Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott karfiol másképp recept

hozzászólások (56)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Szelén
Kálium
Foszfor

TOP Vitaminok

E C Folát K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
10.1 g

zsír

Összesen:
128.6 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
21 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
89 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
37 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
35 mg
Foszfor:
134 mg
Kálium:
439 mg
Nátrium:
38 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
26 µg

szénhidrát

Összesen:
63.2 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
119.4 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
58 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
88 µg
E vitamin:
37 mg
K vitamin:
19 µg
A vitamin (RAE):
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
20.1 g

zsír

Összesen:
257.1 g
Telített zsírsav:
24 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
41 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
179 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.4 g
Kalcium:
76 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
69 mg
Foszfor:
268 mg
Kálium:
879 mg
Nátrium:
75 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
52 µg

szénhidrát

Összesen:
126.4 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
9 g

víz

Összesen:
238.8 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
116 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
176 µg
E vitamin:
73 mg
K vitamin:
37 µg
A vitamin (RAE):
0 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
2 g

zsír

Összesen:
25.6 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
18 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.1 g
Kalcium:
7 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
7 mg
Foszfor:
27 mg
Kálium:
87 mg
Nátrium:
7 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
5 µg

szénhidrát

Összesen:
12.6 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
23.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
12 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
18 µg
E vitamin:
7 mg
K vitamin:
4 µg
A vitamin (RAE):
0 µg

Hozzászólások (56)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2019-07-28 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.07.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2018-10-30 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.10.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2017-01-22 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.01.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

terranova56
terranova56 Sat, 2015-01-17 16:31

Léteznek különféle olajok, most vettem meg 800-ért fél kg kókuszolajat, kiváncsiságból. Az életben többet nem teszem. Biztos van aki megteheti, de 1600-2300 ft közöti olajokban sütni szerintem pazarlás, ha nem eszméletlen sokat keresek. Marad a szellőztetés, ami szinte ingyen van. Vajon mennyi lehet a szőlőmagolaj? Most néztem utána 1200 ft, ja, 250 ml, vagyis kb 5000 ft egy liter, az itt említett 600gr karfiolhoz 1600 forint-nyi olaj kell. Van ember aki megteheti.

Heidi1959
Heidi1959 Sat, 2015-12-05 14:06

Az ilyen olajok ajánlása,mint pl. a szőlőmagolaj szerintem tiszta észjátszás. Viszont a kókuszolajat pont azért próbáltam ki,mert szerintem takarékosabb,mint a napraforgóolaj,mivel többször lehet használni,a napraforgóolajat max 2x. Más dolog,hogy szerintem a kókuszolajnak nagyon undorító íze van....

vica81
vica81 Sat, 2015-01-17 16:44

Van olcsóbb szőlőmagolaj is, amit én veszek, annak 2.100 Ft litere. Mivel nem sütök állandóan és sokat bő olajban, azért elég egy ideig.

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Tue, 2014-09-30 09:24

Kedves Petra!
Remélem nem haragszol, ha ide írok egy másik gyors, egyszerű "karfiolt":
-a karfiolt, rózsáira szedve, sós, vagy ételízesítős vízben megfőzzük
-közben kevés olajon (jó sok) zsemlemorzsát pirítunk, -akkora edényben, amiben majd át tudjuk forgatni, a leszűrt karfiolt
-tehát, a leszűrt, lecsöpögött karfiolt rátesszük a pirított morzsára, óvatosan, de alaposan beleforgatjuk
-a tányérunkon, "sima", vagy, esetleg, fokhagymás, snidlinges, stb., tejföllel meglocsoljuk.

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Tue, 2015-09-15 10:46

Először egy "hétvégi házas" vendégségben kóstoltuk, és ízlett..
-(gyakorlatilag egy "láng" is elég hozzá, -amíg lecsöpög a karfiol, megpirul a prézli, aztán "zutty bele" a főtt karfiol)...
-szerintem, érdemes kipróbálni...

beczecsilla
beczecsilla Tue, 2014-04-29 06:51

Magam is elkészítettem, de nem sütöttem ujjnyi vastag olajban, hanem egy dry-cooker szerű edényben, kevés olajon (már csak azért se, mert este késő volt és nem volt sok olajom). Igaz, hogy így nem lett mindenhol aranybarna, ahhoz jobban szét kellett volna szedjem a rózsákat, de nekem így is nagyon ízlet, nem lett túl kemény, de túl puha se. Fokhagymás tejföllel és házikenyérrel ettem. Köszi a receptet.

MakkMarcsi21
MakkMarcsi21 Wed, 2013-10-30 14:58

Én is kipróbáltam... Sajnos nekünk ez nagyon zsíros, túl olajos étel...Nem vált be. :(

magaduram
magaduram / magaduram Sun, 2013-09-29 22:05

Köszönöm ezt a remek receptet. Rozslángliszttel ráztam össze a zacskóban, sütőben sült, szép aranybarna és ropogós lett. És nagyon finom.

atarkoi
atarkoi Mon, 2014-09-29 20:13

Kedves Magaduram! hogy erted, h sutoben sult? Belisztezted a zacskoban osszerazva es utana? Betetted a sutobe, vagy hogy?
Erdekes, h senki nem figyelt fol erre?:))
Koszi, Andrea

almamag
almamag Sun, 2012-10-07 19:46

Szia Petra!
Hogy ez az ötlet milyen nagyszerű! Ezt miért nem olvastam hamarabb? Egy kicsit előre főztem, de így is sokkal egyszerűbb, nincs annyi tányér, morzsa, tojás.... Sokkal intenzívebb a karfiol íze! Csak a karfiolt és nem a zsíros, olajas panírt eszed. Nagyon tetszik!
Köszönöm- köszönöm!!!
Üdv. Ili

Dudás Lászlóné
Dudás Lászlóné Mon, 2012-09-10 14:11

csak egy kérdésem van elég puha lesz-e ,mert én egy forrásig meg szoktam főzni sós vegetás vízben és rendesen be szoktam panírozni,mint a rántott húst,igy is olyan finom lesz-e ?

Hobbigilda
Hobbigilda Mon, 2012-03-19 16:41

A rázogatós ötlet nagyszerű, jelentősen meggyorsította a folyamatot. Finom lett, viszont nem lett ilyen szép mint a tied....nyugtass meg, hogy csak azért, mert teljes kiőrlésű lisztet használtam! Ja, bepróbálkoztam brokkolival is, ő viszont nagyon kevés lisztet viselt el magán, ezért inkább csak olyan sült (olajos) brokkoli lett belőle. Amúgy köszi, jó az ötlet! :)

napka
napka Mon, 2011-02-28 16:59

A rázogatáshoz:én egy nagyobb nylon zacskóban szoktam lisztezni a gombát, karfiolt stb.A zacskóba teszem a lisztet, összecsavarom a száját úgy, hogy levegő maradjon benne (labda-szerűre) összerázom és kész .

berkatag
berkatag Sun, 2010-12-12 22:45

Én megpróbáltam úgy, hogy bors nélkül és mikor már félig megfőttek a karfiolok vegetás vízben. A tojásom elfogyott és még volt 3 karfiolrózsa, gondoltam azokat akkor csak lisztbe forgatom,de az eredeti rántott karfiol, a tojásba mártott jobban ízlett. Következőkor viszont megpróbálom pontosan úgy, ahogy ebben a receptben van leírva.

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2010-11-29 15:54

teljes kiőrlésű rozsliszttel csináltam, alkalmazva az összerázós módszert (óriási hála érte). zöldséges barna rizzsel és majonézzel ettem.
ez lett a kedvenc karfiol-receptem - nem utolsó sorban az egyszerűsége miatt. (sajna, a srácok miatt magamnak sokszor külön kell főzni, ha vmi húsmentesre vágyom)

egy szó mint száz: nagyon köszönöm!

zsuzsi965
zsuzsi965 Fri, 2010-11-19 17:33

Bocsika, de ez NEM RÁNTOTT! Sült karfiol és kész, attól még jó is lehet. A húst is kisütheted lisztbe mártva, de akkor ne nevezd rántottnak.

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Wed, 2010-11-17 10:40

Sziasztok!Ez nagyon tetszik.Kipróbálom.Csak, hogy ne legyen még ennyire se macerás(lol),nagyobbacska műanyagdobozba fogom tenni a lisztet és bele egyszerre több karfiolrózsát.Kicsit összerázom,megforgatom és kész is süthetem:))barátnőmmel már régóta nem főzzük elő a karfiolt.Tényleg finom!!!

Rose
Rose / Rose Mon, 2010-09-27 13:56

Köszönöm a receptet, nekem nagyon olajos/zsíros ez az étel, bevallom, én nem tudtam belőle sokat enni. A párom viszont megette az egészet, neki nagyon-nagyon ízlett, úgyhogy innentől kezdve ez egy tök jó recept!

MakkMarcsi21
MakkMarcsi21 Wed, 2013-10-30 15:00

Igen, én is így jártam. Elfogyott, de nem ízlett a zsírtartalma miatt senkinek.:(

petra
Petra / petra Sat, 2010-05-29 20:56

tucsike,
nem marad kemény! persze ne óriás karfiolrózsákat készíts, szedd apróbb darabokra:-)

1430
karfiol 600 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
finomliszt 15 dkg
szőlőmagolaj 3 dl