Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos karfiol ropogós recept

hozzászólások (12)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kalcium
Kálium

TOP Vitaminok

K E Folát C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
22 g

zsír

Összesen:
55.2 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
24 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
16 g
Koleszterin:
121 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.9 g
Kalcium:
311 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
65 mg
Foszfor:
321 mg
Kálium:
634 mg
Nátrium:
564 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
37 µg

szénhidrát

Összesen:
75.7 g
Összes cukor:
4 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
141.6 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
56 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
143 µg
E vitamin:
17 mg
K vitamin:
203 µg
A vitamin (RAE):
165 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
87.9 g

zsír

Összesen:
220.8 g
Telített zsírsav:
44 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
94 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
70 g
Koleszterin:
483 mg

ásványi anyagok

Összesen:
7.6 g
Kalcium:
1235 mg
Vas:
19 mg
Magnézium:
255 mg
Foszfor:
1279 mg
Kálium:
2541 mg
Nátrium:
2256 mg
Cink:
9 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
148 µg

szénhidrát

Összesen:
302.7 g
Összes cukor:
19 g
Élelmi rost :
23 g

víz

Összesen:
566.3 g

vitaminok

Összesen:
0.3 g
C vitamin:
225 mg
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
19 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
568 µg
E vitamin:
71 mg
K vitamin:
808 µg
A vitamin (RAE):
659 µg
B12 Vitamin:
4 µg
D vitamin:
3 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.2 g

zsír

Összesen:
13.2 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
28 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
74 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
76 mg
Kálium:
152 mg
Nátrium:
135 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
18.1 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
33.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
14 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
34 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
49 µg
A vitamin (RAE):
39 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyevocska
Gyevocska / Gyevocska Fri, 2013-11-01 14:57

Nagyon finom :) A liszt miatt nem kell aggódni, elég annyit hozzá tenni, hogy tűrhető állagú legyen, aztán vizes kanállal adagolni a zsemlemorzsába. Szépen formázható. Tényleg nagyon ízletes, gratulálok a recepthez :)Gyakran el fogom készíteni.

Bejus86
Bejus86 Thu, 2011-11-10 15:14

Segítsen rajtam valaki!
Mennyi lisztet vesz fel a massza? Csak úgy nagyjából? Mennyi lisztet "normális" beletenni?
Amikor először csináltam, lisztezés közben azt mondtam, hogy többet nem csinálok ilyet. De valahogy kisütöttem, és ízre isteni volt, úgyhogy ma megint belevágtam.
De én valamit vagy nagyon elrontok, vagy normális, hogy ilyen rengeteg liszt után is csak ragadok belefele?
Én csak szórom, szórom bele a lisztet, egyre jobban ragad az egész, de formázni képtelenség...
Végül ma is csak kanállal szaggattam bele valahogy az olajba, de valahogy nem az igazi! Ez a mai adagom már nem is lett olyan finom, mint a múltkori, ebből nagyon kiérződik a liszt... Tehát ma is elhangzott, hogy soha többet!
De mivel imádom a karfiolt, mégsem szeretném még feladni, csak azt nem tudom mit rontok el...????

Ollocska
Ollocska / Ollocska Fri, 2013-11-15 09:25

Furcsa, hogy ezt a hsz-t nemreg irtad, mert ilyen akkor szokott elofordulni krumplival kevert tesztaknal, amikor a krumpli meg tul vizes, szoval inkabb tavasszal. Talan lehet, hogy nem hutotted ki a krumplit teljesen? Probald ki ugy, hogy hutohidegre hutod lisztezes elott, ugy nem vesz fel annyit (remelhetoleg).

marcipann
marcipann / marcipann Sat, 2011-09-17 12:16

Tegnap megcsináltam. Nagyon fincsi lett. Maradt belőle kettő mára és másnaposan is nagyon jó, nem szívta meg m agát olajjal. Szuper. Máskor is meg fogok csinálni. Köszi a receptet

ani18x
Egészségesanyuci / ani18x Wed, 2011-07-20 19:02

Isteni volt! A párom is evett belőle, ami nála nagy szám, mivel nem eszi meg a karfiolt!Fűszeres tejföllel ettük, mind elfogyott! Köszönet!

varikriszti
varikriszti Wed, 2011-06-01 09:05

Kedves bokibo!Tegnap elkészítettem a családnak és nagyon ízlett nekik,bár egy kicsit elsóztam.Sajt mártást készítettem hozzá. A 6 éves gyerekeim nem győzték enni.Egyébként szeretjük a karfiolt így van még egy módja,hogy el tudjam készíteni a családomnak.Kibróbálom, majd más zöldséggel is.Köszi a receptet.Üdv.:Kriszta

bokibo
bokibo / bokibo Wed, 2011-06-01 12:14

Kedves Varikriszti! Örülök, hogy ízlett:) Mi majonézzel szoktuk enni, de jó ötlet a sajtmártás! Üdv: Kriszti

szneki
Szneki / szneki Sat, 2011-05-28 17:17

Kedves Bokibo!
micsoda csíny a ffiak átverésére,nagyon tetszett a storyd,zseniális,és a recept is klassz,mentem,én imádom a karfiolt!
Üdv.:Zsuzsi

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-05-28 07:49

Kedves Bokibo ! Gratula az első receptedhez ! Elsőnek teszem a receptkönyvembe. hi-hi Nagyon tetszik. Üdvözöllek közöttünk:)) Üdv Edit

885
karfiol 1 közepes fej
burgonya 2 közepes db
petrezselyem 1 csokor
sajt 10 dkg
tojás 2 db
finomliszt 15 dkg
zsemlemorzsa 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl