Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-kolbászos karaj recept

hozzászólások (2)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Nátrium
Kalcium

TOP Vitaminok

E B6 B12 B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
37.2 g

zsír

Összesen:
176 g
Telített zsírsav:
32 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
72 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
53 g
Koleszterin:
115 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2 g
Kalcium:
331 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
32 mg
Foszfor:
360 mg
Kálium:
366 mg
Nátrium:
873 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
29 µg

szénhidrát

Összesen:
0.5 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
81.2 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
160 µg
E vitamin:
58 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
9 µg
C vitamin:
0 mg
Összes folát:
9 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
223.2 g

zsír

Összesen:
1056.3 g
Telített zsírsav:
202 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
430 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
314 g
Koleszterin:
689 mg

ásványi anyagok

Összesen:
11.8 g
Kalcium:
1985 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
192 mg
Foszfor:
2160 mg
Kálium:
2198 mg
Nátrium:
5237 mg
Cink:
17 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
177 µg

szénhidrát

Összesen:
2.7 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
487.1 g

vitaminok

Összesen:
0.4 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
28 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
4 mg
B12 Vitamin:
8 µg
A vitamin (RAE):
955 µg
E vitamin:
351 mg
D vitamin:
5 µg
K vitamin:
53 µg
C vitamin:
0 mg
Összes folát:
54 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
12.1 g

zsír

Összesen:
57.1 g
Telített zsírsav:
11 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
24 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
17 g
Koleszterin:
37 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
107 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
10 mg
Foszfor:
116 mg
Kálium:
119 mg
Nátrium:
284 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
0.1 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
26.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
52 µg
E vitamin:
19 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
2 µg
C vitamin:
0 mg
Összes folát:
3 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagymamareceptjei
Nagymama receptjei / nagymamareceptjei Thu, 2014-04-03 17:18

Szia Napsugár!
Természetesen nem kötelező :)
Én azért szoktam a húsokat (kivéve a csirkét, pulykát és halat) bepácolni, mert attól omlósabb és puhább lesz az állaguk és ahogy megfigyeltem, kevesebb a sütési idejük is. Egy kedves balatonfenyvesi ismerős (aki már évek óta sütödét üzemeltet a parton) mondta nekem, hogy próbáljam ki, hogy nem csak 1-2 órát/napot pácolok, hanem minimum egy hetet, sőt, ő van, hogy egy hónapig is szokta.
A pácot egyébként itt nem 2 ek. olaj és fűszerek keverékének kell elképzelni, amivel a hús be van dörzsölve... Én úgy szoktam, hogy egy nagy tál aljára 2 ujjnyi olajat teszek, majd bele a hús, amit borssal és fokhagyma granulátummal fűszerezek, majd megint olaj, hús, fűszer, a végén pedig még 2 ujjnyi olaj zárórétegnek. Az olaj miatt nem jut oxigén a húshoz, így az nem romlik meg, de átveszi a fűszerek aromáját. Még néhány szem egész borókabogyót is teszek hozzá, sót viszont nem (azt majd csak az elkészítésnél).

1717
sertés rövidkaraj 50 dkg
napraforgó olaj 10 dl
fokhagymapor 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csípős kolbász 20 dkg
trappista sajt 30 dkg