Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-sajtos tekercs recept

hozzászólások (38)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Kalcium
Foszfor
Cink

TOP Vitaminok

B12 A Folát K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
22 g

zsír

Összesen:
38.3 g
Telített zsírsav:
16 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
46 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.2 g
Nátrium:
788 mg
Kalcium:
244 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
9 mg
Foszfor:
135 mg
Kálium:
51 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
5 µg

szénhidrát

Összesen:
25.3 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
17 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
7 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
118 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
88 g

zsír

Összesen:
153.1 g
Telített zsírsav:
64 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
14 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
185 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4.9 g
Nátrium:
3151 mg
Kalcium:
975 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
36 mg
Foszfor:
540 mg
Kálium:
204 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
22 µg

szénhidrát

Összesen:
101.1 g
Összes cukor:
4 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
68.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
27 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
473 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
4 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
12.1 g

zsír

Összesen:
21.1 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
25 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Nátrium:
434 mg
Kalcium:
134 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
5 mg
Foszfor:
74 mg
Kálium:
28 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
13.9 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
9.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
4 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
65 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

iduci
iduci Sun, 2015-09-20 15:57

Kedves Krityó!
Tovább újítottam a receptedet. A tésztát lecseréltem az alap- pizzatészta receptjére, mert nem volt itthon leveles, időm meg nem volt készíteni. Bátran mondhatom így is kiváló.
A sütőpapírral szenvedőknek pedig üzenem, hogy a nagyiék még nem ismerték a sütőpapírt mégis meg tudtak csinálni minden finomságot. Tehát bátran használjatok zsírt a tepsi kikenéséhez, nem fog leragadni.

Agneska14
Agneska14 Thu, 2013-09-12 14:17

Kisütöttem, alig mertem megkóstolni, mert féltem, hogy ha egyszer nekikezdek, nem bírok leállni az evésével, és így nem marad anyukámnak, aki 3 óra múlva jön haza a munkából. :) Isteni lett, nehéz lesz kivárni, hogy ő is megkóstolja.

mircsina
mircsina Mon, 2012-09-10 08:57

Szia!
Légy szíves írd meg milyen vastagságúra kell kinyújtani a tésztát. Esetleg ha van praktikád kinyújtáskor arra, hogy szép téglalap alakja legyen, mert nekem soha nem sikerül és ez az ilyen feltekert sütiknél nagyon rossz.

Sütőpapír ügyben megírnám, hogy a Lidl sütőpapírja szuper jó, volt már drágább, márkásabb papírom, de ez kenterbe verte őket, erre soha nem ragad le semmi.

Krityó
Krityó / Krityó Wed, 2012-09-12 22:36

Szia Mircsina!

Én általában félkisujjnyi vastagságúra szoktam nyújtani. A téglalap alakot pedig úgy tudod megtartani (általában ilyen kiszerelésben van), hogy nyújtás közben folyamatosan forgatod. Legalább is én így szoktam :)

A sütőpapír-infót pedig köszi! Ki fogom próbálni :)

Szép napot!

Saxon69
Saxon69 Mon, 2012-05-14 18:57

Megismétlem előző üzenetemet. Ez jó. 2 fiammal vagyok itthon, sütöm és fogy ahogy sütöm. Vadítottam mustárral, ketchupal, zöldfokhagymával. Kösz a recept.

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Wed, 2012-02-01 00:30

Bocs, újra olvasva receptet most vettem észre , hogy fél centis a szeletek vtg.-sága

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Wed, 2012-02-01 00:25

Kedves Krityó!
Arra szeretnék választ kapni, hogy a leveles tészta az 500 gr-os vastag, vagy a 270gr-os előre kinyújtott és feltekert vékonyabb tészta? Ha az 500 gr-os, akkor milyen vastagra kell kinyújtani és ha felcsavartuk vissza kell tenni a hűtőbe, hogy könnyen lehessen szeletelni és milyen vtg.-ra? Csak ez a 10-20 kérdésem van, bocsi az értetlenségemért. Hiába kicsit ügyetlen vagyok.Válaszodat előre is köszönöm.Üdv: Zsuzsa

Krityó
Krityó / Krityó Wed, 2012-02-01 10:02

Szia Zsuzsi! :)

Én 500gr-os leveles tésztából csináltam és abból lett ennyi.
Valószínűleg meg lehet csinálni az előre kinyújtott tésztából is csak kevesebb lesz..
Igazság szerint nem kell visszatenni a hűtőbe, ha megtöltötted. A lényeg, hogy a lehető legfeszesebben tekerd fel a tésztát és éles késsel vágd (esetleg vágásonként megnedvesítheted a kést).
Remélem tudtam segíteni :)
Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
Szép napot!
Üdv,
Kriszti

Saxon69
Saxon69 Sun, 2012-01-15 20:31

Megcsináltam. Egyszerű és nagyszerű. Már el is fogyott és a 16 éves fiam ráadást követel.

Krityó
Krityó / Krityó Wed, 2012-02-01 10:05

Szia Saxon69!

Így megkésve, de szívből örülök a tekercsek sikerének.
Hogy ne unja meg a 16 éves nagyfiad javaslom, hogy variálj a töltelékekkel :)
Szép napot!
Üdv,
Kriszti

Krityó
Krityó / Krityó Sat, 2011-07-30 22:04

Szia cszszs! Ez most komolyan meghatott :)... Köszönöm a barátodnak a kedves szavakat! Hmmm... elgondolkodtató ez a szabadalmaztatás... :P

cszszs
cszszs Sat, 2011-07-30 09:59

 Szia Kriszti!
Tegnap vittem egy adagot az egyik barátomnak, azt mondta, ez a legjobb sós sütemény, amit valaha evett! Szerintem szabadalmaztasd!:-)

Krityó
Krityó / Krityó Sat, 2011-07-30 05:22

Szia cszszs! :)
Nagyon örülök, hogy ízlett és, hogy Ti is függők lettetek! Nálunk is megunhatatlan "vendég"... :)
Üdv: Kriszti

cszszs
cszszs Fri, 2011-07-29 16:17

Szia!

Tényleg nagyon finom lett! Az első adagot kicsit elpuskáztam, nem tekertem fel elég feszesre, viszont másodjára éppen olyan lett, mint amilyennek lennie kell:-)
A sorozatgyártásból látszik, hogy mi is függők vagyunk!

Krityó
Krityó / Krityó Mon, 2011-07-25 08:27

Kedves Andi!

Remélem ízlett a reggeli :)
Köszönöm a jótanácsod, remélem segít majd másoknak is!
Szép napot! Kriszti

AndreaB
Kékfelhhő / AndreaB Sun, 2011-07-24 22:00

A sütőpapíros problémát ismerem, tapasztaltam. Nekem főleg akkor jött ez elő, amikor a fehér színű sütőpapírt használtam, aminek nem volt teflonbevonata. Persze nem minden fehér sütőpapír rossz, de én már meguntam próbálkozni. Vagy barna vagy teflonos.
A receptet holnap reggelire csinálom meg az uramnak, remélem ízleni fog neki.

Krityó
Krityó / Krityó Fri, 2011-07-01 11:50

No.. ennek szívből örülök :) Hogy ne legyen egyhangú, variálhatod a "belevalókat" :)
Szép napot! Kriszti

Andimandi
Andimandi Wed, 2011-04-06 17:14

Sziasztok!
200 fok hőlégkeverés Kérdésem alsó-felső sütéssel ? illetve kb hány perc? Még nagyon kezdő vagyok. Előre is Köszönöm. Andrea

Krityó
Krityó / Krityó Thu, 2011-04-07 08:37

Szia Andi!

Alsó felső sütéssel is merem javasolni a 200 fokot.
A sütés idejét pedig nem írtam, mert tényleg pirosodásig kell sütni :)
Amikor sütöd úgy is látni fogod mikor jó, hidd el :)
Sok sikert!

Üdv: Kriszti

Szandra.93
Szandra.93 Wed, 2011-03-30 18:08

Sziasztok! Most csinálom éppen ezt a sütit, csak nem jön le a sütőpapírról... :S
Mit csinálhatok rosszul? Meg kell várni míg kihűl? gyorsan kéne a válasz!
Előre is köszi

Krityó
Krityó / Krityó Thu, 2011-03-31 09:16

Szia Szandra!
Remélem megoldódott a problémád :(
Nem tudom mi lehetett a baj, én le tudtam szedni a papírról.
Ilyen esetbe (bár nem túl egészséges) egy kis olajjal meg szoktam kenni a tepsit
és arra szoktam rátenni a sütőpapírt. Úgy tutira fel kell tudnod szedni a csigákat!
Sok sikert a következő próbálkozáshoz (mert ugye nem adod fel ezek után :D)!
Szép napot!
Üdv: Kriszti

Szandra.93
Szandra.93 Sat, 2011-03-26 16:39

Sziasztok! Valaki megtudná mondani, hogy kb. hány darab lesz egy adagból? előre is köszi.

Krityó
Krityó / Krityó Sun, 2010-07-11 19:28

Tims! Örülök, hogy Nektek is ízlett!!! Én is kedden csináltam egy nagy adagot, mert elutaztunk... mondanom sem kell hogy az út elején már elfogyott. Szerintem ebből nem lehet eleget csinálni :)
Üdv: Kriszti

tims
Tims / tims Thu, 2010-07-08 17:16

Köszi a receptet, eszembe nem jutott volna, pedig milyen egyszerű, de nagyon finom. 5 perc alatt eltűnt a dupla adag!!! :) Nem tudom mennyit kéne csinálnom :) Finom! Köszi
Tims

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-05-04 07:52

bolti leveles jó?

tims
Tims / tims Fri, 2010-04-09 21:47

Szia!

A sonkás szalámi az száraz szalámi vagy gépsonka? Nagyon guszta a recept, meg fogom sütni! Köszi!
Szia

Krityó
Krityó / Krityó Fri, 2010-04-09 22:56

Szia!

Én konkrétan Pizzasonkát vettem... de biztos jó mással is... a krémsajt úgysem hagyja hogy száraz legyen! :)
Üdv :Kriszti

Krityó
Krityó / Krityó Fri, 2010-04-16 13:16

Mmmmm... biztos finom lehetett... én is gondolkodtam valami póréhagymás verzióban... :)

Dórianyu
Dórianyu Fri, 2010-04-16 14:04

a póréhagyma is jó ötlet...annyira finom volt, hogy apukám nem győzte dicsérni!! :) tartármártást csináltam hozzá

535
leveles tészta 1 csomag
sonkásszalámi 20 dkg
krémsajt 10 dkg
sajt 15 dkg