Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos sertéskaraj recept

hozzászólások (27)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kalcium
Kálium

TOP Vitaminok

B1 B12 B6 B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
56 g

zsír

Összesen:
46.5 g
Telített zsírsav:
18 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
16 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
282 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.3 g
Kalcium:
370 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
62 mg
Foszfor:
661 mg
Kálium:
819 mg
Nátrium:
380 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
65 µg

szénhidrát

Összesen:
1.1 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
181.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
11 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
222 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
1 µg
Összes folát:
20 µg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 3 adag *

fehérje

Összesen:
168.1 g

zsír

Összesen:
139.4 g
Telített zsírsav:
56 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
44 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
10 g
Koleszterin:
846 mg

ásványi anyagok

Összesen:
6.9 g
Kalcium:
1109 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
187 mg
Foszfor:
1983 mg
Kálium:
2459 mg
Nátrium:
1141 mg
Cink:
14 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
194 µg

szénhidrát

Összesen:
3.3 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
544.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
3 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
33 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
4 mg
B12 Vitamin:
5 µg
A vitamin (RAE):
667 µg
E vitamin:
2 mg
D vitamin:
6 µg
Összes folát:
60 µg
K vitamin:
5 µg
C vitamin:
1 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
19.5 g

zsír

Összesen:
16.2 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
98 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
129 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
22 mg
Foszfor:
231 mg
Kálium:
287 mg
Nátrium:
133 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
22 µg

szénhidrát

Összesen:
0.4 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
63.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
77 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
Összes folát:
6 µg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Mon, 2017-07-03 14:38

Jaj de jó recept! Következő alkalommal vörös chedárral is csinálok. Szuper. Köszi.

Jucmok
Jucmok Tue, 2017-03-28 12:51

A recept egyszerű és nagyszerű, köszönet érte! :) Máskor is el fogom készíteni, az már biztos, ízlett a családnak. :)

Keti27
Keti27 / Keti27 Mon, 2015-07-06 12:02

Megcsináltam, nagyon finom (én paradicsomkarikát és egy kis hagymát is tettem a húsra), de nekünk egy picit száraz, úgyhogy legközelebb tarjával készítem! köszi a receptet

witch
witch / witch Thu, 2015-06-04 17:20

Ez nagyon finom lett, koszonom! Az az egy tojassargaja a titka, hogy ne olvadjon le a husrol az osszes sajt es most mar en is tudom. :o)
udv:witch

Jencikém
Jencikém Mon, 2011-12-26 14:33

Ma elkészítettem ebédre, nagy sikere volt, mindenkinek nagyon ízlett! Egyszerű és finom! Köszi a szuper receptet!

norim
norim Sun, 2010-12-26 17:26

Kedves Strawberry! Csak azt szeretném tudni, hogy sütéskor le kell-e fóliázni a tepsit. Köszi. Üdv. Nóri

norim
norim Sun, 2010-12-26 18:30

Juci! Nagyon köszönöm a gyors választ, most fogom elkészíteni vacsorára. Üdv. Nóri

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-08-20 22:23

Szia strawberry!Igen, és a pörkölt is ha fel lett rakva, el volt magába, tudtam a karajjal foglalkozni, és aztán csak vártuk az eredményeket kaja ügyben és dumcsiztunk,együtt a család.Jó volt.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-08-20 20:14

Kedves strawberry!Meglett a zsíros alapon készült bográcsos csirkepörkölt,istenien sikerült,teljesen más, mint a lábasban!!!Megcsináltam a Te húsodat is, ment még most vacsorára is, hát tiszta tobzódás volt, mit mondjak!!Mindkettő ízlett, majd ha lesz még jó idő , bográcsozunk, ha nem akkor jövőre, majd újra.A sajtos sertéskaraj recepted viszont ősz-tél-tavasz is ismételhető, és meg is fogom csinálni, nagy sikere volt neki, újdonság is volt, úgyhogy be lehet venni a repertoáromba, ez volt a családom és a saját véleményem is.Köszi szépen!!!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-08-19 15:57

Kedves strawberry!Én is mangalicát szoktam, de a két barátnőm hízlalja őket, és azoktól szoktunk venni disznóságokat és zsírt is.(húst, levescsontot,hurkát,kolbászt,stb.,..)Abba a húsba megbízok.Spar, Auchan, Cora nálunk nincs.Viszont csirkepörkölt zsíros alapon bográcsban, na az lesz holnap, meg még a te sajtos sertéskarajod,ma vettem ki a fagyóból, gyönyörű, holnapra kienged,június eleji vágás, 110 kg.os malac volt,mangalica persze, is, mert a nélkül a kisfiam nem létezik!!!!!Meg a vöröshagymás burgonya mézes rásütéssel, azt is itt találtam, és meg kell csinálnom, mert istenien nézett ki, és fincsi lehet.Szóval, jó hétvégi főzőcskézést Neked is!!!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-08-18 20:17

Szia! Hát eléggé necces a dolog, de nem mindig sikerül, finom, igazi házi zsírt beszereznem, akkor kénytelen vagyok az étolajat használni, de az igazság az, hogy a pörkölt is csak házi zsírral a jó ,ez van.Tudomásul kell venni, hogy vannak ételek, amikhez a zsír való, teljesen más az íze olajjal, ebben igazad van , egy a véleményünk.Sőt,a tojásleves kevés rántásos alapjába is azt teszek,valaki, most felkiállt, de hát , ki hogy tanulta, vagy ette, látta.Sorolhatnám még a recepteket, mert van, amit nem lehet pótolni olajjal, csak ha itt leírogatja az ember, a bio szakértők és egészségesen étkezők, kiakadnak.Éva-Anyóca

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-08-18 21:39

Az engem nem különösebben érdekel.:) Valamibe zsír kell és punktum. Én épp a minap vettem 1 doboz házi libazsírt (Auchanban) kézműves magyar termék,meg is látszik rajta..isteni..na meg az árán is,1600 volt,950 gramm,de ha figyelembe veszem,mennyi (amúgy méregdrága)hízott libahájat kellene vennem ennyi zsír kisütéséhez,plusz a macera,akkor nem is drága:) Sertészsírból mangalicát szoktam.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-08-18 19:30

Kedves strawberry!Nagyon szépen köszönöm ezt a klassz receptet!Végre valaki, aki bátran használja a borsot,(fűszer), és a zsírt is.Én is sokszor olajjal főzök, de ha láttad a káposztás burgonyagombócom receptjét, abba zsír kell, a tészta részébe, olajjal elképzelhetetlen és nem is lehet elkészíteni és más is az íze!!Annyi étel van, ami csak zsírral készíthető el, persze ahogy írtad, ésszel és mértékkel.Köszi,receptkönyvben van!Éva-Anyóca

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-08-18 14:29

Szia Sergio, azért írtam, hogy zsír, mert ez egy amolyan jófajta hagyományos recept. Nem kel félni a zsírtól, manapság olyan divatos az egészség jegyében olajjal és margarinnal főzni, pedig a közhiedelemmel ellentétben a zsír (nyilván mértékkel) nem egészségtelen. Én nem ajánlom a vajat, legalábbis ehhez a recepthez nem, remélem, azért nincs harag. Üdv, Juci.

658
sertés rövidkaraj 60 dkg
trappista sajt 15 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mangalica zsír 2 ek