Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirkecomb újburgonyával recept

hozzászólások (9)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Foszfor
Szelén
Cink

TOP Vitaminok

C B6 B3 E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
32.8 g

zsír

Összesen:
42.3 g
Telített zsírsav:
9 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
18 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
11 g
Koleszterin:
145 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.6 g
Kalcium:
63 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
113 mg
Foszfor:
445 mg
Kálium:
1860 mg
Nátrium:
154 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
29 µg

szénhidrát

Összesen:
59.8 g
Összes cukor:
4 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
435.5 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
75 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
10 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
69 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
78 µg
E vitamin:
7 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
17 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 5 adag *

fehérje

Összesen:
164 g

zsír

Összesen:
211.7 g
Telített zsírsav:
45 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
91 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
58 g
Koleszterin:
725 mg

ásványi anyagok

Összesen:
13.2 g
Kalcium:
317 mg
Vas:
18 mg
Magnézium:
562 mg
Foszfor:
2229 mg
Kálium:
9299 mg
Nátrium:
772 mg
Cink:
17 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
146 µg

szénhidrát

Összesen:
299.1 g
Összes cukor:
23 g
Élelmi rost :
40 g

víz

Összesen:
2177.7 g

vitaminok

Összesen:
0.5 g
C vitamin:
375 mg
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
56 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
13 mg
B6 vitamin:
7 mg
Összes folát:
347 µg
B12 Vitamin:
4 µg
A vitamin (RAE):
386 µg
E vitamin:
39 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
85 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.1 g

zsír

Összesen:
5.3 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
18 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
8 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
14 mg
Foszfor:
55 mg
Kálium:
234 mg
Nátrium:
19 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
4 µg

szénhidrát

Összesen:
7.5 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
54.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
9 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
9 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
9 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
2 µg

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Thu, 2012-06-21 07:54

Kedves Moncsi!
Nagyon jónak néz ki a fénykép alapján a recept, ezért el is mentettem. Egy tanács: A forró vízből leszűrt paradicsomot és tedd azonnal jeges vízbe. Sokkal könnyebb meghámozni.
Jó sütés - főzést kívánok :
Zoli

Vera13
Vera13 Thu, 2010-08-19 23:16

Nem tudom, hogy ki állítja össze a kategóriákat... de ezt a receptet is berakni a vegetáriánus kaják közé.... Kedves szerkesztők, figyeljenek oda az ilyen aprónak tűnő dolgokra is!

barczimarika
barczimarika Thu, 2010-08-05 17:46

Ma elkészítettem ebédre,nagyon finom.Egy falat sem maradt belőle.Tényleg fenomenális recept! Köszönöm!

vaksi
vaksi Thu, 2010-06-17 21:07

Hát mit mondjak - FENOMENÁLIS kaja! :-) Fel is került a vendégvárós repertoáromba!

Megvettem hozzá a friss rozmaringot és bazsalikomot, kissé gondban voltam, ugyanis fogalmam sem volt, hogy csak a levelüket, vagy a szárukat is fel kell-e használni (tudom, ciki, de én kapron-petrezselyemzöldön-zellerzöldön kívül szinte csak szárított zöldeket használok, pontosabban használtam eddig). Végül ment minden, rozmaring szára-levele, bazsalikom levele, és utólag kiderült, hogy a mennyiséget is sikerült eltalálnom. :-) Mert a végeredmény fantasztikusan finom lett!
És valóban nem lehet egy lapon sem emlegetni a friss fűszereket és a szárítottakat!

A feltüntetett sütési idők, hőfokok is tökéletesen állják a helyüket, pont megpirult kicsit a krumpli is hús is.

Azt a minimálisat módosítottam az eredeti recepthez képest, hogy én az újkrumplit nem megfőztem az elején, hanem inkább csak megpároltam. (De csak azért, mert újkrumplival kapcsolatban nekem ez a mániám)

Kedves Moncsimama, ha csuklottál a múlt hétvégén ebédidőben, az azért volt, mert emlegettünk! (Jó értelemben!) Ezer köszönet, hogy feltetted ezt a receptet! :-)

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Thu, 2010-06-17 22:34

Szia vaksi! Nagyon örülök annak, hogy fenomenálisnak találtad a kaját. Ez nekem nagyon nagy öröm!
A sütési időt és egyéb részletet néha nehéz úgy beírni, hogy ne vezess félre senkit, de úgy látszik most tökéletesen sikerült! Szóval örülök a közös sikerünknek! Egyébként nem csuklottam, de bevállalom boldogan... :D Üdv: mm

746
csirkecomb 6 db
újkrumpli 2 kg
koktélparadicsom 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
almaecet 0.5 kk
bazsalikom 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd