Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sötét német rozskenyér recept

hozzászólások (14)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Nátrium
Foszfor
Kálium

TOP Vitaminok

Folát E B3 K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
6.9 g

zsír

Összesen:
2.6 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
24 mg
Magnézium:
31 mg
Nátrium:
411 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Vas:
0 mg
Foszfor:
81 mg
Kálium:
173 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
15 µg

szénhidrát

Összesen:
39.4 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
32.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
C vitamin:
0 mg
Összes folát:
52 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 10 adag *

fehérje

Összesen:
69 g

zsír

Összesen:
26 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
9 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
9 g

ásványi anyagok

Összesen:
7.2 g
Kalcium:
237 mg
Magnézium:
315 mg
Nátrium:
4119 mg
Cink:
7 mg
Réz:
1 mg
Vas:
11 mg
Foszfor:
817 mg
Kálium:
1735 mg
Mangán:
7 mg
Szelén:
155 µg

szénhidrát

Összesen:
394 g
Összes cukor:
54 g
Élelmi rost :
32 g

víz

Összesen:
321.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
12 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
0 mg
C vitamin:
1 mg
Összes folát:
526 µg
E vitamin:
10 mg
K vitamin:
11 µg
B12 Vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
8.3 g

zsír

Összesen:
3.1 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.9 g
Kalcium:
27 mg
Magnézium:
37 mg
Nátrium:
497 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Vas:
0 mg
Foszfor:
98 mg
Kálium:
210 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
19 µg

szénhidrát

Összesen:
47.6 g
Összes cukor:
6 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
38.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
C vitamin:
0 mg
Összes folát:
63 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-09-02 18:19

Kedves Petra Lászlóné
Melaszt egy nagykerben vettem Bp. XII. ker Fáy utca tájékán, és igazán csak kipróbálni akartam, és ha már van elhasználom. Viszont úgy tapasztaltam, hogy mindenféle kenyér kelesztésében a méz sokkal jobban segít, mint a cukor és finomabb is, ezért én már csak azt használom hozzá. A rozskenyérhez különösen finom. A nádmelasz nagyon sötét, édeskés, sűrű, mint a méz, de elég drága (érdekes, régen mint a cukorgyártás melléktermékét a szegények használták). Vegyes virágmézet használok a kelesztéshez, és mondhatom nagyon jól bevált. Üdv: Évi néni

csato
csato Sun, 2012-07-01 11:43

Szia!
Ha tudsz segíts már légyszi!Hogy kell törölni a receptkönyvből?Egyszer már valaki pedig megírta,csak híg az agyam,most meg betelt és nem tudom menteni a kenyered.Köszi előre is üdv Csató

kamahe
kamahe Sun, 2012-07-01 13:50

Receptkönyvem- receptkönyv szerkeztése- bejelölöd a kép jobb oldalán lévő X- EZT TÖRLÖD!!!
-lapalja BEKÜLD megnyomod Kész!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-07-01 11:18

Kedves Évi néni, mindjárt tudtam, hogy Te követted el ezt az édes kis dundi kenyeret. A sütőt én se kapcsolom be most, bár nálam most "csak" 30 fok van, de amint mérséklődik a meleg, én is megsütöm, olyan aranyos. :)
Üdv: Fahéj

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-07-01 14:27

Kedves Fahéj!
Mikor megtaláltam a tizedik receptet is, amiben kakaót írnak le, nem csak a jó rozslisztet, akkor feladtam, én is beletettem, bár fele mennyiséget, mint a megadott volt. Szerintem bőven elég volt ennyi. Így is jó kis fekete kenyerem kerekedett. Azért dundi, mert teflon fazékba sütöttem tető alatt.
Pihegjetek, pihenjetek ebben a borzalmas hőségben. Felettem még Bruce Willis is itt repkedett egész délelőtt. Dübörgött az egész környék. Üdv: Évi néni

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-07-01 18:05

Van pék szakember ismerősöm, és tőle tudom, hogy teljesen természetes dolog kakaót tenni a kenyértésztába, de szoktak cikóriát is vagy malátát is, már nem is tudom. Én is akarok ilyen kenyereket próbálni, szerintem érdekes. Csak az a ciki, ha úgy adnak el egy kakaóval barnított kenyeret, hogy az "barna kenyér".
A jó Bruce Willis meg választhatott volna jobb időt a repüléséhez, mint a vasárnap, amikor mindenki pihenne, hogy egyem a szívét. :))
Szép estét! Fahéj

csato
csato Sun, 2012-07-01 11:10

Gyönyörűséges!!!!!!!!!Most csak mentem,mert én tuti be nem kapcsolom a sütőt.Régi építésű jó vastag falú házban van a lakásom,de a konyhába ahol pedig nap sem éri mert az az udvarra néz most 34fok van!Őrjítő!üdv Csato

205
víz 2.5 dl
melasz 2 evőkanál
méz 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
kenyérliszt BL80 300 g
rozsliszt 150 g
sikér 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 tk
1.5 tk
instant élesztő 4 kávéskanál
koriandermag 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 ek