Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokmagos teljes kiőrlésű stangli recept

hozzászólások (10)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Réz
Foszfor
Magnézium

TOP Vitaminok

Folát B3 B5 E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
21 g

zsír

Összesen:
9.1 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g

ásványi anyagok

Összesen:
2.3 g
Kalcium:
73 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
200 mg
Foszfor:
591 mg
Kálium:
602 mg
Nátrium:
789 mg
Cink:
5 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
19 µg

szénhidrát

Összesen:
94.6 g
Összes cukor:
10 g
Élelmi rost :
14 g

víz

Összesen:
22.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
11 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
166 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
6 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
84 g

zsír

Összesen:
36.4 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
15 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
14 g

ásványi anyagok

Összesen:
9.1 g
Kalcium:
296 mg
Vas:
27 mg
Magnézium:
801 mg
Foszfor:
2367 mg
Kálium:
2411 mg
Nátrium:
3159 mg
Cink:
23 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
15 mg
Szelén:
76 µg

szénhidrát

Összesen:
378.3 g
Összes cukor:
36 g
Élelmi rost :
61 g

víz

Összesen:
91 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
3 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
42 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
7 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
668 µg
E vitamin:
11 mg
K vitamin:
23 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
0 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
13.8 g

zsír

Összesen:
6 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.5 g
Kalcium:
48 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
131 mg
Foszfor:
387 mg
Kálium:
395 mg
Nátrium:
517 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
13 µg

szénhidrát

Összesen:
62 g
Összes cukor:
6 g
Élelmi rost :
10 g

víz

Összesen:
14.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
109 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
4 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zeparr
zeparr Sun, 2013-01-13 21:16

Kedves evaszan!

Másfél éves kisfiamnak sütöttem meg a minap ezeket a kifliket, mert szeretek finom és egészséges ételeket adni neki.
Nagyon finomak lettek, bár én csak szezámmagot használtam.
Azt azért meg kell jegyezzem, hogy a 45 perces sütés nekem borzasztó soknak tűnik, én fél óra után kivettem őket, de még ez is sok volt (pedig nem légkeverésen sütöttem), szerintem legközelebb 20 perc is elég lesz.
Persze sok múlik a sütőn, csak a többieknek írom tapasztalatként, hogy figyeljék a kifliket sütéskor, hogy mikor van kész, nehogy túlsüssék és kiszárítsák őket.
Köszönet a receptért!
Üdv:
Vera
Ui.: A kisfiam külön élvezte, hogy "kitekergetheti a kifliket", úgyhogy dupla élvezet volt ez számára. :-)

Aksi888
Aksi888 Fri, 2012-01-13 16:03

Sziasztok!
Szerintem azért kell víz alá nyomni, mert a teljeskiőrlésű dolgok nagyon tömények és szárazak, emiatt élvezhetetlenek tudnak lenni. Valószínűleg így kap a tészta annyi vizet, hogy élvezhető minőségű legyen.

evaszan
evaszan / evaszan Fri, 2011-01-28 20:51

Kedves lubikme!

Én is elgondolkodtam rajta, vajon nem csak a mosogatni valók számának szaporítása-e ez... :) De aztán két másik dologra is gondoltam, az egyik az, hogy nem kell a tetejét semmivel kenegetni, részben ehelyett lehet. Ez még kiváltható lehet egy kis vízzel való átkenéssel, de aztán az is megfordult a fejemben, hogy talán így kevésbé esnek szét a stanglik. Viszont ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor ezek csak feltételezések, nem tudok neked biztosan korrekt választ adni, sajnálom.

Éva

510
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 50 dkg
élesztő 5 dkg
cukor 0.5 teáskanál
2 kávéskanál
olívaolaj 1 ek
napraforgómag 2 ek
szezámmag 2 ek
rozspehely 2 ek