Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarack lekvár 2. recept

hozzászólások (10)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Foszfor
Vas
Magnézium

TOP Vitaminok

C A E Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
6.5 g

zsír

Összesen:
1.8 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.4 g
Kalcium:
61 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
47 mg
Foszfor:
107 mg
Kálium:
1207 mg
Nátrium:
6 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
176.7 g
Összes cukor:
168 g
Élelmi rost :
9 g

víz

Összesen:
401.6 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
47 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
42 µg
A vitamin (RAE):
446 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
15 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 12 adag *

fehérje

Összesen:
78.1 g

zsír

Összesen:
21.8 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
9 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g

ásványi anyagok

Összesen:
17.2 g
Kalcium:
740 mg
Vas:
23 mg
Magnézium:
558 mg
Foszfor:
1283 mg
Kálium:
14482 mg
Nátrium:
71 mg
Cink:
11 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
15 µg

szénhidrát

Összesen:
2120.2 g
Összes cukor:
2013 g
Élelmi rost :
112 g

víz

Összesen:
4818.6 g

vitaminok

Összesen:
0.7 g
C vitamin:
558 mg
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
33 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
13 mg
B6 vitamin:
3 mg
Összes folát:
502 µg
A vitamin (RAE):
5357 µg
E vitamin:
50 mg
K vitamin:
184 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1 g

zsír

Összesen:
0.3 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
10 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
7 mg
Foszfor:
17 mg
Kálium:
193 mg
Nátrium:
1 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
28.3 g
Összes cukor:
27 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
64.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
7 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
7 µg
A vitamin (RAE):
71 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
2 µg

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Egyetlen Rózsa
Egyetlen Rózsa Mon, 2019-10-14 19:57

Ha fejre állítod az üveget a forró lekvárral, akkor nem kell bele szalicil. Mindig úgy teszem el és nem romlik meg. Felbontás után hűtőben kell tartani. Kis üvegekben rakom, hogy viszonylag gyorsan elfogyjon el.

töröttláb
töröttláb Thu, 2013-07-18 12:16

Szia Klári! Köszönöm , a receptet! Valójában nekem meg volt csak költözés során elkallódott, s a cukor mennyiségére nem emlékeztem! De már száraz dunsztban csücsülnek! Üdv: Töröttláb ui: bár nem könnyű gipszben ülve lekvárt főzni, de a látványa önmagáért beszél! Köszönöm!

any83
any83 Thu, 2012-07-12 22:40

Szia! A te recepted volt a legszimpatikusabb, úgyhogy ezt főztem meg, és nem csalódtam! Köszönöm!

galiné jutka
galiné jutka Wed, 2011-07-27 10:51

Klárikám! Mot raktam aszáraz dunsztba a lekvárt,isteni finom.
jó sürü, szép világos. Egyszóval tökéletes. Én a tatósitó szert a celofánra tettem és ugy rá a pupakot 3percre fejre állitottam a vákum miatt. és azután a dunsztba, Reméle igy is jó lesz., mert én eddig csak zselésitővel csináltam.De igy sokkal finomabb.köszönöm.

tetej
Tetej / tetej Sun, 2011-07-24 11:44

Kedves Klári. Ma megcsináltam másfélszeresen.Csak annyit változtattam rajta,hogy le turmixoltam. A megtöltött üveg tetejére tettem egy kevés szalicilt,de az üveget nem fordítottam fel. Nem akartam hogy össze keveredjen a lekvárral.Nagyon köszönöm. További szép napot. ui: A fazekat pedig kitörölgettük kenyérrel.

László Lászlóné
László Lászlóné Thu, 2011-07-21 21:30

Sziasztok.A lekváromat most így készítettem.A barackot jól megmostam ,kimagoztam.Kézzel jól összenyomkodtam majd hozzá kevertem 1 cs dzsem fixálót .Kevergetve főztem 20 percig.Levetem a tűzről hagytam kicsit hűlni majd mixerrel összetörtem.Vissza raktam a tűzre hozzá adtam a cukrot és így főztem állandó kevergetés mellet 20 percig még a hab elment róla.Kevés nátrium -benzónátot keverek hozzá.Forró vízbe állított tiszta üvegekbe töltjük és száraz dunsztba rakjuk.

venczelz
venczelz Fri, 2010-07-16 21:30

Én nem teszem bele a lekvárba a szalicilt....így csinálom:üvegre celofán,rá szalicil,megint celofán és tető.....évek óta így csinálom,és még egy sem romlott meg..:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-07-14 10:35

Hello
Köszi a receptett meg fogom csinálni de több receptet tudnátok küldeni .

Sziasztok
Böbe

707
sárgabarack 6 kg
cukor 1.5 kg
szalicil 1 késhegynyi