6 g

zsír

Összesen:
26.5 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
12 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
9 g
Koleszterin:
52 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.9 g
Kalcium:
33 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
11 mg
Foszfor:
64 mg
Kálium:
96 mg
Nátrium:
688 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
11 µg

szénhidrát

Összesen:
16.8 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
26.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
7 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
30 µg
E vitamin:
10 mg
K vitamin:
4 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
22 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2016-06-08 09:26

Este készítettem. Vacsorára salátával tökéletes volt!

tetej
Tetej / tetej Sun, 2011-06-19 18:57

visnyoo, Én is ugyan így csinálom,már évtizedek óta.Isteni finom.A családban vannak vegások, vagyis elég sokszor kerül az asztalra.

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Thu, 2010-12-23 19:33

A rántott karfiol az egyik nagy kedvencem, de ha frissen készítem én sem főzöm meg soha. Nyersen lassú tűzön vaj puhára megsül. Ha viszont télire rakom el mélyhűtőbe, akkor kettő percig főzöm, és amikor kihűl sózom, majd bepanírozom és tálcára egymás mellé rakom. Berakom a mélyhűtőbe, és amikor megfagy, bezacskózom, mert utána már nem fagy össze. Télen csak elő kell venni és kisütni, és olyan finom, mintha frissből lenne azonnal készítve. Érdemes kipróbálni, én évek óta ősszel mindig rakok el a téli napokra, hisz akkor már a friss nagyon drága.
Mindenkinek Békés Boldog Ünnepeket kívánok!

berkatag
berkatag Sun, 2010-12-12 22:26

Most kóstoltam meg ismét a saját magam készítette rántott karfiolt,nagyon szeretem. Úgy készítettem,ahogy ide le van irva,fincsi lett.

visnyoo
visnyoo Sun, 2010-12-05 10:26

nagyon szeretjük, évtizedek óta csinálom:-) én csak annyit főzöm, felteszem hideg sós vízbe és a forrástól számítva 2-3 percig. Szintén tartárral, ma is ez készül, mellé egy kis rántott husi, hogy a "fiúk" se maradjanak éhen:-)) meg rántott gomba, rántott sajt.

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Wed, 2010-11-17 10:35

Sziasztok!barátnőmtől tanultam,hogy nem főzöm meg a karfiolt.Az ízlésnek megfelelően sózott zöldség kiválóan panírozható.Szép lassan körbesütve tökéletes állagúra sül:).Jó étvágyat:)

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Sat, 2010-12-04 12:43

Így szinte kizárható a túlfőzés, viszont tényleg lassú sütést igényel. Én még nem mertem kipróbálni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-09-14 11:26

Az este a rántott karfiolodat ettük tartár mártással. Kikenekedtünk, degeszre ettük magunkat.

2236
karfiol 1 kis fej
tojás 4 db
finomliszt 15 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
3 tk
napraforgó olaj 4 dl