Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült zöldségsaláta fetával recept

hozzászólások (26)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Mangán
Foszfor
Kalcium

TOP Vitaminok

Folát A B12 C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
13.6 g

zsír

Összesen:
21.3 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
45 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.7 g
Kalcium:
332 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
100 mg
Foszfor:
334 mg
Kálium:
1149 mg
Nátrium:
777 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
46.3 g
Összes cukor:
22 g
Élelmi rost :
10 g

víz

Összesen:
303.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
18 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
269 µg
A vitamin (RAE):
761 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
7 µg
B12 Vitamin:
1 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
54.4 g

zsír

Összesen:
85.4 g
Telített zsírsav:
35 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
29 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
17 g
Koleszterin:
178 mg

ásványi anyagok

Összesen:
10.8 g
Kalcium:
1327 mg
Vas:
14 mg
Magnézium:
399 mg
Foszfor:
1339 mg
Kálium:
4592 mg
Nátrium:
3113 mg
Cink:
11 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
5 mg
Szelén:
40 µg

szénhidrát

Összesen:
185.4 g
Összes cukor:
88 g
Élelmi rost :
41 g

víz

Összesen:
1215.2 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
70 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
3 mg
Összes folát:
1079 µg
A vitamin (RAE):
3045 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
29 µg
B12 Vitamin:
3 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
2.5 g

zsír

Összesen:
4 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
8 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
61 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
20 mg
Foszfor:
63 mg
Kálium:
215 mg
Nátrium:
145 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
8.7 g
Összes cukor:
4 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
56.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
3 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
50 µg
A vitamin (RAE):
143 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tubi_ca
tubi_ca Wed, 2015-02-18 16:51

Kedves Dacota!
Érdeklődnék, hogy mi a különbség a végeredményben, ha sütés előtt vagy után pucoljuk meg a zöldségeket? Nagyon szimpi a recepted, de őszintén megvallva, nincs sok kedvem a forró zöldségekkel zsonglőrködni, persze ha azt mondod, hogy ég és föld a különbség, akkor bevállalom :)
Előre is köszi a válaszod!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2015-02-18 17:21

Hm..ez egy jó kérdés. :)
Ha nem akarsz forró zöldségekkel bíbelődni, akkor azt javaslom, hogy kockázd fel az egészet, és úgy süsd meg. nem lesz ég és föld a különbség, csak a héjában sült zöldségnek kicsit több a zamata - de szerintem simán, fóliában megsütve is finom lesz. :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

418
édesburgonya 3 db
cékla 5 közepes db
salottahagyma 3 közepes db
feta sajt 20 dkg
dió 1 marék
olívaolaj 3 ek
kakukkfű 3 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint