Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répás - almás muffin recept

hozzászólások (25)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Szelén
Kalcium
Vas

TOP Vitaminok

A Folát D B5

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
12.7 g

zsír

Összesen:
43.5 g
Telített zsírsav:
23 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
11 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
207 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.8 g
Kalcium:
327 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
75 mg
Foszfor:
526 mg
Kálium:
494 mg
Nátrium:
377 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
30 µg

szénhidrát

Összesen:
113.8 g
Összes cukor:
66 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
93.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
42 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
8 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
468 µg
D vitamin:
1 µg
C vitamin:
3 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
51 g

zsír

Összesen:
174 g
Telített zsírsav:
94 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
46 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
22 g
Koleszterin:
828 mg

ásványi anyagok

Összesen:
7.2 g
Kalcium:
1309 mg
Vas:
16 mg
Magnézium:
298 mg
Foszfor:
2097 mg
Kálium:
1975 mg
Nátrium:
1505 mg
Cink:
6 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
120 µg

szénhidrát

Összesen:
455.3 g
Összes cukor:
269 g
Élelmi rost :
21 g

víz

Összesen:
375.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
174 µg
E vitamin:
9 mg
K vitamin:
35 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
1871 µg
D vitamin:
5 µg
C vitamin:
13 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.6 g

zsír

Összesen:
15.5 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
74 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
117 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
27 mg
Foszfor:
188 mg
Kálium:
176 mg
Nátrium:
133 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
40.7 g
Összes cukor:
23 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
33.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
15 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
3 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
166 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
1 mg

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chef Guevara
Chef Guevara Sat, 2017-02-04 19:26

még egy: lehet kipróbálom céklával is: alma-répa-cékla
nyers salátában ez a trió bevált, itt is működnie kell, bár belátom, h ez azért már feltételez némi kóstolási bátorságot (nem tőlem ;))

Chef Guevara
Chef Guevara Sat, 2017-02-04 19:24

hello,
jelentem kipróbálva 40% teljeskiörésű liszttel, szépen működik.
Egyéb változtatás: egy kanál cukor és édesítővel (kóstolás), dió nem volt benne és 160 fok + légkeverés volt, mivel az mindig szépen "növeszt". Légiesen könnyű lett és nagyon finom.
További előnye a receptnek, hogy bár minden másban egy Benke Ramsey vagyok :))), de sütit nem szoktam csinálni, még így is megugorható szerintem bárkinek.

szzh01
szzh01 Sat, 2017-02-04 15:54

Nagyon jó recept, köszönet érte! Szombati ebéd 2. fogásaként leves utánra készítettem el.
A család férfi tagja eléggé húzták a szájukat készítés közben, amikor meglátták a nyers tésztában található alma és répa darabkákat (ráadásul én is nagy lyukú reszelőn reszeltem), de sütés után belátták, hogy finom, és hogy tényleg nem érződik rajta a répa.
A cukorból én csak 15 dkg-ot tettem, felét kókuszvirágcukorral egészítettem ki, a vaj 50%-a nálam kókuszolaj volt (és bőven elég volt 10 dkg), a sütőpor fele szódabikarbóna lett. Legközelebb fahéjból legalább 1,5x-es mennyiséget teszek bele, még pikánsabbá tenné, alig érződött a fahéj jelenléte a tésztában - mondjuk nagy fahéjkedvelő vagyok, így lehet, már egy kicsit immunis a kevésre. A vanilincukor nálam is kimaradt, szerintem nem hiányzott belőle.
El tudnék képzelni a muffin közepébe vagy a tetejére valamilyen könnyű citromos krémet a csoki helyett.
Ja, és gluténmentes Schar lisztkeverékből készítettem, nagyon könnyű, laza lett a tészta.

nita04
nita04 Mon, 2014-04-14 15:39

Nagy kedvencünk ez a muffin, de én kicsit "megreformáltam" és kizárólag teljes kiőrlésű lisztből (tönköly és rozs fele-fele) és 11 dkg xilittel csinálom, a vaníliás cukrot pedig kihagyom belőle.
Úgy is tökéletes és még egészséges is! :-)

jkerekes8
jkerekes8 / jkerekes8 Sun, 2012-11-11 18:23

Nagyon jó recept, köszönet érte, én is az előttem szólóhoz hasonlóan, fele-fele arányban tettem bele a sima illetve tönkölylisztet és csak 10 deka cukrot, és bőven elég volt az édessége így is. Nagyon finom, bátran süssétek, nem bánjátok meg! Lehet a liszt egy kis részét zabkorpával vagy apró szemű zabpehellyel is helyettesíteni, próbáltam úgy is, még egészségesebb, és az állaga is jó!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Sun, 2012-11-11 19:49

Szia! Én is ki fogom próbálni ezekben a verziókban is. A cukormennyiség nekem is mindig nagy fájdalmam, a legtöbb sütibe tényleg szükségtelen az előírt mennyiség. Nagyon köszi, és további jó sütést!
Zsuzsa

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Sun, 2012-03-25 09:10

Kedves Tuvia!
Ez valóban a legjobb répás muffin recept! Megsütöttem, fele tönköly-fele sima liszttel, és csak 10 dkg nádcukorral (mi nem vagyunk nagyon édesszájúak, csak emiatt csökkentettem). Puha, omlós, nem száraz, finom,mindenkinek ízlik ...a lényeg, hogy innentől ragaszkodom a receptedhez, és csak ezt fogom készíteni. Köszi a receptet! Üdv:Eszti

timke1979
timke1979 Fri, 2012-03-16 16:54

Szia Tuvia!
Ma keszitettem el ezt a muffint, teljeskiorlesu liszttel es edesitoszerrel probalkoztam. Nem lett rossz, bar nem puffadt meg a teszta sules kozben, csak egy kicsit. Az illata viszont isteni volt, a dio nagyon illik bele es a repa egyaltalan nem erzodik. Egyebkent nekem izlik, kivancsi leszek hogy a paromnak is fog-e izleni. Koszonom a receptet. :)

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Fri, 2012-03-16 17:48

Szia!
Én még csak sima liszttel készítettem. Próbálkoztam már teljes kiőrlésűvel, de sosem jön össze igazán. A fehér lisztes verzió biztos, hogy nagyra nő. Lehet, kicsit keverned kellene. (Persze csak ha nem egészségügyi okokból készíted így.) Örülök, hogy írtál. További jó sütögetést.
Zsuzsa

timke1979
timke1979 Sat, 2012-03-17 16:39

Szia! Probaltam egy egeszsegesebb valtozatot osszehozni. Paromnak is izlett, mara az osszes elfogyott :) pedig 20 kis muffin lett belole es ketten ettuk. :))

neni
neni Fri, 2012-01-06 16:06

Szia Tuvia!
Holnap ebéd után ez lesz a desszert! Nagyon jónak tűnik a hozzávalókból és ahogy a hozzászólásokból is olvasom. Majd megírom, hogy nekünk hogy ízlett.

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Fri, 2012-01-06 18:58

Kedves neni!

Nagyon örülök, hogy megláttad a fantáziát a sütikémben :) Mi már sokszor készítettük, és mindenki nagyon szereti. Jó étvágyat hozzá!

Zsuzsa

neni
neni Sun, 2012-01-08 18:39

Heló Zsuzsa!

Megsütöttem! Nagyon ízlett a családom minden tagjának. Azt hiszem még sokszor meg fogom sütni.
Köszi
Üdv.
Éva

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Sun, 2012-01-08 18:46

De örülök! :) Kis egyszerű, de finom süti. Ha ízlett, sütőtökkel is próbáljátok ki! :)

Krisznyuszi
Krisznyuszi Mon, 2011-12-19 14:40

Szia!
Nagyon-nagyon finom lett a muffin. Kicsit megijedtem, hogy nagyon érződni fog benne a répa, mert a nagy lyukú reszelőn reszeltem le, de teljesen homogén lett az egész.

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Mon, 2011-12-19 14:49

Én is a nagy lyukún szoktam, és először vártam, hogy mennyire lesz répa íze (mondjuk én nem bánnám) ;), de tényleg nincs neki. Nagyon örülök, hogy ízlett! Boldog ünnepet, sok sütkérezést! ;)

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Tue, 2011-11-22 14:24

Nagyon örülök, Katamolly! Én is összedobtam már jó párszor, sőt ajándékba is vittem a szüleimnek, és magam is meglepődtem, hogy milyen gyorsan elkapkodták :) További jó sütögetést! Köszönöm, hogy megírtad a tapasztalatod. :)

katamolly
katamolly Tue, 2011-11-22 14:19

Kedves Tuvia! Ma megcsináltam ezt a muffint, nagyon-nagyon finom lett! Ez lesz a kisfiaim uzsonnája. Először gondolkodtam, kihagyjam-e teljesen belőle a diót, mert a kisebbik fiacskám 16 hónapos, de úgy döntöttem, félreteszek belőle neki egy rész tésztát, a többibe pedig beletettem a diót is. És milyen jól tettem! A diótól lett igazán "kerek" az íze. Köszönöm a receptet, biztosan sokszor megcsinálom majd.

884
finomliszt 20 dkg
nádcukor 18 dkg
vaj 13 dkg
sárgarépa 10 dkg
alma 1 kis db
fahéj 1 kk
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
sütőpor 1 csomag
dió 1 marék
mazsola 1 marék
1 csipet
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál