Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült eper bodzával recept

hozzászólások (10)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Magnézium
Foszfor
Kalcium

TOP Vitaminok

C Folát K E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
0.4 g

zsír

Összesen:
0.2 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.1 g
Kalcium:
10 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
8 mg
Foszfor:
14 mg
Kálium:
91 mg
Nátrium:
2 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
86.5 g
Összes cukor:
83 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
53.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
35 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
14 µg
A vitamin (RAE):
1 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
1.6 g

zsír

Összesen:
0.7 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
41 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
31 mg
Foszfor:
56 mg
Kálium:
365 mg
Nátrium:
5 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
346 g
Összes cukor:
331 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
213.8 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
138 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
56 µg
A vitamin (RAE):
2 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
5 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.3 g

zsír

Összesen:
0.1 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.1 g
Kalcium:
6 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
5 mg
Foszfor:
9 mg
Kálium:
61 mg
Nátrium:
0 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
57.7 g
Összes cukor:
56 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
35.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
23 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
9 µg
A vitamin (RAE):
0 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Tue, 2011-06-21 21:52

Jót kacagtam ezen, mert engem is irritál vmiért, és vicces ez a szó rá, hogy "maszatol". :-D :-)))) De tényleg vannak jó receptjei, azt hiszem az itt található Túrórudi torta is eredetileg tőle származik. Na az szuper jó, isteni finom és egyáltalán nem bonyolult. Örültem amikor rátaláltam itt. :)

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Tue, 2011-06-21 18:30

Pindurka!!!!!!!ügyessssssssss vagy:)))ha lett volna itthon dzsemfixem én is tettem volna bele:)))szerintem is a bodza kicsit megbolondítja,csak nem szabad túlzásba esni,mert akkor akármilyen:))gyümölcsös bodza lesz és nem bodzás akármilyen gyümi:))Nem szeretem Stahl Juditot(valamiért a látványa irritál ahogy főz,maszatol)de vannak jó receptjei ez a sült eper meg kiváló ötlet,mert közel se olyan macerás mint más eltevés.

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Tue, 2011-06-21 18:03

Akkor ahhoz jó kisérletezést! ;)
No, el kell mondanom, hogy én kezdő lekvárfőző vagyok. Olyannyira, hogy idén főztem először lekvárt, dzsemet. AzEszter receptje alapján főztem ribizlilekvárt, ami legnagyobb örömömre jól sikerült. :)
Ezen felbuzdulva gondoltam, hogy a te "sült eper bodzával" recepted alapján készítek cserkó dzsemet. Nagyon tetszett ez a pirított cukros megoldás. Picit másképp csináltam, mert az eper lágyabb, jobban összeáll (gondolom én), a cserkóhoz tettem citromsavat, meg kicsi dzsemfixet (így tartósítószert nem). És a bodzaszörptől annyira finom lett! Nagyon jó lett ez is szerintem, 3 kisebb üveg saját készítésű bodzás cseresznye dzsem díszíti majd a spájzom polcát (a 2 ribizlivel együtt)! :)
Köszönöm a segítséget, receptet! :)

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Mon, 2011-06-20 20:24

Fogalmam sincs,de egy próbát megér....meg 25 dkg cukrot cseresznyét is:)))Stahl receptkönyvében utánanéznék a helyedben,hátha arra is tud valami "eccerűt".Én meg most azon filózok,hogy vajon akácszörpöt lehetne e úgy csinálni ahogy bodzaszörpöt.Lehet kicsiben kipróbálom:))

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Tue, 2011-06-21 12:11

Puding próbája az evés! :) Elkészítem ma, aztán majd jövök és "elmondom" milyen lett. :)
Jó kísérletezgetést neked is (az akácszörpihez)! :)

kitty24
kitty24 Tue, 2011-06-21 11:42

Én tettem el akác szörpöt ugyanúgy, mint a bodzát. Nincs olyan erőteljes íze, de ez is egy finom különlegesség.

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Mon, 2011-06-20 11:09

Kedves Nekemannyima! :):)

Mit gondolsz, ugyanezzel az eljárással cseresznyét is eltehetek télire?
Válaszodat előre is köszönöm!

337
eper 25 dkg
cukor 25 dkg
szörp 1 dl
citrompótló 6 db
nátrium-benzoát 1 késhegynyi
szalicil 1 csipet