Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackbefőtt recept

hozzászólások (16)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Réz
Mangán
Foszfor

TOP Vitaminok

C A B6 E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
13 g

zsír

Összesen:
3.6 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
2.9 g
Kalcium:
135 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
97 mg
Foszfor:
214 mg
Kálium:
2414 mg
Nátrium:
42 mg
Cink:
2 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
363 g
Összes cukor:
346 g
Élelmi rost :
19 g

víz

Összesen:
1152.8 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
93 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
84 µg
A vitamin (RAE):
893 µg
E vitamin:
8 mg
K vitamin:
31 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
52.1 g

zsír

Összesen:
14.5 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g

ásványi anyagok

Összesen:
11.6 g
Kalcium:
536 mg
Vas:
16 mg
Magnézium:
386 mg
Foszfor:
856 mg
Kálium:
9655 mg
Nátrium:
167 mg
Cink:
7 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
1451.9 g
Összes cukor:
1380 g
Élelmi rost :
74 g

víz

Összesen:
4611 g

vitaminok

Összesen:
0.4 g
C vitamin:
372 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
22 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
9 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
335 µg
A vitamin (RAE):
3571 µg
E vitamin:
33 mg
K vitamin:
123 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.8 g

zsír

Összesen:
0.2 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
9 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
6 mg
Foszfor:
13 mg
Kálium:
150 mg
Nátrium:
3 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
22.5 g
Összes cukor:
21 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
71.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
6 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
5 µg
A vitamin (RAE):
55 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
2 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Senga88
Senga / Senga88 Mon, 2015-07-20 11:18

Kedves Marika!

Ez hány üvegre elegendö mennyiség? Szeretném elkészíteni, bär attól tartok hogy nincs kellö mennyiségü üvegem! :)
Àgi

TBetti
TBetti Tue, 2014-09-30 21:46

A hétvégén felbontottam az első üveg kompótot, amit a recepted alapján készítettem el. Isteni finom lett, azóta már a második üveg is elfogyott!!!

Barus93
Barus93 Sun, 2014-07-06 19:22

Kedves Mária!
Ez lesz az első befőtt készítésem, és arra lennék kíváncsi, hogy a 4 kg barackból kb hány üveg befőtt lesz (a kisebb "uborkás" üvegre gondolok) illetve, hogy mindegy, hogy mekkora a fahéjrúd?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Barus

Boblanka
Boblanka Mon, 2011-08-01 14:04

 
Kedves Mária!
Nagyon szép ez a sárgabarack befőtt, ki szeretném próbálni. De szegény tudatlan fejem (irul - pirul) nem tudja mi az a befőtt - tartósító. Van ilyen direkt? Vagy szalicil?
Előre is köszönöm válaszod: Boblanka

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Mon, 2011-08-01 18:52

Szia Boblanka!
Más dolog a befőtt tartósító és más a szalicil.
Én a bolti "Knorr Befőtttartósítót" ajánlom neked használni.Nagyon egyszerű, mert csak ki kell mérni a gyümölcsöt, a vizet felforralni a cukorral és a tasakos befőtt tartósítóval.Megforgatod benne az eltenni szánt gyümölcsöt , rá mered az üvegekre a levet lezárod és már mehet is a kamra polcra.
Nem forr fel és garantáltan eláll, és még jó ízű is.
Én általában a Tecoban szoktam megvásárolni, és azt használom minden gyümölcsbefőtt eltevéséhez.
Sok sikert Marika.

Torquemada
Torquemada Tue, 2011-07-12 10:00

Szegfűszeg és a fahéj maradt, de szalicil helyett Na-benzoát került a tetejére. Délután nézem meg, még langyos kicsit. A barnulást meg úgyis csak az idő mutatja majd meg. :-)
Ma lekvárt főzök, dióval, valahol olvastam a receptet. Keményebbre fogom főzni, mintha dzsem lenne szinte, és amikor kitöltöm az üvegekbe akkor teszek bele pár szem egészséges diót. Meglátom milyen lesz. Rengeteg a barack, ( Hála Istennek! ) de ki tudja jövőre mennyi lesz, idén be kell spejzolni.Szerencsére sosem dobom ki az üres üvegeket, van hely a garázsban.
Köszönöm a jó tanácsot még 1x :-)
1 Édesszájú Inkvizítor

Torquemada
Torquemada Sun, 2011-07-03 16:22

A recept tetszik, nekem szerencsére idén rengeteg barack lesz, szeretnék eltenni, de kérdésem lenne: meghámozni avagy nem hámozni? Sok receptet olvastam ma, a Tiéd a legszimpatikusabb de érdekelne, hogy hámozod, avagy sem? nemrég főztem már lekvárt, azt sem hámoztam, csak mostam. remek lett, eddig :-)

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sun, 2011-07-03 18:56

Ha szépek a sárgabarackok nem szoktam meghámozni.Amit a képen látsz az üvegekben az sincs meghámozva. A sárgahúsú kajszibarackot szoktam, de azt általában nem kell hámozni, mert le lehet húzni a héját.!Én lekvárnak sem szoktam meghámozni a barackot.Azelőtt ledaráltuk húsdarálón, ma pedig felrakom főni, és ha már felforr beleállítom a jó kis botmixeremet.Marika

azaki
azaki Sun, 2017-07-02 13:09

Szia! Én most fogok nekiállni, de én is a héjával kapcsolatban kérdeznék. Van másféle sárgabarack, mint sárga húsú? Az üvegben lévő itt a képeden is sárga, és azt írod nincs megpucolva (bár nekem úgy tűnik, de persze készséggel elhiszem, hogy nincs) Nem őszibarackot akartál írni a sárga húsúhoz, aminek lehúzható a héja? :)

Torquemada
Torquemada Mon, 2011-07-11 17:42

Szia! Bocsánat, hogy megint zavargok, hétvégén kaptam egy másik receptet, kipróbáltam, most úgy tettem el pár üveggel, Szerencsére barack van bőven:-) A Te recepted szerintiek már ott virítanak a kamra polcán.
A megtisztított felezett barackokat az üvegbe rakom, jól letömöm. Igyekszem viszonylag keményeket válogatni.Teszek rájuk 3 evőkanál cukrot, és forró vízzel feltöltöm az üvegeket. Nagy fazék, újságpapírral kibélelve, alá víz és bele az üvegek, amelyeket forrás után lassú lángon jó egy óra hosszat dunsztoltam. Majd a fazékban hagyom kihűlni. Remélem így is jó lesz!
Üdvözlettel : egy édesszájú inkvizítor

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Mon, 2011-07-11 17:50

Édesszájú inkvizítor!
Amit kaptál nagyon régi recept, én is ismerem a nagymamám szokta így eltenni a befőtteket, különösen a szilvát.én baracknál azért nem nagyon szeretem, mert a teteje hajlamos a megbarnulásra.Párszem szegfűszeget és kis darabka fahéjat azért tegyél az üvegekbe. ja és egy kis szalicilt a tetejére.
Puszi Marika

Torquemada
Torquemada Sun, 2011-07-03 19:34

Köszönöm a választ! Megnyugtattál:-) Én is csak a foltokat vagy esetleges sérüléseket vágtam ki, a lekvárt meg addig főztem, amíg a boti szétaprította könnyedén.
Így most a befőtt is héjastól fog elkészülni.

wkata
wkata / wkata Thu, 2011-06-30 21:13

Kedves Mária!Én hasonlóképpen jártam a barackfával ,és a meggyfával is az idén.Szerencsére a családban még maradtak egészséges fák, így aztán kitudom próbálni a Te receptedet.Egyébként nagyon tetszenek az általad elkészített ételreceptek.
Azt hiszem sokmindent ki fogok próbálni.
Szép estét kívánok.Üdv.:kata

wkata
wkata / wkata Thu, 2011-06-30 14:18

Szia Mária!
Nagyon guszták a barackbefőttjeid!Még a héten kifogom próbálni ezt a módszert.
Üdv.:wkata

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Thu, 2011-06-30 15:17

Szia Kata!
Sok sikert hozzá. Sajnos nekem az idén nem lesz mit befőzni mert elpusztult a sárgabarackfánk.
Kivirágzott tele volt apró barackkal és utána egy hét alatt elszáradt.Marika

1452
sárgabarack 4 kg
víz 1.4 l
cukor 1 kg
befőtt tartósító 1 csomag
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 3 db